Artikel top billede

(Foto: © 2015 Bloomberg Finance LP / Andrew Harrer)

Amerikanske myndigheder dementerer chok-afsløring: Ingen skjulte spion-chips i servere fra Kina

Det amerikanske ’Department of Homeland Security’ bakker Apple og Amazon op efter anklager om kompromitterede servere.

Toneangivende amerikanske virksomheder som Apple og Amazon var forrige uge kraftigt ude og benægte oplysningerne i en Bloomberg-artikel, der beskrev en omsiggribende kompromitering af server-komponenter fremstillet af Super Micro Computer Inc.

Artiklen blev kørt under overskriften ’Det Store Hack’.

Den beskrev, hvordan server-bundkort fra den ledende producent Super Micro havde fået påmonteret små spion-chips på størrelse med et riskorn. Selskabets produkter var i en periode anvendt af både Amazon og Apple.

Med disse ombord, skulle det kinesiske militær angiveligt have mulighed for at tappe data fra serverne samt inficere dem med ny kode.

Den kontroversielle historie har mediet fået bekræftet igennem flere end 15 kilder, men er siden også blevet afvist af de britiske it-sikkerhedsråd ’National Cyber Security Center’.

Nu vejer den amerikanske regering også ind i debatten, hvor det amerikanske sikkerheds minesterium, ’Department of Homeland Security’, officielt kommenterer nyheden på deres hjemmeside.

Her afviser myndigheden, at der skulle være hold i historien.

”Som vores britiske kolleger i National Cyber Security Centre, ser vi ingen grund til at betvivle udtalelserne fra de virksomheder som er omtalt i artiklen.” skriver myndigheden, mens den samtidig fastslår at sikre informations- og kommunikationskædernes integritet er en kerneopgave for DHS.

Læs også: Medie: Den kinesiske regering har plantet spion-chip i servere brugt af Apple, Amazon og den amerikanske regering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere