Artikel top billede

Amerikanske myndigheder dementerer chok-afsløring: Ingen skjulte spion-chips i servere fra Kina

Det amerikanske ’Department of Homeland Security’ bakker Apple og Amazon op efter anklager om kompromitterede servere.

Toneangivende amerikanske virksomheder som Apple og Amazon var forrige uge kraftigt ude og benægte oplysningerne i en Bloomberg-artikel, der beskrev en omsiggribende kompromitering af server-komponenter fremstillet af Super Micro Computer Inc.

Artiklen blev kørt under overskriften ’Det Store Hack’.

Den beskrev, hvordan server-bundkort fra den ledende producent Super Micro havde fået påmonteret små spion-chips på størrelse med et riskorn. Selskabets produkter var i en periode anvendt af både Amazon og Apple.

Med disse ombord, skulle det kinesiske militær angiveligt have mulighed for at tappe data fra serverne samt inficere dem med ny kode.

Den kontroversielle historie har mediet fået bekræftet igennem flere end 15 kilder, men er siden også blevet afvist af de britiske it-sikkerhedsråd ’National Cyber Security Center’.

Nu vejer den amerikanske regering også ind i debatten, hvor det amerikanske sikkerheds minesterium, ’Department of Homeland Security’, officielt kommenterer nyheden på deres hjemmeside.

Her afviser myndigheden, at der skulle være hold i historien.

”Som vores britiske kolleger i National Cyber Security Centre, ser vi ingen grund til at betvivle udtalelserne fra de virksomheder som er omtalt i artiklen.” skriver myndigheden, mens den samtidig fastslår at sikre informations- og kommunikationskædernes integritet er en kerneopgave for DHS.

Læs også: Medie: Den kinesiske regering har plantet spion-chip i servere brugt af Apple, Amazon og den amerikanske regering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere