Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: København blandt toppen af klodens bedste start-up byer / App-udvikler skal høste global succes med sygdomsapp / Facebook i krig med russiske brugere / Her er det dummeste password

København blandt toppen af klodens bedste start-up byer. App-udvikler skal høste global succes med sygdoms-app. Facebook i krig med russiske brugere. Her er det dummeste password

Godmorgen herfra til hvad der ser ud til at blive endnu en dag med indisk sommer.

Her kommer overblikket over it-nyhederne denne fredag morgen. Jeres briefing-bestyrer er Niels de Boissezon.

København blandt toppen af klodens bedste start-up byer

Rapporten ’Best cities for launching an online business’ fra analyseinstituttet Sellics kortlægger, hvor det i dag er bedst at springe ud med sin egen it-virksomhed.

Her overrasker det måske, at det ikke er i Silicon Valley der topper listen, med særligt britiske byer som Sheffield, Nottingham og Leicester.

Udenfor Storbritannien er Den Haag og Eindhoven i Holland højst placeret, efterfulgt af København som er den bedst placerede by udenfor Storbritannien og Holland.

Her vurderes byerne ud fra infrastruktur, offentlige ydelse og jobsikkerhed der bedste muligt vil kunne understøtte en ny it-virksomhed.

Du kan læse den fulde rapport her.

App-udvikler skal høste global succes med sygdomsapp

Den danske app-udvikler Daman står overfor en global ekspansion, hvor medicinalgiganter skal tage selskabets produkter i brug. Det skriver finans.dk

Virksomheden udvikler sygdomsspecifikke applikationer, der gør det muligt for brugere at registrere symptomer, så den efterfølgende lægelige behandling kan forbedres.

Selskabet tæller i dag app-produkter til både kræft-, gigt- og psoriasis-patienter.

"Vi tænker internationalt og overvejer fra starten skalerbarheden til udlandet i et eventuelt nyt produkt. Det er vigtigere for os end at favne bredt i Danmark," siger administrerende direktør Andreas Dam til MedWatch.

Facebook i krig med russiske brugere

Facebook iværksætter en større oprydning i russiske konti, som det sociale medie mener, bliver misbrugt.

Her bliver det russiske analyse-bureau ’Social Data Hub’ adgang slettet på grund af praksis med såkaldt ’data-scraping’, hvor Facebook-brugeres data blev lænset ud af Facebook. Det skriver The Verge.

En talsperson fra selskabet mener, at SDH’s praksis var legitim og der ventes på, at Facebook vil genåbne kontoen hurtigst muligt.

Her er det dummeste password

Den kontroversielle amerikanske rapper Kanye West kunne for nyligt bevise, at der stadigt er brugere derude der ikke tænker i sikkerhed, når der vælges passwords.

Ved et officielt besøg ved det hvide hus, fik rap-stjernen uforvarende låst sin mobil op foran rullende kameraer. Passworden til Wests iPhone kunne tydeligt læses: Seks gange nul.

Det højst usikre password behøvede eller ikke at være nødvendig, eftersom at stjernen benytter, hvad der er enten en iPhone X eller Xs – telefoner der begge kommer med en effektiv og sikker ansigtsgenkendelse.

Videoen kan ses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere