Artikel top billede

To ugers nedtælling: Samsung sætter dato på, hvornår den første foldbare smartphone offentliggøres

Alt tyder på, at Samsung vil inden for de kommende uger vil løfte sløret for en smartphone med fold-ud skærm.

Samsung synes omsider at være på vej med en længe rygtet enhed: Dden foldbare smartphone med kæmpeskærm.

Efter i årevis at have antydet , at en sådan enhed er på vej, lægger den sydkoreanske tech-gigant nu op til at komme med noget konkret.

Selskabet holder dets årlige udvikler-messe ’Samsung Developer Conference’ 7. til 8. november, hvilket vil omhandle netop sammenklappelige enheder, viser en teaser i invitationen.

Forrige måned under elektronikmessen IFA indikerede selskabets CEO, DJ Koh, også, at en sammenklappelig telefon vil blive offentliggjort inden udgangen af året.

Hvornår forbrugerne vil kunne kaste sig ud i regulær smartphone-origami er dog ikke klart endnu.

Det er fortsat uvist, hvorvidt det er en prototype eller en produktionsklar enhed der vil fremvises.

DJ Koh har dog præciseret, hvordan den særlige enhed vil fungere:

”Du vil kunne bruge den som du er vant til… mens den er foldet. Men hvis du skal browse på nettet eller se noget særligt, vil du kunne folde den ud, ” lød det fra Samsung-chefen, mens ham samtidig understreger at produktkategorien vil adskille sig fra en tablet i brug.

Se også: Samsung på vej med verdens første sammenfoldelige smartphone: Ventes klar i 2019

Ny trend

Samsungs timing synes at harmonere med, at Intel i stigende grad synes at satse på todelte enheder, såsom selskabet ’Tiger Rapids’ enhed.

Her har selskabet og partnere som Asus og Lenovo igennem året fremvist prototyper på foldbare maskiner med todelt skærme. Det skriver PCWorld.

Microsofts længe rygtede Surface-telefon, også kendt som ’Andromeda’, dukker også op igen og igen.

Seneste spor på en sådan enhed dukkede op i dokumentationen til udviklingsprojektet Windows Core OS, som BGR skriver.

Samsungs enhed vil givetvis byde på en mere avanceret skærmteknologi, hvor selskabet vil forsøge at folde de tynde OLED-displays som selskabet er eksperter i at fremstille.

Samsungs første koncept for en foldbar smartphone blev vist frem i 2014. Den første prototype på et foldbart OLED-display stammer helt tilbage til 2012.

Læs også: Samsung Galaxy Note 9 til test: Kan du forføres af en fabelagtig skærm og en snedig pen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere