Artikel top billede

To ugers nedtælling: Samsung sætter dato på, hvornår den første foldbare smartphone offentliggøres

Alt tyder på, at Samsung vil inden for de kommende uger vil løfte sløret for en smartphone med fold-ud skærm.

Samsung synes omsider at være på vej med en længe rygtet enhed: Dden foldbare smartphone med kæmpeskærm.

Efter i årevis at have antydet , at en sådan enhed er på vej, lægger den sydkoreanske tech-gigant nu op til at komme med noget konkret.

Selskabet holder dets årlige udvikler-messe ’Samsung Developer Conference’ 7. til 8. november, hvilket vil omhandle netop sammenklappelige enheder, viser en teaser i invitationen.

Forrige måned under elektronikmessen IFA indikerede selskabets CEO, DJ Koh, også, at en sammenklappelig telefon vil blive offentliggjort inden udgangen af året.

Hvornår forbrugerne vil kunne kaste sig ud i regulær smartphone-origami er dog ikke klart endnu.

Det er fortsat uvist, hvorvidt det er en prototype eller en produktionsklar enhed der vil fremvises.

DJ Koh har dog præciseret, hvordan den særlige enhed vil fungere:

”Du vil kunne bruge den som du er vant til… mens den er foldet. Men hvis du skal browse på nettet eller se noget særligt, vil du kunne folde den ud, ” lød det fra Samsung-chefen, mens ham samtidig understreger at produktkategorien vil adskille sig fra en tablet i brug.

Se også: Samsung på vej med verdens første sammenfoldelige smartphone: Ventes klar i 2019

Ny trend

Samsungs timing synes at harmonere med, at Intel i stigende grad synes at satse på todelte enheder, såsom selskabet ’Tiger Rapids’ enhed.

Her har selskabet og partnere som Asus og Lenovo igennem året fremvist prototyper på foldbare maskiner med todelt skærme. Det skriver PCWorld.

Microsofts længe rygtede Surface-telefon, også kendt som ’Andromeda’, dukker også op igen og igen.

Seneste spor på en sådan enhed dukkede op i dokumentationen til udviklingsprojektet Windows Core OS, som BGR skriver.

Samsungs enhed vil givetvis byde på en mere avanceret skærmteknologi, hvor selskabet vil forsøge at folde de tynde OLED-displays som selskabet er eksperter i at fremstille.

Samsungs første koncept for en foldbar smartphone blev vist frem i 2014. Den første prototype på et foldbart OLED-display stammer helt tilbage til 2012.

Læs også: Samsung Galaxy Note 9 til test: Kan du forføres af en fabelagtig skærm og en snedig pen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere