Artikel top billede

To ugers nedtælling: Samsung sætter dato på, hvornår den første foldbare smartphone offentliggøres

Alt tyder på, at Samsung vil inden for de kommende uger vil løfte sløret for en smartphone med fold-ud skærm.

Samsung synes omsider at være på vej med en længe rygtet enhed: Dden foldbare smartphone med kæmpeskærm.

Efter i årevis at have antydet , at en sådan enhed er på vej, lægger den sydkoreanske tech-gigant nu op til at komme med noget konkret.

Selskabet holder dets årlige udvikler-messe ’Samsung Developer Conference’ 7. til 8. november, hvilket vil omhandle netop sammenklappelige enheder, viser en teaser i invitationen.

Forrige måned under elektronikmessen IFA indikerede selskabets CEO, DJ Koh, også, at en sammenklappelig telefon vil blive offentliggjort inden udgangen af året.

Hvornår forbrugerne vil kunne kaste sig ud i regulær smartphone-origami er dog ikke klart endnu.

Det er fortsat uvist, hvorvidt det er en prototype eller en produktionsklar enhed der vil fremvises.

DJ Koh har dog præciseret, hvordan den særlige enhed vil fungere:

”Du vil kunne bruge den som du er vant til… mens den er foldet. Men hvis du skal browse på nettet eller se noget særligt, vil du kunne folde den ud, ” lød det fra Samsung-chefen, mens ham samtidig understreger at produktkategorien vil adskille sig fra en tablet i brug.

Se også: Samsung på vej med verdens første sammenfoldelige smartphone: Ventes klar i 2019

Ny trend

Samsungs timing synes at harmonere med, at Intel i stigende grad synes at satse på todelte enheder, såsom selskabet ’Tiger Rapids’ enhed.

Her har selskabet og partnere som Asus og Lenovo igennem året fremvist prototyper på foldbare maskiner med todelt skærme. Det skriver PCWorld.

Microsofts længe rygtede Surface-telefon, også kendt som ’Andromeda’, dukker også op igen og igen.

Seneste spor på en sådan enhed dukkede op i dokumentationen til udviklingsprojektet Windows Core OS, som BGR skriver.

Samsungs enhed vil givetvis byde på en mere avanceret skærmteknologi, hvor selskabet vil forsøge at folde de tynde OLED-displays som selskabet er eksperter i at fremstille.

Samsungs første koncept for en foldbar smartphone blev vist frem i 2014. Den første prototype på et foldbart OLED-display stammer helt tilbage til 2012.

Læs også: Samsung Galaxy Note 9 til test: Kan du forføres af en fabelagtig skærm og en snedig pen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere