Artikel top billede

Zuckerberg vil sanere Facebook for ’borderline’ indhold: Sådan bliver de nye retningslinjer

Delvis censur: Selv indhold som ikke er i strid med Facebooks retningslinjer risikerer fremover at blive nedprioriteret af det sociale medies algoritmer.

Efter at have været i både mediers og myndigheders søgelys igennem det seneste år, åbner Facebooks op for at selskabets rangeringsalgoritmers skal ændres: Er indhold på kant med Facebooks retningslinjer, risikerer det at blive censureret fra brugernes feed.

Det skriver selskabets stifter og administrerende direktør, Mark Zuckerberg, på Facebooks hjemmeside.

Læs også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Det strider med tidligere sorteringsalgoritner i Facebook-brugernes nyhedsfeed, hvor indhold med højt engagement som regel blev opprioriteret.

På selskabets blog noterer Facebook-stifter og direktør Mark Zuckerberg, at det han kalder ’harmful and borderline content’, altså skadeligt eller tvivlsomt indhold på kant med mediets retningslinjer, skal begrænses med det nye tiltag.

Se også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

AI-systemer skal identificere synderne

Trækket kan ses som værende i modstrid med Facebooks egne interesser, hvor populære, men altså problematiske, opslag nedprioriteres.

Med mindre brugergenereret trafik og annoncering til følge.

Her udpeger han særligt sensationalistisk og provokerende indhold som værende problematiske, for det driver mere engagement hos Facebooks brugere end de lødige alternativer.

Som visuelt støttemiddel præsenterer Facebook en graf der illustrerer, hvordan indhold på platformen stiger i popularitet i takt med, at det nærmer sig kanten af Facebooks retningslinjer.

Med den nye politik, agter Facebook at knægte den mekanisme ved at pille ved incitamentet til at slå sensationspræget og provokerende indhold op på platformen.

Denne mekanisme er nedbrydende for den offentlige debat og leder til polarisering skriver han. ”I vores tilfælde kan det forringe kvaliteten af vores service’ påpeger han.

Hvordan det tvivlsomme indhold skal identificeres specificeres ikke, men maskinlæring skal tages brug.

”Vi træner i øjeblikket AI-systemer til at identificere ’borderline’ indhold, så denne kan blive spredt mindre,” skriver Facebook-chefen.

AI-bias nævnes her som værende et potentielt problem, men at løsningen på den udfordring ikke er klar endnu. ”Det arbejde er vigtig, det er under udvikling, og vi vil opdatere jer i takt med, at vi skrider frem”, bedyrer han.

Her udpeges click-bait og falske nyheder som særlige indsatsområder, hvor han oplyser, at den mest effektive måde at komme dem til livs, er ved at fjerne de konti, der ligger bag fra platformen.

Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere