Her er Nvidias avancerede RTX-grafikkort til masserne: GeForce RTX 2060

Nvidias avancerede RTX teknologi bliver nu mere tilgængelig. RTX 2060 er en tredjedel billigere end RTX 2070 og byder stadig på godt med kræfter.

Nvidias GeForce RTX-familie bliver udvidet med et nyt medlem: RTX 2060.

Som navnet antyder, er der tale om et mellemklassegrafikkort, om end debutprisen på 349 amerikanske dollar vil betyde, at der skal forventes en regning på omkring 3.000 kroner, når grafikkortet lander i forretningerne herhjemme.

Kortet er samtidig væsentligt dyrere end forgængeren, GTX 1060, som i sommeren 2016 debuterede til 249 amerikanske dollar.

For de penge vil brugerne dog kunne købe det billigste RTX-kort til dato og altså dermed prøve den avancerede ray-tracing funktionalitetaf.

Ray-tracing teknologien gør lyseffekter mere naturtro, så længe spillet og grafikkortet understøtter effekterne.

Geforce RTX 2060 får global salgsdebut 15. januar 2019.

Læs også: Nvidias RTX 2080 Ti monster-grafikkort til test: Dyrt, overlegent og skabt til fremtidens spil

Geforce RTX 2060 i tal
Med sit nye grafikkort leverer Nvidia et kort, der byder på 6GB GDDR6 VRAM, 240 tensor regnekerner og 1.920 CUDA grafiske regneenheder.

Kortet er printet med 12nm litografi-teknik, mod 16nm hos den forrige generation.

Til sammenligning byder afgående GTX 1060 generationen 1280 CUDA-kerner, og Nvidia lover selv at kortet vil yde 60 procent højere - kortet vil endda kunne overhale GTX 1070Ti serien i visse spildiscipliner.

Med den højere ydelse følger et højere strømforbrug.

RTX 2060-kortene vil trække 160W mod 120W tidligere og dermed også kræve bedre køling i en eventuel gaming-maskine.

Se også: Nvidia på vej med vilde RTX 2080-grafikkort. Her er deres nøgletal.

Interessant driver-udvikling
I kølvandet på RTX 2060 lancering bebuder Nvidia også en udvidet support for variabel opdateringsfrekvens af skærmen. Det er en teknologi, som i AMD-lejren er døbt ’Freesync’.

Fremover vil Nvidia-grafikkort i GTX 10 samt RTX 20-serien kunne aktivere selskabets ’G Sync’-pendant i skærme, som understøtter VESA Adaptive Sync.

Blandt af mere end 400 skærme på markedet er det dog et enkelt dusin, som understøttes i dag. Flere skærme vil vil givetvis føjes til kompatibilitetslisten i fremtiden.

Med sit nye program vil Nvidia også tilbyde en ny ’G Sync Ultimate’ betegnelse for de G Sync kompatible displays, som samtidig understøtter blandt andet HDR, DCI P3 farver samt over 1000 nits maksimal lysstyrke.

Listen over understøttede displays finder her.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.