Artikel top billede

Her er Nvidias avancerede RTX-grafikkort til masserne: GeForce RTX 2060

Nvidias avancerede RTX teknologi bliver nu mere tilgængelig. RTX 2060 er en tredjedel billigere end RTX 2070 og byder stadig på godt med kræfter.

Nvidias GeForce RTX-familie bliver udvidet med et nyt medlem: RTX 2060.

Som navnet antyder, er der tale om et mellemklassegrafikkort, om end debutprisen på 349 amerikanske dollar vil betyde, at der skal forventes en regning på omkring 3.000 kroner, når grafikkortet lander i forretningerne herhjemme.

Kortet er samtidig væsentligt dyrere end forgængeren, GTX 1060, som i sommeren 2016 debuterede til 249 amerikanske dollar.

For de penge vil brugerne dog kunne købe det billigste RTX-kort til dato og altså dermed prøve den avancerede ray-tracing funktionalitetaf.

Ray-tracing teknologien gør lyseffekter mere naturtro, så længe spillet og grafikkortet understøtter effekterne.

Geforce RTX 2060 får global salgsdebut 15. januar 2019.

Læs også: Nvidias RTX 2080 Ti monster-grafikkort til test: Dyrt, overlegent og skabt til fremtidens spil

Geforce RTX 2060 i tal

Med sit nye grafikkort leverer Nvidia et kort, der byder på 6GB GDDR6 VRAM, 240 tensor regnekerner og 1.920 CUDA grafiske regneenheder.

Kortet er printet med 12nm litografi-teknik, mod 16nm hos den forrige generation.

Til sammenligning byder afgående GTX 1060 generationen 1280 CUDA-kerner, og Nvidia lover selv at kortet vil yde 60 procent højere - kortet vil endda kunne overhale GTX 1070Ti serien i visse spildiscipliner.

Med den højere ydelse følger et højere strømforbrug.

RTX 2060-kortene vil trække 160W mod 120W tidligere og dermed også kræve bedre køling i en eventuel gaming-maskine.

Se også: Nvidia på vej med vilde RTX 2080-grafikkort. Her er deres nøgletal.

Interessant driver-udvikling

I kølvandet på RTX 2060 lancering bebuder Nvidia også en udvidet support for variabel opdateringsfrekvens af skærmen. Det er en teknologi, som i AMD-lejren er døbt ’Freesync’.

Fremover vil Nvidia-grafikkort i GTX 10 samt RTX 20-serien kunne aktivere selskabets ’G Sync’-pendant i skærme, som understøtter VESA Adaptive Sync.

Blandt af mere end 400 skærme på markedet er det dog et enkelt dusin, som understøttes i dag. Flere skærme vil vil givetvis føjes til kompatibilitetslisten i fremtiden.

Med sit nye program vil Nvidia også tilbyde en ny ’G Sync Ultimate’ betegnelse for de G Sync kompatible displays, som samtidig understøtter blandt andet HDR, DCI P3 farver samt over 1000 nits maksimal lysstyrke.

Listen over understøttede displays finder her.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere