Her er Nvidias avancerede RTX-grafikkort til masserne: GeForce RTX 2060

Nvidias avancerede RTX teknologi bliver nu mere tilgængelig. RTX 2060 er en tredjedel billigere end RTX 2070 og byder stadig på godt med kræfter.

Nvidias GeForce RTX-familie bliver udvidet med et nyt medlem: RTX 2060.

Som navnet antyder, er der tale om et mellemklassegrafikkort, om end debutprisen på 349 amerikanske dollar vil betyde, at der skal forventes en regning på omkring 3.000 kroner, når grafikkortet lander i forretningerne herhjemme.

Kortet er samtidig væsentligt dyrere end forgængeren, GTX 1060, som i sommeren 2016 debuterede til 249 amerikanske dollar.

For de penge vil brugerne dog kunne købe det billigste RTX-kort til dato og altså dermed prøve den avancerede ray-tracing funktionalitetaf.

Ray-tracing teknologien gør lyseffekter mere naturtro, så længe spillet og grafikkortet understøtter effekterne.

Geforce RTX 2060 får global salgsdebut 15. januar 2019.

Læs også: Nvidias RTX 2080 Ti monster-grafikkort til test: Dyrt, overlegent og skabt til fremtidens spil

Geforce RTX 2060 i tal
Med sit nye grafikkort leverer Nvidia et kort, der byder på 6GB GDDR6 VRAM, 240 tensor regnekerner og 1.920 CUDA grafiske regneenheder.

Kortet er printet med 12nm litografi-teknik, mod 16nm hos den forrige generation.

Til sammenligning byder afgående GTX 1060 generationen 1280 CUDA-kerner, og Nvidia lover selv at kortet vil yde 60 procent højere - kortet vil endda kunne overhale GTX 1070Ti serien i visse spildiscipliner.

Med den højere ydelse følger et højere strømforbrug.

RTX 2060-kortene vil trække 160W mod 120W tidligere og dermed også kræve bedre køling i en eventuel gaming-maskine.

Se også: Nvidia på vej med vilde RTX 2080-grafikkort. Her er deres nøgletal.

Interessant driver-udvikling
I kølvandet på RTX 2060 lancering bebuder Nvidia også en udvidet support for variabel opdateringsfrekvens af skærmen. Det er en teknologi, som i AMD-lejren er døbt ’Freesync’.

Fremover vil Nvidia-grafikkort i GTX 10 samt RTX 20-serien kunne aktivere selskabets ’G Sync’-pendant i skærme, som understøtter VESA Adaptive Sync.

Blandt af mere end 400 skærme på markedet er det dog et enkelt dusin, som understøttes i dag. Flere skærme vil vil givetvis føjes til kompatibilitetslisten i fremtiden.

Med sit nye program vil Nvidia også tilbyde en ny ’G Sync Ultimate’ betegnelse for de G Sync kompatible displays, som samtidig understøtter blandt andet HDR, DCI P3 farver samt over 1000 nits maksimal lysstyrke.

Listen over understøttede displays finder her.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.