Artikel top billede

Dyre arbejdsstationer som HP's kraftige Zbook 17 G4 kan være brandfarlige.

HP tilbagekalder en stribe bærbare computere – batterierne ombord er brandfarlige

Modeller udgivet fra sidst i 2015 frem til midten af 2018 er berørt og bør indleveres til service.

Den amerikanske pc-producent HP oplyser, at omkring 150.000 af selskabets bærbare maskiner er ramt af en fejl, som i værste tilfælde kan forårsage brandskader.

En lignende fejl blev annonceret i januar 2018 af selskabet, hvor i alt 50.000 laptops blev tilbagekaldt, men listen over brandfarlige enheder er denne måned udvidet til at tælle flere modeller. Det skriver den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports.

”Disse batterier kan potentielt gå hen og overophede, hvilket giver fare for brandskader på mennesker og udstyr”, lyder det i en officiel besked fra HP som efterfølgende råder brugerne til igen at undersøge hvorvidt ens maskine er ramt af fejlen:

”Af den årsag er det nødvendigt igen at undersøge ens maskines batteri, selv hvis det er gjort tidligere og maskinen tidligere er blevet vurderet til at være sikker i brug”, skriver HP.

HP tilføjer, at maskiner, hvis batterier er blevet serviceret siden 2018, ikke er berørt af fejlen.

Se også: Lenovo tilbagekalder pc’er: Løs skrue kan føre til brand - se her om din maskine er ramt

Sådan undersøger du, hvorvidt din maskine er berørt

Til at undersøge, hvorvidt ens maskine udgør en brandfare, råder HP brugerne til at køre et service-program kaldet ’HP Validation Utility Software’. Det vil afgøre, hvorvidt ens maskine er truet af batterifejlen.

Programmet kan hentes på HP's hjemmeside.

Er ens maskine berørt, råder selskabet HP-brugerne til at sætte maskinen i såkaldt ’Battery Safety Mode’.

Indstillingen vil dræne batteriet for strøm og derefter gøre, at maskinen kun kan fungere med opladeren sluttet til.

En talsperson for HP Danmark bekræfter overfor Computerworld, at batterierne i visse modeller udgør en risiko og råder brugerne til at besøge denne hjemmeside for at undersøge om ens models batteri skal skiftes ud.

"Vi har fundet ud af, at batterierne fra en af vores leverandører, som er benyttet i udvalgte bærbare computere og mobile workstations, udgør en potentiel sikkerhedsrisiko. Vi tog øjeblikkelig initiativ til at udbedre problemet og udskifter alle berørte batterier. Samlet set drejer det sig om ca. 0.1 % af de HP produkter, der er solgt globalt i løbet tilbagekaldelsesperioden," lyder det fra selskabet.

I alt 16 modeller er berørt

HP oplyser, at i alt 16 modeller er berørt af den graverende batterifejl. Herunder kan du se, hvilke maskiner der skal undersøges for farlige batterier:

  • HP ProBook 64x (G2 og G3)
  • HP ProBook 65x (G2 og G3)
  • HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 og 470)
  • HP x360 310 G2
  • HP Envy M6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11 bærbare
  • HP ZBook (17 G3, 17 G4 og Studio G3)
Modellerne er alle fremstillet mellem december 2015 og april 2018, men enkelte af disse modeller kan stadig findes i den danske handel i dag.

Listen tæller både forbruger- og professionelle maskiner fra HP’s portefølje.

Læs også: Lenovo trækker tusindvis af pc'er tilbage i Danmark: Kan bryde i brand




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere