Artikel top billede

Dyre arbejdsstationer som HP's kraftige Zbook 17 G4 kan være brandfarlige.

HP tilbagekalder en stribe bærbare computere – batterierne ombord er brandfarlige

Modeller udgivet fra sidst i 2015 frem til midten af 2018 er berørt og bør indleveres til service.

Den amerikanske pc-producent HP oplyser, at omkring 150.000 af selskabets bærbare maskiner er ramt af en fejl, som i værste tilfælde kan forårsage brandskader.

En lignende fejl blev annonceret i januar 2018 af selskabet, hvor i alt 50.000 laptops blev tilbagekaldt, men listen over brandfarlige enheder er denne måned udvidet til at tælle flere modeller. Det skriver den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports.

”Disse batterier kan potentielt gå hen og overophede, hvilket giver fare for brandskader på mennesker og udstyr”, lyder det i en officiel besked fra HP som efterfølgende råder brugerne til igen at undersøge hvorvidt ens maskine er ramt af fejlen:

”Af den årsag er det nødvendigt igen at undersøge ens maskines batteri, selv hvis det er gjort tidligere og maskinen tidligere er blevet vurderet til at være sikker i brug”, skriver HP.

HP tilføjer, at maskiner, hvis batterier er blevet serviceret siden 2018, ikke er berørt af fejlen.

Se også: Lenovo tilbagekalder pc’er: Løs skrue kan føre til brand - se her om din maskine er ramt

Sådan undersøger du, hvorvidt din maskine er berørt

Til at undersøge, hvorvidt ens maskine udgør en brandfare, råder HP brugerne til at køre et service-program kaldet ’HP Validation Utility Software’. Det vil afgøre, hvorvidt ens maskine er truet af batterifejlen.

Programmet kan hentes på HP's hjemmeside.

Er ens maskine berørt, råder selskabet HP-brugerne til at sætte maskinen i såkaldt ’Battery Safety Mode’.

Indstillingen vil dræne batteriet for strøm og derefter gøre, at maskinen kun kan fungere med opladeren sluttet til.

En talsperson for HP Danmark bekræfter overfor Computerworld, at batterierne i visse modeller udgør en risiko og råder brugerne til at besøge denne hjemmeside for at undersøge om ens models batteri skal skiftes ud.

"Vi har fundet ud af, at batterierne fra en af vores leverandører, som er benyttet i udvalgte bærbare computere og mobile workstations, udgør en potentiel sikkerhedsrisiko. Vi tog øjeblikkelig initiativ til at udbedre problemet og udskifter alle berørte batterier. Samlet set drejer det sig om ca. 0.1 % af de HP produkter, der er solgt globalt i løbet tilbagekaldelsesperioden," lyder det fra selskabet.

I alt 16 modeller er berørt

HP oplyser, at i alt 16 modeller er berørt af den graverende batterifejl. Herunder kan du se, hvilke maskiner der skal undersøges for farlige batterier:

  • HP ProBook 64x (G2 og G3)
  • HP ProBook 65x (G2 og G3)
  • HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 og 470)
  • HP x360 310 G2
  • HP Envy M6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11 bærbare
  • HP ZBook (17 G3, 17 G4 og Studio G3)
Modellerne er alle fremstillet mellem december 2015 og april 2018, men enkelte af disse modeller kan stadig findes i den danske handel i dag.

Listen tæller både forbruger- og professionelle maskiner fra HP’s portefølje.

Læs også: Lenovo trækker tusindvis af pc'er tilbage i Danmark: Kan bryde i brand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere