Dyre arbejdsstationer som HP's kraftige Zbook 17 G4 kan være brandfarlige.

HP tilbagekalder en stribe bærbare computere – batterierne ombord er brandfarlige

Modeller udgivet fra sidst i 2015 frem til midten af 2018 er berørt og bør indleveres til service.

Den amerikanske pc-producent HP oplyser, at omkring 150.000 af selskabets bærbare maskiner er ramt af en fejl, som i værste tilfælde kan forårsage brandskader.

En lignende fejl blev annonceret i januar 2018 af selskabet, hvor i alt 50.000 laptops blev tilbagekaldt, men listen over brandfarlige enheder er denne måned udvidet til at tælle flere modeller. Det skriver den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports.

”Disse batterier kan potentielt gå hen og overophede, hvilket giver fare for brandskader på mennesker og udstyr”, lyder det i en officiel besked fra HP som efterfølgende råder brugerne til igen at undersøge hvorvidt ens maskine er ramt af fejlen:

”Af den årsag er det nødvendigt igen at undersøge ens maskines batteri, selv hvis det er gjort tidligere og maskinen tidligere er blevet vurderet til at være sikker i brug”, skriver HP.

HP tilføjer, at maskiner, hvis batterier er blevet serviceret siden 2018, ikke er berørt af fejlen.

Se også: Lenovo tilbagekalder pc’er: Løs skrue kan føre til brand - se her om din maskine er ramt

Sådan undersøger du, hvorvidt din maskine er berørt
Til at undersøge, hvorvidt ens maskine udgør en brandfare, råder HP brugerne til at køre et service-program kaldet ’HP Validation Utility Software’. Det vil afgøre, hvorvidt ens maskine er truet af batterifejlen.

Programmet kan hentes på HP's hjemmeside.

Er ens maskine berørt, råder selskabet HP-brugerne til at sætte maskinen i såkaldt ’Battery Safety Mode’.

Indstillingen vil dræne batteriet for strøm og derefter gøre, at maskinen kun kan fungere med opladeren sluttet til.

En talsperson for HP Danmark bekræfter overfor Computerworld, at batterierne i visse modeller udgør en risiko og råder brugerne til at besøge denne hjemmeside for at undersøge om ens models batteri skal skiftes ud.

"Vi har fundet ud af, at batterierne fra en af vores leverandører, som er benyttet i udvalgte bærbare computere og mobile workstations, udgør en potentiel sikkerhedsrisiko. Vi tog øjeblikkelig initiativ til at udbedre problemet og udskifter alle berørte batterier. Samlet set drejer det sig om ca. 0.1 % af de HP produkter, der er solgt globalt i løbet tilbagekaldelsesperioden," lyder det fra selskabet.

I alt 16 modeller er berørt
HP oplyser, at i alt 16 modeller er berørt af den graverende batterifejl. Herunder kan du se, hvilke maskiner der skal undersøges for farlige batterier:
  • HP ProBook 64x (G2 og G3)
  • HP ProBook 65x (G2 og G3)
  • HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 og 470)
  • HP x360 310 G2
  • HP Envy M6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11 bærbare
  • HP ZBook (17 G3, 17 G4 og Studio G3)
Modellerne er alle fremstillet mellem december 2015 og april 2018, men enkelte af disse modeller kan stadig findes i den danske handel i dag.

Listen tæller både forbruger- og professionelle maskiner fra HP’s portefølje.

Læs også: Lenovo trækker tusindvis af pc'er tilbage i Danmark: Kan bryde i brand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.