Artikel top billede

AMD's Ryzen-processorer har givet selskabet vind i sejlene, når det gælder CPU'er.

AMD haler hurtigere og hurtigere ind på Intel i processormarkedet – men har lang vej endnu

CPU-producenten AMD har igennem mange år ligget underdrejet i forhold til tech-mastodonten Intel. Men nu genvinder producenten terræn.

AMD har igennem en årrække døjet med at følge med ærkerivalen Intel når det gælder salg af CPU-komponenter – både når det gælder desktop, bærbar og server-segmenterne.

Den seneste kuld af processorer fra AMD bringer gør selskabet mere konkurrencedygtigt end det har været længe, hvilket afspejles i de salgstal som analyseinstituttet Mercury Research er kommet frem til, skriver Toms Hardware.

Her lyder det blandt andet, at AMD har firedoblet deres markedsandel i servermarkedet. Udgangspunktet var dog lavt med en markedsandel på 0,8 procent i fjerde kvartal 2017 og nu en andel på 3,2 procent.

I desktop og laptop-segmenterne er der også fremgang. Når det gælder laptops er AMD nu at finde i 12,1 procent af maskinerne mod 6,9 procent året før, mens der i desktop-maskiner er AMD-CPU’er i 15,9 procent mod 12 procent i samme periode året før.

AMD’s fremgang på samtlige fronter udviser samtidig accelererende tendenser. Fra tredje til fjerde kvaral 2018 har selskabet i snit nydt samme fremgang som i de tre forrige kvartaler.

Intels dominans er dog stadigvæk fremhærskende.

I samme periode har CPU-giganten Intel døjet med at følge med efterspørgslen når det gælder fremstilling af CPU’er, hvorfor priserne har været opskruet igennem store dele af 2018.

Begge producenter må dog leve med en global afmatning i salget af pc'er.

Læs også: Denne processor får Intel svært ved at matche: AMD Ryzen 3 kan vende op og ned på markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere