Artikel top billede

AMD's Ryzen-processorer har givet selskabet vind i sejlene, når det gælder CPU'er.

AMD haler hurtigere og hurtigere ind på Intel i processormarkedet – men har lang vej endnu

CPU-producenten AMD har igennem mange år ligget underdrejet i forhold til tech-mastodonten Intel. Men nu genvinder producenten terræn.

AMD har igennem en årrække døjet med at følge med ærkerivalen Intel når det gælder salg af CPU-komponenter – både når det gælder desktop, bærbar og server-segmenterne.

Den seneste kuld af processorer fra AMD bringer gør selskabet mere konkurrencedygtigt end det har været længe, hvilket afspejles i de salgstal som analyseinstituttet Mercury Research er kommet frem til, skriver Toms Hardware.

Her lyder det blandt andet, at AMD har firedoblet deres markedsandel i servermarkedet. Udgangspunktet var dog lavt med en markedsandel på 0,8 procent i fjerde kvartal 2017 og nu en andel på 3,2 procent.

I desktop og laptop-segmenterne er der også fremgang. Når det gælder laptops er AMD nu at finde i 12,1 procent af maskinerne mod 6,9 procent året før, mens der i desktop-maskiner er AMD-CPU’er i 15,9 procent mod 12 procent i samme periode året før.

AMD’s fremgang på samtlige fronter udviser samtidig accelererende tendenser. Fra tredje til fjerde kvaral 2018 har selskabet i snit nydt samme fremgang som i de tre forrige kvartaler.

Intels dominans er dog stadigvæk fremhærskende.

I samme periode har CPU-giganten Intel døjet med at følge med efterspørgslen når det gælder fremstilling af CPU’er, hvorfor priserne har været opskruet igennem store dele af 2018.

Begge producenter må dog leve med en global afmatning i salget af pc'er.

Læs også: Denne processor får Intel svært ved at matche: AMD Ryzen 3 kan vende op og ned på markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.