Artikel top billede

AMD's Ryzen-processorer har givet selskabet vind i sejlene, når det gælder CPU'er.

AMD haler hurtigere og hurtigere ind på Intel i processormarkedet – men har lang vej endnu

CPU-producenten AMD har igennem mange år ligget underdrejet i forhold til tech-mastodonten Intel. Men nu genvinder producenten terræn.

AMD har igennem en årrække døjet med at følge med ærkerivalen Intel når det gælder salg af CPU-komponenter – både når det gælder desktop, bærbar og server-segmenterne.

Den seneste kuld af processorer fra AMD bringer gør selskabet mere konkurrencedygtigt end det har været længe, hvilket afspejles i de salgstal som analyseinstituttet Mercury Research er kommet frem til, skriver Toms Hardware.

Her lyder det blandt andet, at AMD har firedoblet deres markedsandel i servermarkedet. Udgangspunktet var dog lavt med en markedsandel på 0,8 procent i fjerde kvartal 2017 og nu en andel på 3,2 procent.

I desktop og laptop-segmenterne er der også fremgang. Når det gælder laptops er AMD nu at finde i 12,1 procent af maskinerne mod 6,9 procent året før, mens der i desktop-maskiner er AMD-CPU’er i 15,9 procent mod 12 procent i samme periode året før.

AMD’s fremgang på samtlige fronter udviser samtidig accelererende tendenser. Fra tredje til fjerde kvaral 2018 har selskabet i snit nydt samme fremgang som i de tre forrige kvartaler.

Intels dominans er dog stadigvæk fremhærskende.

I samme periode har CPU-giganten Intel døjet med at følge med efterspørgslen når det gælder fremstilling af CPU’er, hvorfor priserne har været opskruet igennem store dele af 2018.

Begge producenter må dog leve med en global afmatning i salget af pc'er.

Læs også: Denne processor får Intel svært ved at matche: AMD Ryzen 3 kan vende op og ned på markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere