Artikel top billede

AMD's Ryzen-processorer har givet selskabet vind i sejlene, når det gælder CPU'er.

AMD haler hurtigere og hurtigere ind på Intel i processormarkedet – men har lang vej endnu

CPU-producenten AMD har igennem mange år ligget underdrejet i forhold til tech-mastodonten Intel. Men nu genvinder producenten terræn.

AMD har igennem en årrække døjet med at følge med ærkerivalen Intel når det gælder salg af CPU-komponenter – både når det gælder desktop, bærbar og server-segmenterne.

Den seneste kuld af processorer fra AMD bringer gør selskabet mere konkurrencedygtigt end det har været længe, hvilket afspejles i de salgstal som analyseinstituttet Mercury Research er kommet frem til, skriver Toms Hardware.

Her lyder det blandt andet, at AMD har firedoblet deres markedsandel i servermarkedet. Udgangspunktet var dog lavt med en markedsandel på 0,8 procent i fjerde kvartal 2017 og nu en andel på 3,2 procent.

I desktop og laptop-segmenterne er der også fremgang. Når det gælder laptops er AMD nu at finde i 12,1 procent af maskinerne mod 6,9 procent året før, mens der i desktop-maskiner er AMD-CPU’er i 15,9 procent mod 12 procent i samme periode året før.

AMD’s fremgang på samtlige fronter udviser samtidig accelererende tendenser. Fra tredje til fjerde kvaral 2018 har selskabet i snit nydt samme fremgang som i de tre forrige kvartaler.

Intels dominans er dog stadigvæk fremhærskende.

I samme periode har CPU-giganten Intel døjet med at følge med efterspørgslen når det gælder fremstilling af CPU’er, hvorfor priserne har været opskruet igennem store dele af 2018.

Begge producenter må dog leve med en global afmatning i salget af pc'er.

Læs også: Denne processor får Intel svært ved at matche: AMD Ryzen 3 kan vende op og ned på markedet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere