Artikel top billede

Netflix varsler prisstigninger: 'Danske kunder slipper næppe for prisforhøjelser'

Netflix er i færd med at udrulle de største prisstigninger i over ti år i hjemlandet. Danmark slipper nok heller ikke, vurderer forbrugerekspert.

En stribe af priskorrektioner er på vej fra klodens største udbyder af serie og film-streaming, Netflix.

I USA har selskabet indledt sin største runde prisstigninger, siden tjenestens debut i 2007, lyder det fra konsulenthuset Simon-Kucher & Partners i en pressemeddelelse.

Den store priskorrektion betyder, at basiskunder skal betale ni amerikanske dollar om måneden – en dollar mere end tidligere. Det svarer til knap 59 kroner.

De største prisstigninger kommer dog til at ramme ’Standard’ og ’Premium’-pakkerne som bliver henholdsvis 18 og 14 procent dyrere. Hver især vil de løbe op i henholdsvis 13 og 16 dollar.

De nye priser vil ramme nye abonnenter med øjeblikkelig virkning, mens prisstigningen vil udrulles gradvist hos eksisterende abonnenter i de kommende måneder.

Se også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Danskere slipper næppe for prishop

Danske Netflix-pakker kommer heller ikke til slippe for prisstigninger, vurderer Nicolai Broby Eckert, derer ekspert i forbrugeradfærd og partner i konsulenthuset Simon-Kucher.

Han påpeger her, at Netflix er dygtig til at gennemføre prisstigninger uden at abonnenter falder fra.

”Basispakken stiger fra 8 til 9 US dollars om måneden, Standard-pakken stiger fra 11 til 13 US dollars, mens prisen for Premium-pakken sættes op fra 14 til 16 US dollars. Med en stigning på kun én dollar for indgangsproduktet bliver Netflix ved med at se ud til at være en overkommelig udgift for de kunder, for hvem det er afgørende med en lav pris. Bemærk også at prisen bliver holdt nede på et étcifret beløb i USA.”

Han forventer, at samme scenarie vil udspille sig herhjemme: ”I Danmark kan vi tilsvarende forvente, at prisen for Basispakken bliver holdt nede under 100 kroner om måneden.

Hos Netflix er man meget bevidst om psykologiske grænser for, hvor meget folk inden for det prisbevidste kundesegment vil betale,” siger Nicolai Broby Eckert.

Hvornår prisstigninger vil ramme Danmark, præciserer han ikke, han påpeger dog her at prisændringer plejer at blive udrullet marked for marked.

Danmark har ifølge analysevirksomheden Comparitech klodens højeste priser på Netflix-streaming.

Se også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.