Artikel top billede

Netflix varsler prisstigninger: 'Danske kunder slipper næppe for prisforhøjelser'

Netflix er i færd med at udrulle de største prisstigninger i over ti år i hjemlandet. Danmark slipper nok heller ikke, vurderer forbrugerekspert.

En stribe af priskorrektioner er på vej fra klodens største udbyder af serie og film-streaming, Netflix.

I USA har selskabet indledt sin største runde prisstigninger, siden tjenestens debut i 2007, lyder det fra konsulenthuset Simon-Kucher & Partners i en pressemeddelelse.

Den store priskorrektion betyder, at basiskunder skal betale ni amerikanske dollar om måneden – en dollar mere end tidligere. Det svarer til knap 59 kroner.

De største prisstigninger kommer dog til at ramme ’Standard’ og ’Premium’-pakkerne som bliver henholdsvis 18 og 14 procent dyrere. Hver især vil de løbe op i henholdsvis 13 og 16 dollar.

De nye priser vil ramme nye abonnenter med øjeblikkelig virkning, mens prisstigningen vil udrulles gradvist hos eksisterende abonnenter i de kommende måneder.

Se også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Danskere slipper næppe for prishop

Danske Netflix-pakker kommer heller ikke til slippe for prisstigninger, vurderer Nicolai Broby Eckert, derer ekspert i forbrugeradfærd og partner i konsulenthuset Simon-Kucher.

Han påpeger her, at Netflix er dygtig til at gennemføre prisstigninger uden at abonnenter falder fra.

”Basispakken stiger fra 8 til 9 US dollars om måneden, Standard-pakken stiger fra 11 til 13 US dollars, mens prisen for Premium-pakken sættes op fra 14 til 16 US dollars. Med en stigning på kun én dollar for indgangsproduktet bliver Netflix ved med at se ud til at være en overkommelig udgift for de kunder, for hvem det er afgørende med en lav pris. Bemærk også at prisen bliver holdt nede på et étcifret beløb i USA.”

Han forventer, at samme scenarie vil udspille sig herhjemme: ”I Danmark kan vi tilsvarende forvente, at prisen for Basispakken bliver holdt nede under 100 kroner om måneden.

Hos Netflix er man meget bevidst om psykologiske grænser for, hvor meget folk inden for det prisbevidste kundesegment vil betale,” siger Nicolai Broby Eckert.

Hvornår prisstigninger vil ramme Danmark, præciserer han ikke, han påpeger dog her at prisændringer plejer at blive udrullet marked for marked.

Danmark har ifølge analysevirksomheden Comparitech klodens højeste priser på Netflix-streaming.

Se også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere