Artikel top billede

Netflix varsler prisstigninger: 'Danske kunder slipper næppe for prisforhøjelser'

Netflix er i færd med at udrulle de største prisstigninger i over ti år i hjemlandet. Danmark slipper nok heller ikke, vurderer forbrugerekspert.

En stribe af priskorrektioner er på vej fra klodens største udbyder af serie og film-streaming, Netflix.

I USA har selskabet indledt sin største runde prisstigninger, siden tjenestens debut i 2007, lyder det fra konsulenthuset Simon-Kucher & Partners i en pressemeddelelse.

Den store priskorrektion betyder, at basiskunder skal betale ni amerikanske dollar om måneden – en dollar mere end tidligere. Det svarer til knap 59 kroner.

De største prisstigninger kommer dog til at ramme ’Standard’ og ’Premium’-pakkerne som bliver henholdsvis 18 og 14 procent dyrere. Hver især vil de løbe op i henholdsvis 13 og 16 dollar.

De nye priser vil ramme nye abonnenter med øjeblikkelig virkning, mens prisstigningen vil udrulles gradvist hos eksisterende abonnenter i de kommende måneder.

Se også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Danskere slipper næppe for prishop

Danske Netflix-pakker kommer heller ikke til slippe for prisstigninger, vurderer Nicolai Broby Eckert, derer ekspert i forbrugeradfærd og partner i konsulenthuset Simon-Kucher.

Han påpeger her, at Netflix er dygtig til at gennemføre prisstigninger uden at abonnenter falder fra.

”Basispakken stiger fra 8 til 9 US dollars om måneden, Standard-pakken stiger fra 11 til 13 US dollars, mens prisen for Premium-pakken sættes op fra 14 til 16 US dollars. Med en stigning på kun én dollar for indgangsproduktet bliver Netflix ved med at se ud til at være en overkommelig udgift for de kunder, for hvem det er afgørende med en lav pris. Bemærk også at prisen bliver holdt nede på et étcifret beløb i USA.”

Han forventer, at samme scenarie vil udspille sig herhjemme: ”I Danmark kan vi tilsvarende forvente, at prisen for Basispakken bliver holdt nede under 100 kroner om måneden.

Hos Netflix er man meget bevidst om psykologiske grænser for, hvor meget folk inden for det prisbevidste kundesegment vil betale,” siger Nicolai Broby Eckert.

Hvornår prisstigninger vil ramme Danmark, præciserer han ikke, han påpeger dog her at prisændringer plejer at blive udrullet marked for marked.

Danmark har ifølge analysevirksomheden Comparitech klodens højeste priser på Netflix-streaming.

Se også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere