Artikel top billede

YouTube tager drastiske metoder i brug efter pædofiliskandale: Forbyder kommentarer under videoer af børn

YouTube indfører også skærpede krav til moderation af videoer, hvor børn og teenagere indgår.

YouTube blev i februar måned kritiseret kraftigt for at lade stødende og seksualiserende kommentarer florere i de videoer på platformen, hvor børn indgår.

Flere annoncører, såsom Disney, Nestlé og Epic Games, udmeldte den måned, at de vil høre op med at annoncere på platformen efter det kom frem at pædofile udnyttede video-platformen.

Det vil streaming-giganten lave om på nu, ved helt at fjerne muligheden for at kommentere på videoer, hvor børn optræder.

Der vil ikke blive spærret for kommentarer i videoklip hvor ældre børn og teenagere indgår, medmindre videoen rummer en risiko for stødende kommentarer, eksempelvis hvis en teenager udøver gymnastik, skriver selskabet på deres blog.

De nye regler vil blive indfaset over de kommende måneder, skriver det britiske BBC.

Enkelte såkaldte ’betroede partnere’, såsom familie-bloggere og kendte YouTube-stjerner, vil dog have muligheder for at have kommentarer slået til.

Det vil dog være op til indholdsudbyderne selv at moderere deres kommentarspor og sikre, at deres videoer udgør en lav risiko for stødende indhold i kommentarsporet. YouTube oplyser på deres blog, at de har udviklet et system som gør det lettere at identificere stødende kommentarer.

Omkring årsskiftet fortalte en række internationale medier om, hvordan et et netværk af pædofile blandt andet bruger YouTube til at finde videoer af mindreårige. I kommentarfelterne angiver de pædofile ofte med tidskoder steder i videoerne, hvor børnene er let påklædte og deler andet stødende materiale.

YouTube adresserede inledningsvist problemet, ved at fjerne mulighed for at monetisere de berørte kanaler.

Læs også: Annoncører trækker sig fra YouTube efter pædofiliskandale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere