Morgen-briefing: Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd / Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring / Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg / Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion

Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd / Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring / Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg / Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du dagens it-overblik ved Niels de Boissezon.

Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd
Partierne bag forsvarsforliget, (regeringen, S, DF og R) er blevet enige om at nedsætte et Cybersikkerhedsråd med det sigte, at rådgive regeringen om, hvordan den danske strategi for cyber- og informationssikkerhed skal udvikles.

Rådet vil bestå af Digitaliseringsstyrelsen, Center for Cybersikkerhed og it-kompetencer fra fra den private sektor, brancheorganisationer, forskningsverdenen og forbrugersiden.

Det nye råd vil også få til opgave at dele viden, vejlede og rådgive om cybersikkerhed, mens det også skal bidrage til at udvikle landets cybersikkerhedskompetencer inden for uddannelse og forskning.

”Alvorlige cybertrusler er blevet et grundvilkår for vores samfund, og vellykkede angreb mod den digitale infrastruktur kan få kolossale konsekvenser. Jeg er derfor glad for, at vi nu får oprettet et Cybersikkerhedsråd, der skal styrke samarbejdet mellem offentlige og private aktører,” siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring
Et udkast til bekendtgørelse samt en vejledning i Bredbåndspuljen for 2019 er nu sat i høring, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse. Bredbåndspuljen er baseret på årlige hjemler i Finansloven, hvorfor der årligt skal udarbejdes en bekendtgørelse.

Her kan eventuelle bemærkninger til Energistyrelsens bekendtgørelse sendes til Energistyrelsen i gennem høringsportalen. Bemærkninger skal indsendes senest mandag den 8. april 2019 kl. 12 til mail-adressen tele@ens.dk.

Høringsdokumenterne kan nærstuderes på Høringsportalen.

Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg
ERP-leverandøren Daxiomatic åbner 14. marts sin tredje afdeling i Danmark. Det oplyser selskabet i pressemeddelelse.

De nye lokaler vil findes i Skanderborg og vil kendetegnes ved blandt andet atypiske mødefaciliteter i et 30 år gammel Boeing 727 fly.

Selskabet påpeger, at ekspansionen primært handler om en HR-satsning, der skal tiltrække de dygtigst it-folk i Jylland.

IT-virksomheden er tidligere kåret som Danmarks bedste arbejdsplads og tæller to øvrige afdelinger i henholdsvis Odense og Roskilde.

Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion
Fra et nyligt åbnet kontor i Dubai vil det danske app-selskab Nodes indgå et samarbejde med det lokale svar på Uber, en transport-app kaldet Careem. Det skriver it-watch.

Det regner selskabet med, vil styrke deres internationale vækst.

"Vores Dubai-historie er lidt en omvendt historie. Traditionelt er vi gået ind i et land og har derefter bygget det op. Nu har vi fået to meget, meget store kunder dernede til at starte med, og på ryggen af det har vi åbnet et kontor," fortæller direktør Andreas Green Rasmussen til mediet.

Selskabet tæller i dag omkring 120 medarbejdere fordelt på kontorer i Amsterdam, Berlin, Prag, København, London og Manchester.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.