Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd / Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring / Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg / Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion

Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd / Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring / Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg / Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du dagens it-overblik ved Niels de Boissezon.

Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd

Partierne bag forsvarsforliget, (regeringen, S, DF og R) er blevet enige om at nedsætte et Cybersikkerhedsråd med det sigte, at rådgive regeringen om, hvordan den danske strategi for cyber- og informationssikkerhed skal udvikles.

Rådet vil bestå af Digitaliseringsstyrelsen, Center for Cybersikkerhed og it-kompetencer fra fra den private sektor, brancheorganisationer, forskningsverdenen og forbrugersiden.

Det nye råd vil også få til opgave at dele viden, vejlede og rådgive om cybersikkerhed, mens det også skal bidrage til at udvikle landets cybersikkerhedskompetencer inden for uddannelse og forskning.

”Alvorlige cybertrusler er blevet et grundvilkår for vores samfund, og vellykkede angreb mod den digitale infrastruktur kan få kolossale konsekvenser. Jeg er derfor glad for, at vi nu får oprettet et Cybersikkerhedsråd, der skal styrke samarbejdet mellem offentlige og private aktører,” siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring

Et udkast til bekendtgørelse samt en vejledning i Bredbåndspuljen for 2019 er nu sat i høring, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse. Bredbåndspuljen er baseret på årlige hjemler i Finansloven, hvorfor der årligt skal udarbejdes en bekendtgørelse.

Her kan eventuelle bemærkninger til Energistyrelsens bekendtgørelse sendes til Energistyrelsen i gennem høringsportalen. Bemærkninger skal indsendes senest mandag den 8. april 2019 kl. 12 til mail-adressen tele@ens.dk.

Høringsdokumenterne kan nærstuderes på Høringsportalen.

Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg

ERP-leverandøren Daxiomatic åbner 14. marts sin tredje afdeling i Danmark. Det oplyser selskabet i pressemeddelelse.

De nye lokaler vil findes i Skanderborg og vil kendetegnes ved blandt andet atypiske mødefaciliteter i et 30 år gammel Boeing 727 fly.

Selskabet påpeger, at ekspansionen primært handler om en HR-satsning, der skal tiltrække de dygtigst it-folk i Jylland.

IT-virksomheden er tidligere kåret som Danmarks bedste arbejdsplads og tæller to øvrige afdelinger i henholdsvis Odense og Roskilde.

Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion

Fra et nyligt åbnet kontor i Dubai vil det danske app-selskab Nodes indgå et samarbejde med det lokale svar på Uber, en transport-app kaldet Careem. Det skriver it-watch.

Det regner selskabet med, vil styrke deres internationale vækst.

"Vores Dubai-historie er lidt en omvendt historie. Traditionelt er vi gået ind i et land og har derefter bygget det op. Nu har vi fået to meget, meget store kunder dernede til at starte med, og på ryggen af det har vi åbnet et kontor," fortæller direktør Andreas Green Rasmussen til mediet.

Selskabet tæller i dag omkring 120 medarbejdere fordelt på kontorer i Amsterdam, Berlin, Prag, København, London og Manchester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere