Morgen-briefing: Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd / Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring / Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg / Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion

Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd / Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring / Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg / Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du dagens it-overblik ved Niels de Boissezon.

Partier bag forsvarsforlig nedsætter Cybersikkerhedsråd
Partierne bag forsvarsforliget, (regeringen, S, DF og R) er blevet enige om at nedsætte et Cybersikkerhedsråd med det sigte, at rådgive regeringen om, hvordan den danske strategi for cyber- og informationssikkerhed skal udvikles.

Rådet vil bestå af Digitaliseringsstyrelsen, Center for Cybersikkerhed og it-kompetencer fra fra den private sektor, brancheorganisationer, forskningsverdenen og forbrugersiden.

Det nye råd vil også få til opgave at dele viden, vejlede og rådgive om cybersikkerhed, mens det også skal bidrage til at udvikle landets cybersikkerhedskompetencer inden for uddannelse og forskning.

”Alvorlige cybertrusler er blevet et grundvilkår for vores samfund, og vellykkede angreb mod den digitale infrastruktur kan få kolossale konsekvenser. Jeg er derfor glad for, at vi nu får oprettet et Cybersikkerhedsråd, der skal styrke samarbejdet mellem offentlige og private aktører,” siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Energistyrelsen sætter bredbåndspulje i høring
Et udkast til bekendtgørelse samt en vejledning i Bredbåndspuljen for 2019 er nu sat i høring, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse. Bredbåndspuljen er baseret på årlige hjemler i Finansloven, hvorfor der årligt skal udarbejdes en bekendtgørelse.

Her kan eventuelle bemærkninger til Energistyrelsens bekendtgørelse sendes til Energistyrelsen i gennem høringsportalen. Bemærkninger skal indsendes senest mandag den 8. april 2019 kl. 12 til mail-adressen tele@ens.dk.

Høringsdokumenterne kan nærstuderes på Høringsportalen.

Daxiomatic åbner ny afdeling i Skanderborg
ERP-leverandøren Daxiomatic åbner 14. marts sin tredje afdeling i Danmark. Det oplyser selskabet i pressemeddelelse.

De nye lokaler vil findes i Skanderborg og vil kendetegnes ved blandt andet atypiske mødefaciliteter i et 30 år gammel Boeing 727 fly.

Selskabet påpeger, at ekspansionen primært handler om en HR-satsning, der skal tiltrække de dygtigst it-folk i Jylland.

IT-virksomheden er tidligere kåret som Danmarks bedste arbejdsplads og tæller to øvrige afdelinger i henholdsvis Odense og Roskilde.

Dansk app-udvikler sigter efter mellemøstlig ekspansion
Fra et nyligt åbnet kontor i Dubai vil det danske app-selskab Nodes indgå et samarbejde med det lokale svar på Uber, en transport-app kaldet Careem. Det skriver it-watch.

Det regner selskabet med, vil styrke deres internationale vækst.

"Vores Dubai-historie er lidt en omvendt historie. Traditionelt er vi gået ind i et land og har derefter bygget det op. Nu har vi fået to meget, meget store kunder dernede til at starte med, og på ryggen af det har vi åbnet et kontor," fortæller direktør Andreas Green Rasmussen til mediet.

Selskabet tæller i dag omkring 120 medarbejdere fordelt på kontorer i Amsterdam, Berlin, Prag, København, London og Manchester.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.