Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 13. marts.

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere

I dag vil Innovationsminister Sophie Løhde (V) den nye ’Digitaliseringspris’ ved konferencen ’Offentlig digitalisering’ i Aarhus.

Prisen uddeles til en kommune, en region og en statslig institution, som med held har genbrugt en digital løsninger, der allerede benyttes i en anden offentlig myndighed.

"Når én myndighed har udviklet en klog digital løsning, sker det sjældent, at løsningen spreder sig. Vi ser mange eksempler på, at man i stedet går i gang med at opfinde egne løsninger. Med prisen vil vi sørge for, at vi bliver endnu bedre til at genbruge hinandens successer," siger innovationsministeren.

Alle tre vindere af prisen får 100.000 kroner til kompetenceudvikling af medarbejdere knyttet til projekterne.

Digitaliseringsprisen 2019 tæller tre øvrige kategorier: Innovationsprisen, Implementeringsprisen og Sammenhængsprisen.

Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler

USA’s førende universiteter, blandt andre Princeton og Berkeley, melder ud at de vil begrænse eller helt afbryde økonomiske forbindelser med den kinesiske telegigant Huawei.

I alt ni universiteter har modtaget midler for knap 70 millioner kroner fra selskabet.

Det er pres fra den amerikanske regering og kongres, der har fået institutionerne til at takke nej til bidragene fra Huawei, skriver Bloomberg.

Rusland blokerer for krypteret mail-service

Russiske internetudbydere bliver beordret til at blokere for adgangen til den krypterede mail-tjeneste Proton. Det skriver Techcrunch.

Blokeringen sker på forandledning af den russiske sikkerhedstjeneste FSB, som beskylder tjenesten for at facilitere blandt andet anonyme bombetrusler. Flere af disse blev i løbet af januar måned sendt til det russiske politi, hvilket forårsagede midlertidig lukning af flere skoler og offentlige institutioner i landet.

I alt 26 internet-adresserer er blevet forment adgang, hvilket afskærer Proton-tjenesten fra at tilgå det anonymiserede netværk Tor.

Blokeringen kommer i kølvandet på russiske bestræbelser på at stramme grebet om internet-adgangen for dets borgere, senest med afprøvningen af et såkaldt ’kill-switch’ af hele internettet.

Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Den amerikanske it-milliardær og Tesla-direktør Elon Musk er kommet under anklage af de amerikanske handelsmyndigheder, SEC, for hans twitter-brug. Her er urigtige oplysninger om salgstal og en mulig afnotering blevet delt.

I sit forsvar, anklager Musks forsvarsteam at SEC går ud over sit mandat og at det bryder med Elon Musk grundlovssikrede ret til ytringsfrihed.

Dommeren i sagen, Alison Nathan, skal nu afgøre om Elon Musk forsvarsteam er i såkaldt ’contempt of court’, en strafbar handling ifølge gældende amerikansk lov.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere