Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 13. marts.

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere

I dag vil Innovationsminister Sophie Løhde (V) den nye ’Digitaliseringspris’ ved konferencen ’Offentlig digitalisering’ i Aarhus.

Prisen uddeles til en kommune, en region og en statslig institution, som med held har genbrugt en digital løsninger, der allerede benyttes i en anden offentlig myndighed.

"Når én myndighed har udviklet en klog digital løsning, sker det sjældent, at løsningen spreder sig. Vi ser mange eksempler på, at man i stedet går i gang med at opfinde egne løsninger. Med prisen vil vi sørge for, at vi bliver endnu bedre til at genbruge hinandens successer," siger innovationsministeren.

Alle tre vindere af prisen får 100.000 kroner til kompetenceudvikling af medarbejdere knyttet til projekterne.

Digitaliseringsprisen 2019 tæller tre øvrige kategorier: Innovationsprisen, Implementeringsprisen og Sammenhængsprisen.

Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler

USA’s førende universiteter, blandt andre Princeton og Berkeley, melder ud at de vil begrænse eller helt afbryde økonomiske forbindelser med den kinesiske telegigant Huawei.

I alt ni universiteter har modtaget midler for knap 70 millioner kroner fra selskabet.

Det er pres fra den amerikanske regering og kongres, der har fået institutionerne til at takke nej til bidragene fra Huawei, skriver Bloomberg.

Rusland blokerer for krypteret mail-service

Russiske internetudbydere bliver beordret til at blokere for adgangen til den krypterede mail-tjeneste Proton. Det skriver Techcrunch.

Blokeringen sker på forandledning af den russiske sikkerhedstjeneste FSB, som beskylder tjenesten for at facilitere blandt andet anonyme bombetrusler. Flere af disse blev i løbet af januar måned sendt til det russiske politi, hvilket forårsagede midlertidig lukning af flere skoler og offentlige institutioner i landet.

I alt 26 internet-adresserer er blevet forment adgang, hvilket afskærer Proton-tjenesten fra at tilgå det anonymiserede netværk Tor.

Blokeringen kommer i kølvandet på russiske bestræbelser på at stramme grebet om internet-adgangen for dets borgere, senest med afprøvningen af et såkaldt ’kill-switch’ af hele internettet.

Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Den amerikanske it-milliardær og Tesla-direktør Elon Musk er kommet under anklage af de amerikanske handelsmyndigheder, SEC, for hans twitter-brug. Her er urigtige oplysninger om salgstal og en mulig afnotering blevet delt.

I sit forsvar, anklager Musks forsvarsteam at SEC går ud over sit mandat og at det bryder med Elon Musk grundlovssikrede ret til ytringsfrihed.

Dommeren i sagen, Alison Nathan, skal nu afgøre om Elon Musk forsvarsteam er i såkaldt ’contempt of court’, en strafbar handling ifølge gældende amerikansk lov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere