Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 13. marts.

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere

I dag vil Innovationsminister Sophie Løhde (V) den nye ’Digitaliseringspris’ ved konferencen ’Offentlig digitalisering’ i Aarhus.

Prisen uddeles til en kommune, en region og en statslig institution, som med held har genbrugt en digital løsninger, der allerede benyttes i en anden offentlig myndighed.

"Når én myndighed har udviklet en klog digital løsning, sker det sjældent, at løsningen spreder sig. Vi ser mange eksempler på, at man i stedet går i gang med at opfinde egne løsninger. Med prisen vil vi sørge for, at vi bliver endnu bedre til at genbruge hinandens successer," siger innovationsministeren.

Alle tre vindere af prisen får 100.000 kroner til kompetenceudvikling af medarbejdere knyttet til projekterne.

Digitaliseringsprisen 2019 tæller tre øvrige kategorier: Innovationsprisen, Implementeringsprisen og Sammenhængsprisen.

Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler

USA’s førende universiteter, blandt andre Princeton og Berkeley, melder ud at de vil begrænse eller helt afbryde økonomiske forbindelser med den kinesiske telegigant Huawei.

I alt ni universiteter har modtaget midler for knap 70 millioner kroner fra selskabet.

Det er pres fra den amerikanske regering og kongres, der har fået institutionerne til at takke nej til bidragene fra Huawei, skriver Bloomberg.

Rusland blokerer for krypteret mail-service

Russiske internetudbydere bliver beordret til at blokere for adgangen til den krypterede mail-tjeneste Proton. Det skriver Techcrunch.

Blokeringen sker på forandledning af den russiske sikkerhedstjeneste FSB, som beskylder tjenesten for at facilitere blandt andet anonyme bombetrusler. Flere af disse blev i løbet af januar måned sendt til det russiske politi, hvilket forårsagede midlertidig lukning af flere skoler og offentlige institutioner i landet.

I alt 26 internet-adresserer er blevet forment adgang, hvilket afskærer Proton-tjenesten fra at tilgå det anonymiserede netværk Tor.

Blokeringen kommer i kølvandet på russiske bestræbelser på at stramme grebet om internet-adgangen for dets borgere, senest med afprøvningen af et såkaldt ’kill-switch’ af hele internettet.

Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Den amerikanske it-milliardær og Tesla-direktør Elon Musk er kommet under anklage af de amerikanske handelsmyndigheder, SEC, for hans twitter-brug. Her er urigtige oplysninger om salgstal og en mulig afnotering blevet delt.

I sit forsvar, anklager Musks forsvarsteam at SEC går ud over sit mandat og at det bryder med Elon Musk grundlovssikrede ret til ytringsfrihed.

Dommeren i sagen, Alison Nathan, skal nu afgøre om Elon Musk forsvarsteam er i såkaldt ’contempt of court’, en strafbar handling ifølge gældende amerikansk lov.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere