Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere / Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler / Rusland blokerer for krypteret mail-service / Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 13. marts.

Ny pris skal lokke det offentlige til at digitalisere

I dag vil Innovationsminister Sophie Løhde (V) den nye ’Digitaliseringspris’ ved konferencen ’Offentlig digitalisering’ i Aarhus.

Prisen uddeles til en kommune, en region og en statslig institution, som med held har genbrugt en digital løsninger, der allerede benyttes i en anden offentlig myndighed.

"Når én myndighed har udviklet en klog digital løsning, sker det sjældent, at løsningen spreder sig. Vi ser mange eksempler på, at man i stedet går i gang med at opfinde egne løsninger. Med prisen vil vi sørge for, at vi bliver endnu bedre til at genbruge hinandens successer," siger innovationsministeren.

Alle tre vindere af prisen får 100.000 kroner til kompetenceudvikling af medarbejdere knyttet til projekterne.

Digitaliseringsprisen 2019 tæller tre øvrige kategorier: Innovationsprisen, Implementeringsprisen og Sammenhængsprisen.

Ledende universiteter vil ikke røre ved Huawei-midler

USA’s førende universiteter, blandt andre Princeton og Berkeley, melder ud at de vil begrænse eller helt afbryde økonomiske forbindelser med den kinesiske telegigant Huawei.

I alt ni universiteter har modtaget midler for knap 70 millioner kroner fra selskabet.

Det er pres fra den amerikanske regering og kongres, der har fået institutionerne til at takke nej til bidragene fra Huawei, skriver Bloomberg.

Rusland blokerer for krypteret mail-service

Russiske internetudbydere bliver beordret til at blokere for adgangen til den krypterede mail-tjeneste Proton. Det skriver Techcrunch.

Blokeringen sker på forandledning af den russiske sikkerhedstjeneste FSB, som beskylder tjenesten for at facilitere blandt andet anonyme bombetrusler. Flere af disse blev i løbet af januar måned sendt til det russiske politi, hvilket forårsagede midlertidig lukning af flere skoler og offentlige institutioner i landet.

I alt 26 internet-adresserer er blevet forment adgang, hvilket afskærer Proton-tjenesten fra at tilgå det anonymiserede netværk Tor.

Blokeringen kommer i kølvandet på russiske bestræbelser på at stramme grebet om internet-adgangen for dets borgere, senest med afprøvningen af et såkaldt ’kill-switch’ af hele internettet.

Elon Musk bedyrer at hans tweets er et spørgsmål om ytringsfrihed

Den amerikanske it-milliardær og Tesla-direktør Elon Musk er kommet under anklage af de amerikanske handelsmyndigheder, SEC, for hans twitter-brug. Her er urigtige oplysninger om salgstal og en mulig afnotering blevet delt.

I sit forsvar, anklager Musks forsvarsteam at SEC går ud over sit mandat og at det bryder med Elon Musk grundlovssikrede ret til ytringsfrihed.

Dommeren i sagen, Alison Nathan, skal nu afgøre om Elon Musk forsvarsteam er i såkaldt ’contempt of court’, en strafbar handling ifølge gældende amerikansk lov.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.