Artikel top billede

Samsung kæmper med faldende efterspørgsel og svigtende profit

Den sydkoreanske tech-kæmpe døjer med svigtende efterspørgsel og øget konkurrence, der får selskabet til at nedjustere forventningerne i det kommende regnskab.

Den sydkoranske tech-gigant Samsung varsler, at det vil slå sløjt til med overskuddet i det kommende regnskabskvartal.

Profitten bliver 60 procent lavere end i samme periode sidste år, lyder det fra selskabet, som nu ser ud til at levere sit sløjeste regnskab siden efteråret 2016, skriver Reuters.

Bag afmatningen identificerer Samsung en stilstand i salget af hukommelses-chips, en afmatning i markedet for skærmpaneler og en stigende konkurrence i smartphone-markedet.

Læs også: Huawei ydmyger Samsung med sin første foldbare smartphone: Mate X

Samsung er i dag den ledende producent af særligt OLED-skærme til blandt andet selskabets egne smartphones og Apples iPhone X modeller.

Samsungs største forretning er i halvleder-komponenter hvor selskabet blandt er storleverandør af komponenter til Amazons cloud-hardware.

Overskuddet i første kvartal 2019 forventes at lande på 6,2 billioner sydkoreanske won, omkring 36,3 milliarder kroner, næsten 10 procent lavere end det tidligere forventet. Den samlede omsætning falder også med 14 procent til 52 billioner won.

Samsung endelige resultat for første kvartal 2019 forventes offentliggjort i slutningen af april.

Afmatningen kommer efter en gylden periode for koncernen som i efteråret 2018 kunne mønstre sit bedste regnskab nogensinde.

Se også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.