Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung kæmper med faldende efterspørgsel og svigtende profit

Den sydkoreanske tech-kæmpe døjer med svigtende efterspørgsel og øget konkurrence, der får selskabet til at nedjustere forventningerne i det kommende regnskab.

Den sydkoranske tech-gigant Samsung varsler, at det vil slå sløjt til med overskuddet i det kommende regnskabskvartal.

Profitten bliver 60 procent lavere end i samme periode sidste år, lyder det fra selskabet, som nu ser ud til at levere sit sløjeste regnskab siden efteråret 2016, skriver Reuters.

Bag afmatningen identificerer Samsung en stilstand i salget af hukommelses-chips, en afmatning i markedet for skærmpaneler og en stigende konkurrence i smartphone-markedet.

Læs også: Huawei ydmyger Samsung med sin første foldbare smartphone: Mate X

Samsung er i dag den ledende producent af særligt OLED-skærme til blandt andet selskabets egne smartphones og Apples iPhone X modeller.

Samsungs største forretning er i halvleder-komponenter hvor selskabet blandt er storleverandør af komponenter til Amazons cloud-hardware.

Overskuddet i første kvartal 2019 forventes at lande på 6,2 billioner sydkoreanske won, omkring 36,3 milliarder kroner, næsten 10 procent lavere end det tidligere forventet. Den samlede omsætning falder også med 14 procent til 52 billioner won.

Samsung endelige resultat for første kvartal 2019 forventes offentliggjort i slutningen af april.

Afmatningen kommer efter en gylden periode for koncernen som i efteråret 2018 kunne mønstre sit bedste regnskab nogensinde.

Se også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere