Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung kæmper med faldende efterspørgsel og svigtende profit

Den sydkoreanske tech-kæmpe døjer med svigtende efterspørgsel og øget konkurrence, der får selskabet til at nedjustere forventningerne i det kommende regnskab.

Den sydkoranske tech-gigant Samsung varsler, at det vil slå sløjt til med overskuddet i det kommende regnskabskvartal.

Profitten bliver 60 procent lavere end i samme periode sidste år, lyder det fra selskabet, som nu ser ud til at levere sit sløjeste regnskab siden efteråret 2016, skriver Reuters.

Bag afmatningen identificerer Samsung en stilstand i salget af hukommelses-chips, en afmatning i markedet for skærmpaneler og en stigende konkurrence i smartphone-markedet.

Læs også: Huawei ydmyger Samsung med sin første foldbare smartphone: Mate X

Samsung er i dag den ledende producent af særligt OLED-skærme til blandt andet selskabets egne smartphones og Apples iPhone X modeller.

Samsungs største forretning er i halvleder-komponenter hvor selskabet blandt er storleverandør af komponenter til Amazons cloud-hardware.

Overskuddet i første kvartal 2019 forventes at lande på 6,2 billioner sydkoreanske won, omkring 36,3 milliarder kroner, næsten 10 procent lavere end det tidligere forventet. Den samlede omsætning falder også med 14 procent til 52 billioner won.

Samsung endelige resultat for første kvartal 2019 forventes offentliggjort i slutningen af april.

Afmatningen kommer efter en gylden periode for koncernen som i efteråret 2018 kunne mønstre sit bedste regnskab nogensinde.

Se også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere