Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung kæmper med faldende efterspørgsel og svigtende profit

Den sydkoreanske tech-kæmpe døjer med svigtende efterspørgsel og øget konkurrence, der får selskabet til at nedjustere forventningerne i det kommende regnskab.

Den sydkoranske tech-gigant Samsung varsler, at det vil slå sløjt til med overskuddet i det kommende regnskabskvartal.

Profitten bliver 60 procent lavere end i samme periode sidste år, lyder det fra selskabet, som nu ser ud til at levere sit sløjeste regnskab siden efteråret 2016, skriver Reuters.

Bag afmatningen identificerer Samsung en stilstand i salget af hukommelses-chips, en afmatning i markedet for skærmpaneler og en stigende konkurrence i smartphone-markedet.

Læs også: Huawei ydmyger Samsung med sin første foldbare smartphone: Mate X

Samsung er i dag den ledende producent af særligt OLED-skærme til blandt andet selskabets egne smartphones og Apples iPhone X modeller.

Samsungs største forretning er i halvleder-komponenter hvor selskabet blandt er storleverandør af komponenter til Amazons cloud-hardware.

Overskuddet i første kvartal 2019 forventes at lande på 6,2 billioner sydkoreanske won, omkring 36,3 milliarder kroner, næsten 10 procent lavere end det tidligere forventet. Den samlede omsætning falder også med 14 procent til 52 billioner won.

Samsung endelige resultat for første kvartal 2019 forventes offentliggjort i slutningen af april.

Afmatningen kommer efter en gylden periode for koncernen som i efteråret 2018 kunne mønstre sit bedste regnskab nogensinde.

Se også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere