Artikel top billede

Apple på vej med iOS 13-overraskelse til iPad: Mulighed for mus-support

Meget tyder på, at næste version af Apples iOS styresystem vil understøtte brugen af mus sammen med det touch-baserede interface.

Apples iPads har siden deres debut i april 2010 været defineret ved deres touch-baserede interface.

Kilder tæt på udviklingen af næste version af iOS-styresystemet, indikerer, at iOS 13 vil bryde med den 100 procent touchbaserede interface og give brugerne mulighed for at slutte en mus til deres iPad, skriver The Next Web.

Funktionen er i første omgang begrænset til at være en såkaldt ’accessibility’-feature.

Dermed vil en eventuel brug af mus være begrænset til at fungere igennem iOS’ tilgængelighed-menuer, hvor funktioner til blandt andre svagtseende typisk ligger.

Se også: Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen

Understøttelse af mus til iOS vil samtidig betyde at andre alternative tilbehør, såsom joysticks og trackpads, vil fungere sammen med selskabets iPads i fremtiden.

En af kilderne nævner samtidig at den kommende iOS vil give mulighed for at få apps til at køre i særskildte vinduer på iPad.

De nye rygtede features indikerer, at Apple fortsat arbejder på, at få iOS til at fungere som et fuldbyrdet styresystem.

En anden længe ventet feature i iOS 13 er, ifølge The Verge, at lade brugerne få adgang til eksterne drev via USB-C, som eksempelvis filerne fra et kameras hukommelseskort.

Første betaudgave af iOS 13, bliver med al sandsynlighed offentliggjort ved årets udgave af WWDC-udviklermesse, som i år løber af stablen 3. juni. Det nye styresystem forventes at blive ledsaget af nye versioner af Apples MacOS, WatchOS og TvOS.

Se også: Ny iOS-version slippes løs i aften: Her er nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.