Artikel top billede

Apple på vej med iOS 13-overraskelse til iPad: Mulighed for mus-support

Meget tyder på, at næste version af Apples iOS styresystem vil understøtte brugen af mus sammen med det touch-baserede interface.

Apples iPads har siden deres debut i april 2010 været defineret ved deres touch-baserede interface.

Kilder tæt på udviklingen af næste version af iOS-styresystemet, indikerer, at iOS 13 vil bryde med den 100 procent touchbaserede interface og give brugerne mulighed for at slutte en mus til deres iPad, skriver The Next Web.

Funktionen er i første omgang begrænset til at være en såkaldt ’accessibility’-feature.

Dermed vil en eventuel brug af mus være begrænset til at fungere igennem iOS’ tilgængelighed-menuer, hvor funktioner til blandt andre svagtseende typisk ligger.

Se også: Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen

Understøttelse af mus til iOS vil samtidig betyde at andre alternative tilbehør, såsom joysticks og trackpads, vil fungere sammen med selskabets iPads i fremtiden.

En af kilderne nævner samtidig at den kommende iOS vil give mulighed for at få apps til at køre i særskildte vinduer på iPad.

De nye rygtede features indikerer, at Apple fortsat arbejder på, at få iOS til at fungere som et fuldbyrdet styresystem.

En anden længe ventet feature i iOS 13 er, ifølge The Verge, at lade brugerne få adgang til eksterne drev via USB-C, som eksempelvis filerne fra et kameras hukommelseskort.

Første betaudgave af iOS 13, bliver med al sandsynlighed offentliggjort ved årets udgave af WWDC-udviklermesse, som i år løber af stablen 3. juni. Det nye styresystem forventes at blive ledsaget af nye versioner af Apples MacOS, WatchOS og TvOS.

Se også: Ny iOS-version slippes løs i aften: Her er nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere