Apple på vej med iOS 13-overraskelse til iPad: Mulighed for mus-support

Meget tyder på, at næste version af Apples iOS styresystem vil understøtte brugen af mus sammen med det touch-baserede interface.

Apples iPads har siden deres debut i april 2010 været defineret ved deres touch-baserede interface.

Kilder tæt på udviklingen af næste version af iOS-styresystemet, indikerer, at iOS 13 vil bryde med den 100 procent touchbaserede interface og give brugerne mulighed for at slutte en mus til deres iPad, skriver The Next Web.

Funktionen er i første omgang begrænset til at være en såkaldt ’accessibility’-feature.

Dermed vil en eventuel brug af mus være begrænset til at fungere igennem iOS’ tilgængelighed-menuer, hvor funktioner til blandt andre svagtseende typisk ligger.

Se også: Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen

Understøttelse af mus til iOS vil samtidig betyde at andre alternative tilbehør, såsom joysticks og trackpads, vil fungere sammen med selskabets iPads i fremtiden.

En af kilderne nævner samtidig at den kommende iOS vil give mulighed for at få apps til at køre i særskildte vinduer på iPad.

De nye rygtede features indikerer, at Apple fortsat arbejder på, at få iOS til at fungere som et fuldbyrdet styresystem.

En anden længe ventet feature i iOS 13 er, ifølge The Verge, at lade brugerne få adgang til eksterne drev via USB-C, som eksempelvis filerne fra et kameras hukommelseskort.

Første betaudgave af iOS 13, bliver med al sandsynlighed offentliggjort ved årets udgave af WWDC-udviklermesse, som i år løber af stablen 3. juni. Det nye styresystem forventes at blive ledsaget af nye versioner af Apples MacOS, WatchOS og TvOS.

Se også: Ny iOS-version slippes løs i aften: Her er nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Columbus vil skille sig af med sit store Dynamics-selskab med 170 medarbejdere: Er i gang med at lede efter købere
Columbus er i gang med at afsøge markedet for købere til software-selskabet To-Increase med 170 medarbejdere og en omsætning på 150 millioner kroner. Frasalget skal se på grund af ny strategisk retning for Columbus. Læs mere om den nye strategi her.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.