Artikel top billede

Apple på vej med iOS 13-overraskelse til iPad: Mulighed for mus-support

Meget tyder på, at næste version af Apples iOS styresystem vil understøtte brugen af mus sammen med det touch-baserede interface.

Apples iPads har siden deres debut i april 2010 været defineret ved deres touch-baserede interface.

Kilder tæt på udviklingen af næste version af iOS-styresystemet, indikerer, at iOS 13 vil bryde med den 100 procent touchbaserede interface og give brugerne mulighed for at slutte en mus til deres iPad, skriver The Next Web.

Funktionen er i første omgang begrænset til at være en såkaldt ’accessibility’-feature.

Dermed vil en eventuel brug af mus være begrænset til at fungere igennem iOS’ tilgængelighed-menuer, hvor funktioner til blandt andre svagtseende typisk ligger.

Se også: Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen

Understøttelse af mus til iOS vil samtidig betyde at andre alternative tilbehør, såsom joysticks og trackpads, vil fungere sammen med selskabets iPads i fremtiden.

En af kilderne nævner samtidig at den kommende iOS vil give mulighed for at få apps til at køre i særskildte vinduer på iPad.

De nye rygtede features indikerer, at Apple fortsat arbejder på, at få iOS til at fungere som et fuldbyrdet styresystem.

En anden længe ventet feature i iOS 13 er, ifølge The Verge, at lade brugerne få adgang til eksterne drev via USB-C, som eksempelvis filerne fra et kameras hukommelseskort.

Første betaudgave af iOS 13, bliver med al sandsynlighed offentliggjort ved årets udgave af WWDC-udviklermesse, som i år løber af stablen 3. juni. Det nye styresystem forventes at blive ledsaget af nye versioner af Apples MacOS, WatchOS og TvOS.

Se også: Ny iOS-version slippes løs i aften: Her er nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere