Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google topchef Eric Schmidt træder ud af bestyrelsen / Chip-giganten AMD fejrer 50 år med jubilæumsprodukter / Mangel på it-sikkerhedsfolk udløser alarmer / Hver anden dansker ramt af it-kriminalitet

Google-topchef Eric Schmidt træder ud af bestyrelsen / Chip-giganten AMD fejrer 50 år med jubilæumsprodukter / Mangel på it-sikkerhedsfolk udløser alarmer / Hver anden dansker ramt af it-kriminalitet

Godmorgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbriefing. Ved roret ved dagens briefing er Niels de Boissezon.

Google-topchef Eric Schmidt træder ud af bestyrelsen

Erik Schmidt, som tidligere førte roret hos Google som administrerende selskab, træder nu ud af bestyrelsen for Alphabet, moderselskabet til Google.

Med hans exit mister koncernen en af sine ledende profiler som definerede selskabet igennem sin vækstfase fra 2001 til 2011. Eric Schmidt blev afløst af Larry Page som CEO, som sidst blev afløst af selskabets nuværende CEO, Sundar Pichai.

Eric Schmidt er fortsat en af de tre aktionærer, som er i besiddelse af Alphabets B-aktier, med ti gange aktiestemmeretten end sædvanlige Alphabet-aktie.

Han vil fortsætte som teknisk rådgiver mod en årlig gage på en enkel dollar.

Chip-giganten AMD fejrer 50 år med jubilæumsprodukter

Det er i dag 1. maj og præcis 50 år siden, at processor-producenten Advanced Micro Devices, også kaldet AMD, blev stiftet af elektroingeniøren Jerry Sanders, tidligere ansat hos Fairchild Semiconductor, hvoraf to andre udbrydere otte måneder forinden stiftede hvad der skulle blive ærkerivalen Intel.

Efter en storhedstid i nullerne, har AMD dog siden døjet med at matche Intel i kampen om processormarkedet. De seneste par år har dog vist meget positive takter for selskabet.

Selskabet markerer dagen ved at tilbyde særudgaver af deres førende processor og grafikkort til forbrugermarkedet. En AMD Ryzen 7 2700X Gold Edition samt et Radeon VII Gold Edition.

Begge kommer som en bundle som inkluderer spillene World War Z samt the Division 2 og en T-shirt. Pakkerne bliver tilgængelige hos udvalgte forhandlere verden over.

Mangel på it-sikkerhedsfolk udløser alarmer

En global mangel på it-sikkerhedseksperter betyder at sikkerhedsalarmer går af uden at blive undersøgt og at sikkerhedsløsninger ikke bliver vedligeholdt tilstrækkeligt.

Sådan lyder varslet fra Christian Heinel, Cisco Cyber Security Manager i Nordeuropa, til Version2.

Han estimerer at der globalt er et underskud på to millioner sikkerhedsspecialister i dag, mens antallet af manglende eksperter vil næsten fordoble inden udgangen af 2021.

Det store mangel vil medføre et stærkt lønpres, som vil vokse i de kommende år. Her vurderer han at særligt offentlige og mindre virksomheders budgetter vil blive pressede.

Hver anden dansker ramt af it-kriminalitet

Omkring en ud af to dansker er igennem de sidste to år blevet udsat for en form for it-kriminel handling i det digitale rum, viser en nylig udarbejdet undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA og Forbrugerrådet Tænk.

De mest typiske angreb som danskerne udsættes for, er typisk falske konkurrencer (30 procent) og phishing-angreb (36 procent) samt forsøg på at franarre brugernavne, adgangskoder eller andre personlige oplysninger.

Ransomware (fem procent), køb på falske hjemmesider (seks procent), identitetstyveri (tre procent) figurerer også på listen.

It-ekspert Jørn Guldberg anbefaler her at forholde sig skeptisk til de mails og sms’er samt konkurrencer derude, men han samtidig råder til at tænke sig om to gange inden man klikker eller giver bank- eller nemID-oplysninger videre. Han anerkender samtidigt, at svindlerne er blevet bedre til at udgive og producere troværdige beskeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere