Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google topchef Eric Schmidt træder ud af bestyrelsen / Chip-giganten AMD fejrer 50 år med jubilæumsprodukter / Mangel på it-sikkerhedsfolk udløser alarmer / Hver anden dansker ramt af it-kriminalitet

Google-topchef Eric Schmidt træder ud af bestyrelsen / Chip-giganten AMD fejrer 50 år med jubilæumsprodukter / Mangel på it-sikkerhedsfolk udløser alarmer / Hver anden dansker ramt af it-kriminalitet

Godmorgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbriefing. Ved roret ved dagens briefing er Niels de Boissezon.

Google-topchef Eric Schmidt træder ud af bestyrelsen

Erik Schmidt, som tidligere førte roret hos Google som administrerende selskab, træder nu ud af bestyrelsen for Alphabet, moderselskabet til Google.

Med hans exit mister koncernen en af sine ledende profiler som definerede selskabet igennem sin vækstfase fra 2001 til 2011. Eric Schmidt blev afløst af Larry Page som CEO, som sidst blev afløst af selskabets nuværende CEO, Sundar Pichai.

Eric Schmidt er fortsat en af de tre aktionærer, som er i besiddelse af Alphabets B-aktier, med ti gange aktiestemmeretten end sædvanlige Alphabet-aktie.

Han vil fortsætte som teknisk rådgiver mod en årlig gage på en enkel dollar.

Chip-giganten AMD fejrer 50 år med jubilæumsprodukter

Det er i dag 1. maj og præcis 50 år siden, at processor-producenten Advanced Micro Devices, også kaldet AMD, blev stiftet af elektroingeniøren Jerry Sanders, tidligere ansat hos Fairchild Semiconductor, hvoraf to andre udbrydere otte måneder forinden stiftede hvad der skulle blive ærkerivalen Intel.

Efter en storhedstid i nullerne, har AMD dog siden døjet med at matche Intel i kampen om processormarkedet. De seneste par år har dog vist meget positive takter for selskabet.

Selskabet markerer dagen ved at tilbyde særudgaver af deres førende processor og grafikkort til forbrugermarkedet. En AMD Ryzen 7 2700X Gold Edition samt et Radeon VII Gold Edition.

Begge kommer som en bundle som inkluderer spillene World War Z samt the Division 2 og en T-shirt. Pakkerne bliver tilgængelige hos udvalgte forhandlere verden over.

Mangel på it-sikkerhedsfolk udløser alarmer

En global mangel på it-sikkerhedseksperter betyder at sikkerhedsalarmer går af uden at blive undersøgt og at sikkerhedsløsninger ikke bliver vedligeholdt tilstrækkeligt.

Sådan lyder varslet fra Christian Heinel, Cisco Cyber Security Manager i Nordeuropa, til Version2.

Han estimerer at der globalt er et underskud på to millioner sikkerhedsspecialister i dag, mens antallet af manglende eksperter vil næsten fordoble inden udgangen af 2021.

Det store mangel vil medføre et stærkt lønpres, som vil vokse i de kommende år. Her vurderer han at særligt offentlige og mindre virksomheders budgetter vil blive pressede.

Hver anden dansker ramt af it-kriminalitet

Omkring en ud af to dansker er igennem de sidste to år blevet udsat for en form for it-kriminel handling i det digitale rum, viser en nylig udarbejdet undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA og Forbrugerrådet Tænk.

De mest typiske angreb som danskerne udsættes for, er typisk falske konkurrencer (30 procent) og phishing-angreb (36 procent) samt forsøg på at franarre brugernavne, adgangskoder eller andre personlige oplysninger.

Ransomware (fem procent), køb på falske hjemmesider (seks procent), identitetstyveri (tre procent) figurerer også på listen.

It-ekspert Jørn Guldberg anbefaler her at forholde sig skeptisk til de mails og sms’er samt konkurrencer derude, men han samtidig råder til at tænke sig om to gange inden man klikker eller giver bank- eller nemID-oplysninger videre. Han anerkender samtidigt, at svindlerne er blevet bedre til at udgive og producere troværdige beskeder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere