Artikel top billede

Apple afvist i Højesteret: Retssag vil gå efter Apples App Store-monopol

Den amerikanske højesteret stadfæster søgsmål mod konkurrenceforvridende app-butik.

Den amerikanske tech-kæmpe møder modstand i det amerikanske retvæsen efter at den amerikanske højesteret stadfæstede at søgsmålet ’Apple v. Pepper’, kunne prøves ved de amerikanske domstole.

Her beskyldes Apple for konkurrenceforvridende virksomhed ved Apple app-butik, App Store, der leder til højere priser for brugerne af den digitale app markedsplads.

Apple argumenterer for, at det er app-udviklere som brugerne køber app fra, mens det er udviklerne der er kunderne i Apples App Store. Den skelnen gør app-købere til ’indirekte købere’, hvilket ifølge gældende amerikansk ret betyder, at de ikke kan sagsøge for konkurrenceforvridende adfærd.

Den amerikanske domstol køber ikke Apples argument om, at brugerne af Apples App Store ikke kan betragtes som værende kunder, skriver The Verge.

Beslutningen blev vedtaget med fem stemmer for og fire stemmer imod ved højesteretten.

”Apples skelnen giver ikke meget mening til andet, end at vride sig uden om denne og andre lignende retssager”, siger den amerikanske højesteretsdommer Brett Kavanaugh.

Domsindstandsen noterer, at sagen fortsat er i sin indledende fase, og at det derfor er for tidligt at konkludere, hvorvidt Apple har forbrudt sig med nogen konkurrencelovgivning.

Taber Apple søgsmålet, kan selskabet blive tvunget at revidere dennes politik for betaling af apps igennem App Store platformen, hvor selskabet opkræver op til 30 procents kommission for al salg igennem platformen.

Se også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere