Artikel top billede

Apple afvist i Højesteret: Retssag vil gå efter Apples App Store-monopol

Den amerikanske højesteret stadfæster søgsmål mod konkurrenceforvridende app-butik.

Den amerikanske tech-kæmpe møder modstand i det amerikanske retvæsen efter at den amerikanske højesteret stadfæstede at søgsmålet ’Apple v. Pepper’, kunne prøves ved de amerikanske domstole.

Her beskyldes Apple for konkurrenceforvridende virksomhed ved Apple app-butik, App Store, der leder til højere priser for brugerne af den digitale app markedsplads.

Apple argumenterer for, at det er app-udviklere som brugerne køber app fra, mens det er udviklerne der er kunderne i Apples App Store. Den skelnen gør app-købere til ’indirekte købere’, hvilket ifølge gældende amerikansk ret betyder, at de ikke kan sagsøge for konkurrenceforvridende adfærd.

Den amerikanske domstol køber ikke Apples argument om, at brugerne af Apples App Store ikke kan betragtes som værende kunder, skriver The Verge.

Beslutningen blev vedtaget med fem stemmer for og fire stemmer imod ved højesteretten.

”Apples skelnen giver ikke meget mening til andet, end at vride sig uden om denne og andre lignende retssager”, siger den amerikanske højesteretsdommer Brett Kavanaugh.

Domsindstandsen noterer, at sagen fortsat er i sin indledende fase, og at det derfor er for tidligt at konkludere, hvorvidt Apple har forbrudt sig med nogen konkurrencelovgivning.

Taber Apple søgsmålet, kan selskabet blive tvunget at revidere dennes politik for betaling af apps igennem App Store platformen, hvor selskabet opkræver op til 30 procents kommission for al salg igennem platformen.

Se også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.