Artikel top billede

Her er AMD’s spritnye grafikkort: Her er potentiale til at nærme sig toppen

AMD offentliggør to interessante grafikkort baseret på en spritny arkitektur.

Amerikanske AMD har i lang tid halset efter Nvidia, når det gælder grafikkort.

Strømforbruget har været for højt, og det har knebet med at kunne matche det høje performance-niveau, som Nvidias topgrafikkort kan præstere.

Men nu giver selskabet sine to kommende grafikkort en stor vitamingindsprøjtning i form af blandet andet den nye ’Navi’-arkitektur samt den lynhurtige GDDR6 RAM, som ifølge selskabet selv giver et massivt boost i både leveret ydelse og strømforbrug.

Den nye serie kommer i to varianter: topmodellen Radeon RX 5700 XT samt den lidt mindre hidsige og billigere Radeon RX 5700. Begge får 8GB GDDR6 VRAM at rute med.

I rå ydelse leveres henholdsvis 9,8 og 7,9 TFLOPS, hvilket placerer den nye kollektion halvvejs mellem selskabets Radeon VII kort (13,44 TFLOPS) og den aldrende topmodel RX 590 (7,1 TFLOPS).

Kortene vil dog markere sig ved at være væsentligt mere strømhungrende. RX 5700 XT vil maksimalt trække 225 watt ud af stikket, mens lillebror RX 5700 vil nøjes med forbruge 180 watt.

I kamp med Nvidias mellemvare

Kortene skal ifølge AMD konkurrere med Nvidias kort i midten af Nvidias stærke RTX-kort.

RX 5700 XT bliver sat til at matche Nvidias GeForce RTX 2070, mens RX 5700 skal duellere med RTX 2060.

Det afspejler sig i prisen, som i XT-kortet tilfælde debuterer ved 449 amerikanske dollar, mens RX 5700 får en debutpris på 379 dollar. Omsat til danske priser svarer det til henholdsvis 2.980 kroner og 2.510 kroner, før en eventuel moms medregnes.

Kortene slippes løs i handlen 7. juli.

Se også: AMD ude med vild processor-kollektion: Banker Intel på prisen og ydelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.