Artikel top billede

Her er AMD’s spritnye grafikkort: Her er potentiale til at nærme sig toppen

AMD offentliggør to interessante grafikkort baseret på en spritny arkitektur.

Amerikanske AMD har i lang tid halset efter Nvidia, når det gælder grafikkort.

Strømforbruget har været for højt, og det har knebet med at kunne matche det høje performance-niveau, som Nvidias topgrafikkort kan præstere.

Men nu giver selskabet sine to kommende grafikkort en stor vitamingindsprøjtning i form af blandet andet den nye ’Navi’-arkitektur samt den lynhurtige GDDR6 RAM, som ifølge selskabet selv giver et massivt boost i både leveret ydelse og strømforbrug.

Den nye serie kommer i to varianter: topmodellen Radeon RX 5700 XT samt den lidt mindre hidsige og billigere Radeon RX 5700. Begge får 8GB GDDR6 VRAM at rute med.

I rå ydelse leveres henholdsvis 9,8 og 7,9 TFLOPS, hvilket placerer den nye kollektion halvvejs mellem selskabets Radeon VII kort (13,44 TFLOPS) og den aldrende topmodel RX 590 (7,1 TFLOPS).

Kortene vil dog markere sig ved at være væsentligt mere strømhungrende. RX 5700 XT vil maksimalt trække 225 watt ud af stikket, mens lillebror RX 5700 vil nøjes med forbruge 180 watt.

I kamp med Nvidias mellemvare

Kortene skal ifølge AMD konkurrere med Nvidias kort i midten af Nvidias stærke RTX-kort.

RX 5700 XT bliver sat til at matche Nvidias GeForce RTX 2070, mens RX 5700 skal duellere med RTX 2060.

Det afspejler sig i prisen, som i XT-kortet tilfælde debuterer ved 449 amerikanske dollar, mens RX 5700 får en debutpris på 379 dollar. Omsat til danske priser svarer det til henholdsvis 2.980 kroner og 2.510 kroner, før en eventuel moms medregnes.

Kortene slippes løs i handlen 7. juli.

Se også: AMD ude med vild processor-kollektion: Banker Intel på prisen og ydelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere