Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Topplacering til Danmark når det gælder digitalisering / Otte danske universiteter danner sikkerhedshub / Millionbøde til La Liga for at optage app-brugere i det skjulte / Opera lancerer internet-browser med gaming-features

Topplacering til Danmark når det gælder digitalisering / Otte danske universiteter danner sikkerhedshub / Millionbøde til La Liga for at optage app-brugere i det skjulte / Opera lancerer internet-browser med gaming-features

Topplacering til Danmark når det gælder digitalisering

Danmark befinder sig fortsat i den europæiske elite, når det gælder digitalisering, skriver Erhvervsstyrelsen med afsæt i Europakommissionens årlige rapport på området, ’The Digital Economy and Society Index’ (DESI).

Lande som Finland, Sverige, Holland og Danmark udgør et firkløver, som ligger forrest i det europæiske indeks, der kortlægger graden af digitalisering af virksomheder, borgere samt offentlige myndigheder på tværs af unionen. Danmark befinder sig på en europæisk fjerdeplads med et godt stykke ned til nummer fem, lyder det.

Danmark tager førertrøjen på, når det gælder om at udbrede bredbåndsforbindelser, særligt over 100 mbit/sekund. Danskere er samtidig det folkefærd, som benytter sig af flest internet-tjenester.

DESI-indekset måler EU-landenes digitalisering ud fra 44 forskellige markører for blandt andet udbredelse af bredbånd, borgernes digitale kompetencer og brug af internettet, integration af digitale teknologier i virksomheder samt digitalisering

Otte danske universiteter danner sikkerhedshub

Danish Hub for Cybersecurity bliver et nyt center for samling af sikkerhedskompetencer.

Centeret stiftes af 15 organisationer, herunder otte danske universiteter med fokus på ervhversrettede it-sikkerhedområder.

Blandt partnerne er organisationer som Alexandra Instituttet, CenSec/Inno-Sec, Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Dansk Brand og Sikringsteknisk Institut, Erhvervsakademi Aarhus, FORCE Technology, InfinIT, IT-Universitetet, Københavns Erhvervsakademi, Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Finansieringen sikres af Industriens Fond, som bevilliger 21 millioner kroner til projektet.

Ved at etablere en ny dansk hub med fokus på cybersikkerhed er ambitionen at samle de mange gode tiltag som findes rundt omkring i Danmark, så vi får delt erfaringer og skabt synergier på tværs af aktører på området og får skabt et økosystem, der bidrager til udviklingen af innovative cyberløsninger,” siger Tim Sloth Jørgensen, programchef for Danish Hub for Cybersecurity i en pressemeddelelse.

Millionbøde til La Liga for at optage app-brugere i det skjulte

Den spanske førsterække i fodbold, La Liga, modtager en millionbøde for at bryde med persondataforordningen, skriver spanske El Diario ifølge Telecompaper.

Ligaen indrømmer, at selskabets populære app af samme navn, som tæller fire millioner brugere, blev benyttet til at bruge enhedens mikrofon til at scanne rummet for eventuelle sortseere – eksempelvis barer som fremviser La Liga fodboldkampe uden den fornødne licens.

Det spanske datatilsyn (AEPD) har pålagt organisationen en bøde på i alt 250.000 euro, svarende til knap 1,9 millioner kroner. La Liga har siden appelleret dommen.

Igennem 2018 har La Liga anmeldt 600 etablissementer for ulovlig streaming af selskabets fodboldkampe.

Opera lancerer internet-browser med gaming-features

Den kinesisk-ejede internetbrowser Opera udkommer snart i en særlig gaming-venlig udgave døbt ’Opera GX’, skriver Techcrunch.

Her får brugerne en særlig variant af browseren til pc’en, hvor programmets forbrug af RAM og processor-ressourcer kan bestemmes af brugeren selv. Tanken bag er, at gamere eksempelvis kan streame indhold fra spilstreamingtjenesten Twitch mens der spilles, uden at systemets takseres mere end nødvendigt.

Netop samspillet med Twitch er i højsædet i Opera GX, som får en dedikeret login-fane til tjenesten.