USA i nyt it-angreb mod Kina: Sortlister kinesiske supercomputere

Præsident Donald Trumps regering fyrer en ny bredside af mod den kinesiske it-branche.

Den amerikanske regering har ifølge the New York Times sortlistet fem kinesiske supercomputer-leverandører, hvoraf flere figurerer på Top 500 opgørelsen over klodens hurtigste supercomputere.

Blandt de fem producenter er Thatic, et partnerskab mellem amerikanske AMD og den kinesiske regering, som siden 2016 har kunnet benytte AMD’s licens til x86-baserede processorer.

Bag forbuddet er det amerikanske handelsministeries vurdering af, at selskaberne giver ”anledning til at begrundet mistanke om, at de er involveret eller sandsynligvis kan blive involveret i aktiviteter, som udgør en sikkerhedsmæssig trussel mod den amerikanske nationalsikkerhed eller amerikanske udenrigsinteresser.”

Forbuddet betyder, at amerikanske selskaber hverken må handle eller levere komponenter eller teknologi med de kinesiske virksomheder på sortlisten.

De fem virksomheder som nu bliver ramt af forbuddet er: Chengdu Haiguang Integrated Circuit, Chengdu Haiguang Microelectronics Technology, Higon, Sugon samt Wuxi Jiangnan Institute of Computing Technology.

Sugon, Wuxi Jiangnan Institute of Computing Technology samt National University of Defense Technology er ifølge vores søstermedie PCWorld alle i færd med at udvikle såkaldte ’exa-scale’-supercomputere.

Det er en type maskiner med en fænomenal regnekraft, som den amerikanske regering mener, bliver eller kan benyttes til militære formål.

Wuxi Jiangnan instituttet menes at stå bag de Sunway-processorer som i dag driver klodens tredjehurtigste maskine på top 500 listen, Sunway Taihulight.

Se også: Kina indtager førstepladsen for flest supercomputere: Se listen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.