Artikel top billede

USA i nyt it-angreb mod Kina: Sortlister kinesiske supercomputere

Præsident Donald Trumps regering fyrer en ny bredside af mod den kinesiske it-branche.

Den amerikanske regering har ifølge the New York Times sortlistet fem kinesiske supercomputer-leverandører, hvoraf flere figurerer på Top 500 opgørelsen over klodens hurtigste supercomputere.

Blandt de fem producenter er Thatic, et partnerskab mellem amerikanske AMD og den kinesiske regering, som siden 2016 har kunnet benytte AMD’s licens til x86-baserede processorer.

Bag forbuddet er det amerikanske handelsministeries vurdering af, at selskaberne giver ”anledning til at begrundet mistanke om, at de er involveret eller sandsynligvis kan blive involveret i aktiviteter, som udgør en sikkerhedsmæssig trussel mod den amerikanske nationalsikkerhed eller amerikanske udenrigsinteresser.”

Forbuddet betyder, at amerikanske selskaber hverken må handle eller levere komponenter eller teknologi med de kinesiske virksomheder på sortlisten.

De fem virksomheder som nu bliver ramt af forbuddet er: Chengdu Haiguang Integrated Circuit, Chengdu Haiguang Microelectronics Technology, Higon, Sugon samt Wuxi Jiangnan Institute of Computing Technology.

Sugon, Wuxi Jiangnan Institute of Computing Technology samt National University of Defense Technology er ifølge vores søstermedie PCWorld alle i færd med at udvikle såkaldte ’exa-scale’-supercomputere.

Det er en type maskiner med en fænomenal regnekraft, som den amerikanske regering mener, bliver eller kan benyttes til militære formål.

Wuxi Jiangnan instituttet menes at stå bag de Sunway-processorer som i dag driver klodens tredjehurtigste maskine på top 500 listen, Sunway Taihulight.

Se også: Kina indtager førstepladsen for flest supercomputere: Se listen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere