Artikel top billede

USA i nyt it-angreb mod Kina: Sortlister kinesiske supercomputere

Præsident Donald Trumps regering fyrer en ny bredside af mod den kinesiske it-branche.

Den amerikanske regering har ifølge the New York Times sortlistet fem kinesiske supercomputer-leverandører, hvoraf flere figurerer på Top 500 opgørelsen over klodens hurtigste supercomputere.

Blandt de fem producenter er Thatic, et partnerskab mellem amerikanske AMD og den kinesiske regering, som siden 2016 har kunnet benytte AMD’s licens til x86-baserede processorer.

Bag forbuddet er det amerikanske handelsministeries vurdering af, at selskaberne giver ”anledning til at begrundet mistanke om, at de er involveret eller sandsynligvis kan blive involveret i aktiviteter, som udgør en sikkerhedsmæssig trussel mod den amerikanske nationalsikkerhed eller amerikanske udenrigsinteresser.”

Forbuddet betyder, at amerikanske selskaber hverken må handle eller levere komponenter eller teknologi med de kinesiske virksomheder på sortlisten.

De fem virksomheder som nu bliver ramt af forbuddet er: Chengdu Haiguang Integrated Circuit, Chengdu Haiguang Microelectronics Technology, Higon, Sugon samt Wuxi Jiangnan Institute of Computing Technology.

Sugon, Wuxi Jiangnan Institute of Computing Technology samt National University of Defense Technology er ifølge vores søstermedie PCWorld alle i færd med at udvikle såkaldte ’exa-scale’-supercomputere.

Det er en type maskiner med en fænomenal regnekraft, som den amerikanske regering mener, bliver eller kan benyttes til militære formål.

Wuxi Jiangnan instituttet menes at stå bag de Sunway-processorer som i dag driver klodens tredjehurtigste maskine på top 500 listen, Sunway Taihulight.

Se også: Kina indtager førstepladsen for flest supercomputere: Se listen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere