Artikel top billede

(Foto: Jens Møller Nielsen)

Amerikanske NSA igen taget i at monitorere opkald og sms-trafik

Siden efteråret har det amerikanske sikkerhedsagentur i to omgange indsamlet opkald og sms-oplysninger uden tilladelse.

Det amerikanske sikkerhedsagentur, NSA, er igen blevet taget i at indsamle data om amerikanernes opkald og sms-trafik uden tilladelse.

Det skriver The Wall Street Journal.

I efteråret 2018 blev NSA også taget i at gemme oplysninger som timestamps for opkald samt tekstbeskeder uden tilladelse. Mediet skriver, at NSA dengang ikke fik aflyttet selve telefonsamtalernes indhold.

Agenturets mediechef Greg Julian indrømmer, at der er sket fejl, men at forseelsen er foregået hos NSA’s leverandører:

"NSA forsøgte på lovlig vis at indsamle data om en fremmed magt knyttet til terrorisme, vores partnere indsamlede fejlagtige data samt oplysninger som er ud over det, NSA har efterspurgt", lyder hans forklaring.

Se også: NSA vil pludselig have USA til at droppe omstridt og systematisk telefon-overvågning: For dyrt og besværligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere