Artikel top billede

(Foto: Jens Møller Nielsen)

Amerikanske NSA igen taget i at monitorere opkald og sms-trafik

Siden efteråret har det amerikanske sikkerhedsagentur i to omgange indsamlet opkald og sms-oplysninger uden tilladelse.

Det amerikanske sikkerhedsagentur, NSA, er igen blevet taget i at indsamle data om amerikanernes opkald og sms-trafik uden tilladelse.

Det skriver The Wall Street Journal.

I efteråret 2018 blev NSA også taget i at gemme oplysninger som timestamps for opkald samt tekstbeskeder uden tilladelse. Mediet skriver, at NSA dengang ikke fik aflyttet selve telefonsamtalernes indhold.

Agenturets mediechef Greg Julian indrømmer, at der er sket fejl, men at forseelsen er foregået hos NSA’s leverandører:

"NSA forsøgte på lovlig vis at indsamle data om en fremmed magt knyttet til terrorisme, vores partnere indsamlede fejlagtige data samt oplysninger som er ud over det, NSA har efterspurgt", lyder hans forklaring.

Se også: NSA vil pludselig have USA til at droppe omstridt og systematisk telefon-overvågning: For dyrt og besværligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere