Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Uber styrtbløder penge i seneste regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Morgen-briefing: Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder
Den amerikanske transport-tjeneste Uber seneste kvartalsregnskab byder på knaldrøde tal. Underskuddet lyder på i alt 5,2 milliarder dollar, svarende til minus 34,7 milliarder kroner. I samme periode forrige år lød underskuddet på 878 millioner dollar.

Tabet inkluderer 3,9 milliarder dollar til kompensation-udgifter i forbindelse med selskabets børsnotering. Dertil kommer 300 millioner i øgede udgifter til aflønning af selskabets partner-chauffører.

Selskabet ser dog lysere tider i møder og vurderer at en verserende priskrig i det amerikanske marked er ved at aftage.

Ubers aktiekurs dykkede med seks procent efter regnskabets udgivelse, noterer Reuters.

Coop dropper El-Salg samarbejde

Detailgiganten Coop dropper et planlagt samarbejde med elektronikkæden El-Salg, erfarer Børsen.

Samarbejdet skulle på sigt få El-Salg ud i Coop-forretninger ved at tildele elektronikkæden butiksplads inde i Coops supermarkeder.

Ifølge mediet lød det oprindeligt, at partnerskabet mellem de to forretninger skulle skabe et konkurrencedygtigt alternativ til nethandlen og elektronik-supermarkeder som Power og Elgiganten.

Administrerende direktør i El-Salg Tomas Holm Hedehus afviser at samarbejdet var på tale, og et der udelukkende er en testbutik i Superbrugsen Skanderborg i spil.

”Meningen har været den samme hele tiden. Vi har fået mulighed for at leje os ind i Superbrugsen i Skanderborg for at prøve det her koncept af, og det har man også ønsket fra den anden side af bordet," siger han.

Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’

Virksomhederne bag de tre mest udbredte spilkonsoller, Microsoft, Sony og Nintendo er blevet enige om, at gambling-aspektet i de såkaldte ’lootboxes’ skal ophøre. Det skriver The Next Web.

De tre selskaber er blevet enige om, at deres respektive platformes retningslinjer skal offentliggøre oplysninger om graden af sjældenhed en gevinst har, og hvor ofte de kan vindes.

Ændringerne kommer efter at det amerikanske finanstilsyn, Federal Trade Commission, igennem måneden har afholdt workshop om problemet.

En hel stribe spiludviklere som blandt andre Electronic Arts, Warner Bros, Activision Blizzard, Bethesda og Ubisoft har meddelt at de fremover vil oplyse oddsen for gevinst i deres spils lootboxes.

AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Den amerikanske chip-producent AMD’s aktie skød over 16 procent i vejret, efter selskabet meddelte at både Google og Twitter fremover vil benytte AMD’s serverchips i deres datacentre.

Hidtil sad AMD’s ærkerival, Intel, tungt på server-markedet med markedsandele på 98 procent, skriver CNBC.

Til sit gennembrud, benytter AMD deres anden generation af EPYC-server-processorer. Twitter oplyser, at omkostninger til sine datacentre vil falde med en fjerdedel, takket være EPYC-platformens lavere strømforbrug.

AMD estimerer at deres andel af datacenter-markedet vil vokse fra to til 25 procent over de kommende ti år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere