Artikel top billede

Morgen-briefing: Uber styrtbløder penge i seneste regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Morgen-briefing: Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder
Den amerikanske transport-tjeneste Uber seneste kvartalsregnskab byder på knaldrøde tal. Underskuddet lyder på i alt 5,2 milliarder dollar, svarende til minus 34,7 milliarder kroner. I samme periode forrige år lød underskuddet på 878 millioner dollar.

Tabet inkluderer 3,9 milliarder dollar til kompensation-udgifter i forbindelse med selskabets børsnotering. Dertil kommer 300 millioner i øgede udgifter til aflønning af selskabets partner-chauffører.

Selskabet ser dog lysere tider i møder og vurderer at en verserende priskrig i det amerikanske marked er ved at aftage.

Ubers aktiekurs dykkede med seks procent efter regnskabets udgivelse, noterer Reuters.

Coop dropper El-Salg samarbejde

Detailgiganten Coop dropper et planlagt samarbejde med elektronikkæden El-Salg, erfarer Børsen.

Samarbejdet skulle på sigt få El-Salg ud i Coop-forretninger ved at tildele elektronikkæden butiksplads inde i Coops supermarkeder.

Ifølge mediet lød det oprindeligt, at partnerskabet mellem de to forretninger skulle skabe et konkurrencedygtigt alternativ til nethandlen og elektronik-supermarkeder som Power og Elgiganten.

Administrerende direktør i El-Salg Tomas Holm Hedehus afviser at samarbejdet var på tale, og et der udelukkende er en testbutik i Superbrugsen Skanderborg i spil.

”Meningen har været den samme hele tiden. Vi har fået mulighed for at leje os ind i Superbrugsen i Skanderborg for at prøve det her koncept af, og det har man også ønsket fra den anden side af bordet," siger han.

Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’

Virksomhederne bag de tre mest udbredte spilkonsoller, Microsoft, Sony og Nintendo er blevet enige om, at gambling-aspektet i de såkaldte ’lootboxes’ skal ophøre. Det skriver The Next Web.

De tre selskaber er blevet enige om, at deres respektive platformes retningslinjer skal offentliggøre oplysninger om graden af sjældenhed en gevinst har, og hvor ofte de kan vindes.

Ændringerne kommer efter at det amerikanske finanstilsyn, Federal Trade Commission, igennem måneden har afholdt workshop om problemet.

En hel stribe spiludviklere som blandt andre Electronic Arts, Warner Bros, Activision Blizzard, Bethesda og Ubisoft har meddelt at de fremover vil oplyse oddsen for gevinst i deres spils lootboxes.

AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Den amerikanske chip-producent AMD’s aktie skød over 16 procent i vejret, efter selskabet meddelte at både Google og Twitter fremover vil benytte AMD’s serverchips i deres datacentre.

Hidtil sad AMD’s ærkerival, Intel, tungt på server-markedet med markedsandele på 98 procent, skriver CNBC.

Til sit gennembrud, benytter AMD deres anden generation af EPYC-server-processorer. Twitter oplyser, at omkostninger til sine datacentre vil falde med en fjerdedel, takket være EPYC-platformens lavere strømforbrug.

AMD estimerer at deres andel af datacenter-markedet vil vokse fra to til 25 procent over de kommende ti år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.