Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Uber styrtbløder penge i seneste regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Morgen-briefing: Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder
Den amerikanske transport-tjeneste Uber seneste kvartalsregnskab byder på knaldrøde tal. Underskuddet lyder på i alt 5,2 milliarder dollar, svarende til minus 34,7 milliarder kroner. I samme periode forrige år lød underskuddet på 878 millioner dollar.

Tabet inkluderer 3,9 milliarder dollar til kompensation-udgifter i forbindelse med selskabets børsnotering. Dertil kommer 300 millioner i øgede udgifter til aflønning af selskabets partner-chauffører.

Selskabet ser dog lysere tider i møder og vurderer at en verserende priskrig i det amerikanske marked er ved at aftage.

Ubers aktiekurs dykkede med seks procent efter regnskabets udgivelse, noterer Reuters.

Coop dropper El-Salg samarbejde

Detailgiganten Coop dropper et planlagt samarbejde med elektronikkæden El-Salg, erfarer Børsen.

Samarbejdet skulle på sigt få El-Salg ud i Coop-forretninger ved at tildele elektronikkæden butiksplads inde i Coops supermarkeder.

Ifølge mediet lød det oprindeligt, at partnerskabet mellem de to forretninger skulle skabe et konkurrencedygtigt alternativ til nethandlen og elektronik-supermarkeder som Power og Elgiganten.

Administrerende direktør i El-Salg Tomas Holm Hedehus afviser at samarbejdet var på tale, og et der udelukkende er en testbutik i Superbrugsen Skanderborg i spil.

”Meningen har været den samme hele tiden. Vi har fået mulighed for at leje os ind i Superbrugsen i Skanderborg for at prøve det her koncept af, og det har man også ønsket fra den anden side af bordet," siger han.

Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’

Virksomhederne bag de tre mest udbredte spilkonsoller, Microsoft, Sony og Nintendo er blevet enige om, at gambling-aspektet i de såkaldte ’lootboxes’ skal ophøre. Det skriver The Next Web.

De tre selskaber er blevet enige om, at deres respektive platformes retningslinjer skal offentliggøre oplysninger om graden af sjældenhed en gevinst har, og hvor ofte de kan vindes.

Ændringerne kommer efter at det amerikanske finanstilsyn, Federal Trade Commission, igennem måneden har afholdt workshop om problemet.

En hel stribe spiludviklere som blandt andre Electronic Arts, Warner Bros, Activision Blizzard, Bethesda og Ubisoft har meddelt at de fremover vil oplyse oddsen for gevinst i deres spils lootboxes.

AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Den amerikanske chip-producent AMD’s aktie skød over 16 procent i vejret, efter selskabet meddelte at både Google og Twitter fremover vil benytte AMD’s serverchips i deres datacentre.

Hidtil sad AMD’s ærkerival, Intel, tungt på server-markedet med markedsandele på 98 procent, skriver CNBC.

Til sit gennembrud, benytter AMD deres anden generation af EPYC-server-processorer. Twitter oplyser, at omkostninger til sine datacentre vil falde med en fjerdedel, takket være EPYC-platformens lavere strømforbrug.

AMD estimerer at deres andel af datacenter-markedet vil vokse fra to til 25 procent over de kommende ti år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere