Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Uber styrtbløder penge i seneste regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Morgen-briefing: Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder / Coop dropper El-Salg samarbejde / Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’ / AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Uber styrtbløder i regnskab: Mister 35 milliarder
Den amerikanske transport-tjeneste Uber seneste kvartalsregnskab byder på knaldrøde tal. Underskuddet lyder på i alt 5,2 milliarder dollar, svarende til minus 34,7 milliarder kroner. I samme periode forrige år lød underskuddet på 878 millioner dollar.

Tabet inkluderer 3,9 milliarder dollar til kompensation-udgifter i forbindelse med selskabets børsnotering. Dertil kommer 300 millioner i øgede udgifter til aflønning af selskabets partner-chauffører.

Selskabet ser dog lysere tider i møder og vurderer at en verserende priskrig i det amerikanske marked er ved at aftage.

Ubers aktiekurs dykkede med seks procent efter regnskabets udgivelse, noterer Reuters.

Coop dropper El-Salg samarbejde

Detailgiganten Coop dropper et planlagt samarbejde med elektronikkæden El-Salg, erfarer Børsen.

Samarbejdet skulle på sigt få El-Salg ud i Coop-forretninger ved at tildele elektronikkæden butiksplads inde i Coops supermarkeder.

Ifølge mediet lød det oprindeligt, at partnerskabet mellem de to forretninger skulle skabe et konkurrencedygtigt alternativ til nethandlen og elektronik-supermarkeder som Power og Elgiganten.

Administrerende direktør i El-Salg Tomas Holm Hedehus afviser at samarbejdet var på tale, og et der udelukkende er en testbutik i Superbrugsen Skanderborg i spil.

”Meningen har været den samme hele tiden. Vi har fået mulighed for at leje os ind i Superbrugsen i Skanderborg for at prøve det her koncept af, og det har man også ønsket fra den anden side af bordet," siger han.

Microsoft, Sony og Nintendo vil begrænse ’lootboxes’

Virksomhederne bag de tre mest udbredte spilkonsoller, Microsoft, Sony og Nintendo er blevet enige om, at gambling-aspektet i de såkaldte ’lootboxes’ skal ophøre. Det skriver The Next Web.

De tre selskaber er blevet enige om, at deres respektive platformes retningslinjer skal offentliggøre oplysninger om graden af sjældenhed en gevinst har, og hvor ofte de kan vindes.

Ændringerne kommer efter at det amerikanske finanstilsyn, Federal Trade Commission, igennem måneden har afholdt workshop om problemet.

En hel stribe spiludviklere som blandt andre Electronic Arts, Warner Bros, Activision Blizzard, Bethesda og Ubisoft har meddelt at de fremover vil oplyse oddsen for gevinst i deres spils lootboxes.

AMD sikrer kæmpeordre hos Google og Twitter

Den amerikanske chip-producent AMD’s aktie skød over 16 procent i vejret, efter selskabet meddelte at både Google og Twitter fremover vil benytte AMD’s serverchips i deres datacentre.

Hidtil sad AMD’s ærkerival, Intel, tungt på server-markedet med markedsandele på 98 procent, skriver CNBC.

Til sit gennembrud, benytter AMD deres anden generation af EPYC-server-processorer. Twitter oplyser, at omkostninger til sine datacentre vil falde med en fjerdedel, takket være EPYC-platformens lavere strømforbrug.

AMD estimerer at deres andel af datacenter-markedet vil vokse fra to til 25 procent over de kommende ti år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere