Artikel top billede

Slut med at glemme sundhedskortet: Fremover kan du have det på mobilen

En ny lov vil gøre det muligt at få et digitalt alternativ til det gule sundhedskort på mobilen.

I stedet for at døje med glemte sundhedskort eller magnetstriber der ikke kan aflæses, vil danskerne fremover kunne bruge mobilen når den praktiserende læge eller tandlægen skal konsulteres.

Det sker, fordi regeringen med en lovændring vil gøre det muligt at digitalisere sundhedskortet – en løsning, som ifølge regeringen vil være enklere for borgerne, billigere for samfundet, mindske risikoen for misbrug og bedre for miljøet.

Lovændringen vil betyde, at der vil kunne tilbydes et digitalt supplement til mobile enheder, som kan benyttes på samme vis som det fysiske sundhedskort. På sigt er planen, at det fysiske kort helt kan fravælges.

Det skriver Berlingske.

”Det er helt oplagt at gøre. Det vil for mange gøre hverdagen nemmere, fordi de kan have kortet med sig på mobilen. En digital version er samtidig mere sikker, ligesom det er bedre for miljøet, hvis vi kan nedbringe antallet af plastickort,” fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), til mediet.

Han påpeger samtidigt, at der årligt bliver printet 1,7 millioner nye sundhedskort i forbindelse med navne-, adresse- eller lægeskift. Et digitalt sundhedskort vil ifølge regeringen være en mere klimavenlig og økonomisk løsning.

Sundhedsministeriet vurderer i en analyse, at mere 80 procent af de retmæssige anvendere af sundhedskortet vil kunne gøre brug af et digitalt sundhedskort.

Både patient- og lægeforeninger er positive overfor tiltaget.

Se også: Så meget koster it-systemet bag din sygesikring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere