Artikel top billede

Slut med at glemme sundhedskortet: Fremover kan du have det på mobilen

En ny lov vil gøre det muligt at få et digitalt alternativ til det gule sundhedskort på mobilen.

I stedet for at døje med glemte sundhedskort eller magnetstriber der ikke kan aflæses, vil danskerne fremover kunne bruge mobilen når den praktiserende læge eller tandlægen skal konsulteres.

Det sker, fordi regeringen med en lovændring vil gøre det muligt at digitalisere sundhedskortet – en løsning, som ifølge regeringen vil være enklere for borgerne, billigere for samfundet, mindske risikoen for misbrug og bedre for miljøet.

Lovændringen vil betyde, at der vil kunne tilbydes et digitalt supplement til mobile enheder, som kan benyttes på samme vis som det fysiske sundhedskort. På sigt er planen, at det fysiske kort helt kan fravælges.

Det skriver Berlingske.

”Det er helt oplagt at gøre. Det vil for mange gøre hverdagen nemmere, fordi de kan have kortet med sig på mobilen. En digital version er samtidig mere sikker, ligesom det er bedre for miljøet, hvis vi kan nedbringe antallet af plastickort,” fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), til mediet.

Han påpeger samtidigt, at der årligt bliver printet 1,7 millioner nye sundhedskort i forbindelse med navne-, adresse- eller lægeskift. Et digitalt sundhedskort vil ifølge regeringen være en mere klimavenlig og økonomisk løsning.

Sundhedsministeriet vurderer i en analyse, at mere 80 procent af de retmæssige anvendere af sundhedskortet vil kunne gøre brug af et digitalt sundhedskort.

Både patient- og lægeforeninger er positive overfor tiltaget.

Se også: Så meget koster it-systemet bag din sygesikring




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere