Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Slut med at glemme sundhedskortet: Fremover kan du have det på mobilen

En ny lov vil gøre det muligt at få et digitalt alternativ til det gule sundhedskort på mobilen.

I stedet for at døje med glemte sundhedskort eller magnetstriber der ikke kan aflæses, vil danskerne fremover kunne bruge mobilen når den praktiserende læge eller tandlægen skal konsulteres.

Det sker, fordi regeringen med en lovændring vil gøre det muligt at digitalisere sundhedskortet – en løsning, som ifølge regeringen vil være enklere for borgerne, billigere for samfundet, mindske risikoen for misbrug og bedre for miljøet.

Lovændringen vil betyde, at der vil kunne tilbydes et digitalt supplement til mobile enheder, som kan benyttes på samme vis som det fysiske sundhedskort. På sigt er planen, at det fysiske kort helt kan fravælges.

Det skriver Berlingske.

”Det er helt oplagt at gøre. Det vil for mange gøre hverdagen nemmere, fordi de kan have kortet med sig på mobilen. En digital version er samtidig mere sikker, ligesom det er bedre for miljøet, hvis vi kan nedbringe antallet af plastickort,” fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), til mediet.

Han påpeger samtidigt, at der årligt bliver printet 1,7 millioner nye sundhedskort i forbindelse med navne-, adresse- eller lægeskift. Et digitalt sundhedskort vil ifølge regeringen være en mere klimavenlig og økonomisk løsning.

Sundhedsministeriet vurderer i en analyse, at mere 80 procent af de retmæssige anvendere af sundhedskortet vil kunne gøre brug af et digitalt sundhedskort.

Både patient- og lægeforeninger er positive overfor tiltaget.

Se også: Så meget koster it-systemet bag din sygesikring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere