Artikel top billede

Slut med at glemme sundhedskortet: Fremover kan du have det på mobilen

En ny lov vil gøre det muligt at få et digitalt alternativ til det gule sundhedskort på mobilen.

I stedet for at døje med glemte sundhedskort eller magnetstriber der ikke kan aflæses, vil danskerne fremover kunne bruge mobilen når den praktiserende læge eller tandlægen skal konsulteres.

Det sker, fordi regeringen med en lovændring vil gøre det muligt at digitalisere sundhedskortet – en løsning, som ifølge regeringen vil være enklere for borgerne, billigere for samfundet, mindske risikoen for misbrug og bedre for miljøet.

Lovændringen vil betyde, at der vil kunne tilbydes et digitalt supplement til mobile enheder, som kan benyttes på samme vis som det fysiske sundhedskort. På sigt er planen, at det fysiske kort helt kan fravælges.

Det skriver Berlingske.

”Det er helt oplagt at gøre. Det vil for mange gøre hverdagen nemmere, fordi de kan have kortet med sig på mobilen. En digital version er samtidig mere sikker, ligesom det er bedre for miljøet, hvis vi kan nedbringe antallet af plastickort,” fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), til mediet.

Han påpeger samtidigt, at der årligt bliver printet 1,7 millioner nye sundhedskort i forbindelse med navne-, adresse- eller lægeskift. Et digitalt sundhedskort vil ifølge regeringen være en mere klimavenlig og økonomisk løsning.

Sundhedsministeriet vurderer i en analyse, at mere 80 procent af de retmæssige anvendere af sundhedskortet vil kunne gøre brug af et digitalt sundhedskort.

Både patient- og lægeforeninger er positive overfor tiltaget.

Se også: Så meget koster it-systemet bag din sygesikring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere