Slut med at glemme sundhedskortet: Fremover kan du have det på mobilen

En ny lov vil gøre det muligt at få et digitalt alternativ til det gule sundhedskort på mobilen.

I stedet for at døje med glemte sundhedskort eller magnetstriber der ikke kan aflæses, vil danskerne fremover kunne bruge mobilen når den praktiserende læge eller tandlægen skal konsulteres.

Det sker, fordi regeringen med en lovændring vil gøre det muligt at digitalisere sundhedskortet – en løsning, som ifølge regeringen vil være enklere for borgerne, billigere for samfundet, mindske risikoen for misbrug og bedre for miljøet.

Lovændringen vil betyde, at der vil kunne tilbydes et digitalt supplement til mobile enheder, som kan benyttes på samme vis som det fysiske sundhedskort. På sigt er planen, at det fysiske kort helt kan fravælges.

Det skriver Berlingske.

”Det er helt oplagt at gøre. Det vil for mange gøre hverdagen nemmere, fordi de kan have kortet med sig på mobilen. En digital version er samtidig mere sikker, ligesom det er bedre for miljøet, hvis vi kan nedbringe antallet af plastickort,” fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), til mediet.

Han påpeger samtidigt, at der årligt bliver printet 1,7 millioner nye sundhedskort i forbindelse med navne-, adresse- eller lægeskift. Et digitalt sundhedskort vil ifølge regeringen være en mere klimavenlig og økonomisk løsning.

Sundhedsministeriet vurderer i en analyse, at mere 80 procent af de retmæssige anvendere af sundhedskortet vil kunne gøre brug af et digitalt sundhedskort.

Både patient- og lægeforeninger er positive overfor tiltaget.

Se også: Så meget koster it-systemet bag din sygesikring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Efter kæmpe kritik af Sundhedsplatformen: Nu afslutter Rigsrevisionen sagen
Region Hovedstanden har bragt så mange kritikpunkter vedrørende brugen af Sundhedsplatformen i orden, at Rigsrevisionen nu har valgt at afslutte sagen. Her er forklaringen.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.