Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne / Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads / Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads / Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne / Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads / Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads / Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

Godmorgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbrev fredag 4. oktober. Nyhedsbestyrer her til morgen er Niels de Boissezon.

HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne

Den amerikanske tech-gigant HP står overfor en omfattende omstrukturering, som betyder at op mod 16 procent af selskabets ansatte, kan se frem til en fyreseddel. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

I alt bliver det mellem 7.000 og 9.000 medarbejdere der skal afskediges enten ved fyring eller fremskyndet pension.

Omstruktureringen vil spare virksomheden op mod en milliard dollar inden udgangen af 2022. Selve slankekuren regnes med ligeledes at koste en milliard dollarfor selskabet, svarende til 6,8 milliarder kroner

For HP er det særligt selskabets tidligere meget profitable print-forretning, der vurderes til at være en svindende forretning, lyder det.

Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads

Detailkoncernen Salling Group, tidligere kendt som Dansk Supermarked og netbutikken Wupti tegnede i 2015 planerne til det der skulle blive en dansk pendant til e-handelsgiganten Amazon.

Disse planer bliver nu skrinlagt. Sidste år skulle Wupti hente flere forhandlere til platformen, men omlægninger i koncernen betyder, at Wupti nu skal tilbage til at drive nethandel som tidligere, skriver Finans.dk.

”Vi har lagt en digital strategi om, hvad vi skal satse på. Markedspladsen kunne nok på sigt blive en succesfuld drift, men på det niveau, hvor vi er nu, falder det bort til andre vigtige prioriteter med større potentiale og forbindelse til vores samlede forretning,” siger Thor Jørgensen kædedirektør i Føtex, med ansvar for Salling Groups e-handel.

Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads

Det indiske marked er ved at udvikle sig til de globale tech-virksomhedes legeplads for afprøvning af nye teknologier, skriver Bloomberg.

Ifølge analysevirksomheden RBC Capital Markets er Indien nu mere interessant at afprøve nye produkter i end Kina, da landets marked mønstrer den samme vækst uden at være hæmmet af lovgivning og regler, lyder analysen.

Kombineret med en af klodens største befolkninger og økonomier for blandt andre Facebook, som eksperimenterer med betatest af betalingsfeatures i Whatsapp mens Netflix afprøver en 20 kroners abonnementsmodel i det folkerige land.

Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

To nøglemedarbejdere hos it-selskabet Atea, løber med årets HR-pris uddelt af interesseorganisationen Dansk HR.

Prisen går til Annette Otto, SVP i HR & Communications samt projektleder Jeanette Sylvest for deres fokus og indsats på mental trivsel blandt selskabets 1.600 medarbejdere.

”Det er et langt sejt træk, hvor topledelsens opbakning er afgørende, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at Annette og Jeanettes engagement og bedrift med at skabe de bedste rammer for trivsel i Atea har min fulde opbakning,” siger Morten Felding, administrerende direktør, Atea.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere