Artikel top billede

Morgen-briefing: HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne / Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads / Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads / Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne / Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads / Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads / Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

Godmorgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbrev fredag 4. oktober. Nyhedsbestyrer her til morgen er Niels de Boissezon.

HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne

Den amerikanske tech-gigant HP står overfor en omfattende omstrukturering, som betyder at op mod 16 procent af selskabets ansatte, kan se frem til en fyreseddel. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

I alt bliver det mellem 7.000 og 9.000 medarbejdere der skal afskediges enten ved fyring eller fremskyndet pension.

Omstruktureringen vil spare virksomheden op mod en milliard dollar inden udgangen af 2022. Selve slankekuren regnes med ligeledes at koste en milliard dollarfor selskabet, svarende til 6,8 milliarder kroner

For HP er det særligt selskabets tidligere meget profitable print-forretning, der vurderes til at være en svindende forretning, lyder det.

Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads

Detailkoncernen Salling Group, tidligere kendt som Dansk Supermarked og netbutikken Wupti tegnede i 2015 planerne til det der skulle blive en dansk pendant til e-handelsgiganten Amazon.

Disse planer bliver nu skrinlagt. Sidste år skulle Wupti hente flere forhandlere til platformen, men omlægninger i koncernen betyder, at Wupti nu skal tilbage til at drive nethandel som tidligere, skriver Finans.dk.

”Vi har lagt en digital strategi om, hvad vi skal satse på. Markedspladsen kunne nok på sigt blive en succesfuld drift, men på det niveau, hvor vi er nu, falder det bort til andre vigtige prioriteter med større potentiale og forbindelse til vores samlede forretning,” siger Thor Jørgensen kædedirektør i Føtex, med ansvar for Salling Groups e-handel.

Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads

Det indiske marked er ved at udvikle sig til de globale tech-virksomhedes legeplads for afprøvning af nye teknologier, skriver Bloomberg.

Ifølge analysevirksomheden RBC Capital Markets er Indien nu mere interessant at afprøve nye produkter i end Kina, da landets marked mønstrer den samme vækst uden at være hæmmet af lovgivning og regler, lyder analysen.

Kombineret med en af klodens største befolkninger og økonomier for blandt andre Facebook, som eksperimenterer med betatest af betalingsfeatures i Whatsapp mens Netflix afprøver en 20 kroners abonnementsmodel i det folkerige land.

Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

To nøglemedarbejdere hos it-selskabet Atea, løber med årets HR-pris uddelt af interesseorganisationen Dansk HR.

Prisen går til Annette Otto, SVP i HR & Communications samt projektleder Jeanette Sylvest for deres fokus og indsats på mental trivsel blandt selskabets 1.600 medarbejdere.

”Det er et langt sejt træk, hvor topledelsens opbakning er afgørende, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at Annette og Jeanettes engagement og bedrift med at skabe de bedste rammer for trivsel i Atea har min fulde opbakning,” siger Morten Felding, administrerende direktør, Atea.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.