Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne / Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads / Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads / Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne / Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads / Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads / Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

Godmorgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbrev fredag 4. oktober. Nyhedsbestyrer her til morgen er Niels de Boissezon.

HP i kvaler – vil fyre en ud af syv medarbejderne

Den amerikanske tech-gigant HP står overfor en omfattende omstrukturering, som betyder at op mod 16 procent af selskabets ansatte, kan se frem til en fyreseddel. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

I alt bliver det mellem 7.000 og 9.000 medarbejdere der skal afskediges enten ved fyring eller fremskyndet pension.

Omstruktureringen vil spare virksomheden op mod en milliard dollar inden udgangen af 2022. Selve slankekuren regnes med ligeledes at koste en milliard dollarfor selskabet, svarende til 6,8 milliarder kroner

For HP er det særligt selskabets tidligere meget profitable print-forretning, der vurderes til at være en svindende forretning, lyder det.

Supermarked opgiver dansk svar på Amazon-markedsplads

Detailkoncernen Salling Group, tidligere kendt som Dansk Supermarked og netbutikken Wupti tegnede i 2015 planerne til det der skulle blive en dansk pendant til e-handelsgiganten Amazon.

Disse planer bliver nu skrinlagt. Sidste år skulle Wupti hente flere forhandlere til platformen, men omlægninger i koncernen betyder, at Wupti nu skal tilbage til at drive nethandel som tidligere, skriver Finans.dk.

”Vi har lagt en digital strategi om, hvad vi skal satse på. Markedspladsen kunne nok på sigt blive en succesfuld drift, men på det niveau, hvor vi er nu, falder det bort til andre vigtige prioriteter med større potentiale og forbindelse til vores samlede forretning,” siger Thor Jørgensen kædedirektør i Føtex, med ansvar for Salling Groups e-handel.

Indien udvikler sig til at it-giganternes legeplads

Det indiske marked er ved at udvikle sig til de globale tech-virksomhedes legeplads for afprøvning af nye teknologier, skriver Bloomberg.

Ifølge analysevirksomheden RBC Capital Markets er Indien nu mere interessant at afprøve nye produkter i end Kina, da landets marked mønstrer den samme vækst uden at være hæmmet af lovgivning og regler, lyder analysen.

Kombineret med en af klodens største befolkninger og økonomier for blandt andre Facebook, som eksperimenterer med betatest af betalingsfeatures i Whatsapp mens Netflix afprøver en 20 kroners abonnementsmodel i det folkerige land.

Atea medarbejdere løber med årets HR-pris

To nøglemedarbejdere hos it-selskabet Atea, løber med årets HR-pris uddelt af interesseorganisationen Dansk HR.

Prisen går til Annette Otto, SVP i HR & Communications samt projektleder Jeanette Sylvest for deres fokus og indsats på mental trivsel blandt selskabets 1.600 medarbejdere.

”Det er et langt sejt træk, hvor topledelsens opbakning er afgørende, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at Annette og Jeanettes engagement og bedrift med at skabe de bedste rammer for trivsel i Atea har min fulde opbakning,” siger Morten Felding, administrerende direktør, Atea.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere