Artikel top billede

Microsoft forgylder Satya Nadella: Microsoft-chef får lønstigning på 66 procent

Microsofts administrerende direktør Satya Nadellas lander lønstigning på 66 procent for at have udvist ’strategisk lederskab’.

Den amerikanske tech- og softwaregigant Microsoft nåede sidste års sine forretningsmæssige målsætning og øgede aktiekursen.

Udviklingen udløser et massivt lønhop på 66 procent i forhold til året før til selskabets administerende direktør Satya Nadella, skriver CNBC.

I alt modtager Microsoft-chefen 42,9 millioner dollar for sin tørn i regnskabsåret, der sluttede 30. juni 2019.

Det svarer til knap 291 millioner kroner mod 175 millioner kroner året før.

Det er dog et mindre beløbend de 84,3 millioner dollar, som han modtog i 2014, som var året, hvor han overtog Microsoft-roret efter afgående Steve Ballmer.

Læs også: Efter Build-konference: Her er de fem nyheder, som Microsoft vil bygge sin fremtid på

Lønhoppet kommer i form af en lønforhøjelse på en million dollar samt større aktiegevinster.

I en meddelelse henviser Microsofts bestyrelse til Nadellas 'strategiske ledelse, som inkluderer hans bestræbelser i at styrke kunders tillid, et kulturskifte samt en succesfuld debut og udvidelse i nye teknologier og markeder,” lyder det i en selskabsmeddelelse.

Her lyder der også ros til Microsofts ’Intelligent Cloud’-forretning, som blandt andet tæller selskabets hastigt ekspanderende Azure-cloudprodukter.

I Microsofts seneste kvartalsregnskab cementerede den forretningsenhed sin nøglerolle i Microsofts portefølje ved at overhale Microsofts to øvrige forretningsenheder, ’Productivity and Business’ samt ’Personal computing’, i omsætning og indtjening.

Se også: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Siden Satya Nadella indtog som administrerende direktør, er selskabets aktieværdi steget i et omfang, der gør, at selskabet kan bryste sig at have verdens højeste valuering, i alt 1.070 milliarder dollar.

Læs også:

Her er Satya Nadellas årsløn efter forrygende år for Microsoft - samt medianlønnen for alle selskabets medarbejdere

Løn faldet med tre procent, men han skal nok ikke klage: Så meget tjener Microsofts topchef, Satya Nadella
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.