Artikel top billede

Microsoft forgylder Satya Nadella: Microsoft-chef får lønstigning på 66 procent

Microsofts administrerende direktør Satya Nadellas lander lønstigning på 66 procent for at have udvist ’strategisk lederskab’.

Den amerikanske tech- og softwaregigant Microsoft nåede sidste års sine forretningsmæssige målsætning og øgede aktiekursen.

Udviklingen udløser et massivt lønhop på 66 procent i forhold til året før til selskabets administerende direktør Satya Nadella, skriver CNBC.

I alt modtager Microsoft-chefen 42,9 millioner dollar for sin tørn i regnskabsåret, der sluttede 30. juni 2019.

Det svarer til knap 291 millioner kroner mod 175 millioner kroner året før.

Det er dog et mindre beløbend de 84,3 millioner dollar, som han modtog i 2014, som var året, hvor han overtog Microsoft-roret efter afgående Steve Ballmer.

Læs også: Efter Build-konference: Her er de fem nyheder, som Microsoft vil bygge sin fremtid på

Lønhoppet kommer i form af en lønforhøjelse på en million dollar samt større aktiegevinster.

I en meddelelse henviser Microsofts bestyrelse til Nadellas 'strategiske ledelse, som inkluderer hans bestræbelser i at styrke kunders tillid, et kulturskifte samt en succesfuld debut og udvidelse i nye teknologier og markeder,” lyder det i en selskabsmeddelelse.

Her lyder der også ros til Microsofts ’Intelligent Cloud’-forretning, som blandt andet tæller selskabets hastigt ekspanderende Azure-cloudprodukter.

I Microsofts seneste kvartalsregnskab cementerede den forretningsenhed sin nøglerolle i Microsofts portefølje ved at overhale Microsofts to øvrige forretningsenheder, ’Productivity and Business’ samt ’Personal computing’, i omsætning og indtjening.

Se også: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Siden Satya Nadella indtog som administrerende direktør, er selskabets aktieværdi steget i et omfang, der gør, at selskabet kan bryste sig at have verdens højeste valuering, i alt 1.070 milliarder dollar.

Læs også:

Her er Satya Nadellas årsløn efter forrygende år for Microsoft - samt medianlønnen for alle selskabets medarbejdere

Løn faldet med tre procent, men han skal nok ikke klage: Så meget tjener Microsofts topchef, Satya Nadella
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere