Artikel top billede

Microsoft forgylder Satya Nadella: Microsoft-chef får lønstigning på 66 procent

Microsofts administrerende direktør Satya Nadellas lander lønstigning på 66 procent for at have udvist ’strategisk lederskab’.

Den amerikanske tech- og softwaregigant Microsoft nåede sidste års sine forretningsmæssige målsætning og øgede aktiekursen.

Udviklingen udløser et massivt lønhop på 66 procent i forhold til året før til selskabets administerende direktør Satya Nadella, skriver CNBC.

I alt modtager Microsoft-chefen 42,9 millioner dollar for sin tørn i regnskabsåret, der sluttede 30. juni 2019.

Det svarer til knap 291 millioner kroner mod 175 millioner kroner året før.

Det er dog et mindre beløbend de 84,3 millioner dollar, som han modtog i 2014, som var året, hvor han overtog Microsoft-roret efter afgående Steve Ballmer.

Læs også: Efter Build-konference: Her er de fem nyheder, som Microsoft vil bygge sin fremtid på

Lønhoppet kommer i form af en lønforhøjelse på en million dollar samt større aktiegevinster.

I en meddelelse henviser Microsofts bestyrelse til Nadellas 'strategiske ledelse, som inkluderer hans bestræbelser i at styrke kunders tillid, et kulturskifte samt en succesfuld debut og udvidelse i nye teknologier og markeder,” lyder det i en selskabsmeddelelse.

Her lyder der også ros til Microsofts ’Intelligent Cloud’-forretning, som blandt andet tæller selskabets hastigt ekspanderende Azure-cloudprodukter.

I Microsofts seneste kvartalsregnskab cementerede den forretningsenhed sin nøglerolle i Microsofts portefølje ved at overhale Microsofts to øvrige forretningsenheder, ’Productivity and Business’ samt ’Personal computing’, i omsætning og indtjening.

Se også: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Siden Satya Nadella indtog som administrerende direktør, er selskabets aktieværdi steget i et omfang, der gør, at selskabet kan bryste sig at have verdens højeste valuering, i alt 1.070 milliarder dollar.

Læs også:

Her er Satya Nadellas årsløn efter forrygende år for Microsoft - samt medianlønnen for alle selskabets medarbejdere

Løn faldet med tre procent, men han skal nok ikke klage: Så meget tjener Microsofts topchef, Satya Nadella
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere