Artikel top billede

Huawei køber sig til aktivister i højt profileret retssag: Giver 500 kroner for to timers demonstration

Den kinesiske telegigant beskyldes for at bruge usædvanlige metoder ved den højt profilerede udleveringssag af selskabets finansdirektør.

Demonstranter ved den højt profilerede retssag mod Huawei topchefen Meng Wanzhou viser sig at være aflønnet af den kinesiske telegigant, skriver britiske The Guardian.

Meng Wanzhou er finansdirektør i Huawei og datter af selskabets stifter Ren Zhengfei.

Flere end et dusin demonstranter mødte tidligere på ugen op foran en canadisk domstol i Vancouver for at støtte Meng Wanzhou under bannere som ’Free Meng’ og ’Trump stop bullying us’.

De amerikanske myndigheder har begæret om at få Huawei-chefen udleveret til USA af de canadiske retsinstanser for at svare på sigtelser om banksvindel og sanktionsbrud.

Nogle af de demonstrerene viser sig at være betalt af den kinesiske telegigant, som ifølge mediet er blevet aflønnet med 100 canadiske dollar, godt 510 kroner, for to timers ’filmoptagelser’.

'Et klamt, billigt bredageri'

En af de lønnede demonstranter, Julia Hackstaff, beskriver Huaweis ansættelsesforhold som ’et klamt, billigt bedrageri’ på sin Facebook-side efter at have modtaget hadefulde beskeder online.

Her beskriver hun, hvordan hun er blevet bedraget til at deltage i demonstrationen i troen om, at hun fik arbejde som statist ved filmoptagelser.

En anden deltager i protesterne, Ken Bonson, fortæller om en lignende historie til avisen Toronto Star. ”Jeg er mildest talt flov og skamfuld,” siger hun til mediet, hvor hun forklarer, at hun intet anede om Meng Wanzhous juridiske stridigheder.

En talsperson fra Huawei har overfor nyhedsbureauet AP afvist, at selskabet har var været involveret i protesterne. Meng Wanzhou har siden hendes anholdelse i december 2018 nægtet sig skyldig i de amerikanske anklager.

Læs også: Nu ruller retssagen mod Huawei-stifterens datter: Modsætter sig udlevering til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere