Artikel top billede

Huawei køber sig til aktivister i højt profileret retssag: Giver 500 kroner for to timers demonstration

Den kinesiske telegigant beskyldes for at bruge usædvanlige metoder ved den højt profilerede udleveringssag af selskabets finansdirektør.

Demonstranter ved den højt profilerede retssag mod Huawei topchefen Meng Wanzhou viser sig at være aflønnet af den kinesiske telegigant, skriver britiske The Guardian.

Meng Wanzhou er finansdirektør i Huawei og datter af selskabets stifter Ren Zhengfei.

Flere end et dusin demonstranter mødte tidligere på ugen op foran en canadisk domstol i Vancouver for at støtte Meng Wanzhou under bannere som ’Free Meng’ og ’Trump stop bullying us’.

De amerikanske myndigheder har begæret om at få Huawei-chefen udleveret til USA af de canadiske retsinstanser for at svare på sigtelser om banksvindel og sanktionsbrud.

Nogle af de demonstrerene viser sig at være betalt af den kinesiske telegigant, som ifølge mediet er blevet aflønnet med 100 canadiske dollar, godt 510 kroner, for to timers ’filmoptagelser’.

'Et klamt, billigt bredageri'

En af de lønnede demonstranter, Julia Hackstaff, beskriver Huaweis ansættelsesforhold som ’et klamt, billigt bedrageri’ på sin Facebook-side efter at have modtaget hadefulde beskeder online.

Her beskriver hun, hvordan hun er blevet bedraget til at deltage i demonstrationen i troen om, at hun fik arbejde som statist ved filmoptagelser.

En anden deltager i protesterne, Ken Bonson, fortæller om en lignende historie til avisen Toronto Star. ”Jeg er mildest talt flov og skamfuld,” siger hun til mediet, hvor hun forklarer, at hun intet anede om Meng Wanzhous juridiske stridigheder.

En talsperson fra Huawei har overfor nyhedsbureauet AP afvist, at selskabet har var været involveret i protesterne. Meng Wanzhou har siden hendes anholdelse i december 2018 nægtet sig skyldig i de amerikanske anklager.

Læs også: Nu ruller retssagen mod Huawei-stifterens datter: Modsætter sig udlevering til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere