Artikel top billede

Huawei køber sig til aktivister i højt profileret retssag: Giver 500 kroner for to timers demonstration

Den kinesiske telegigant beskyldes for at bruge usædvanlige metoder ved den højt profilerede udleveringssag af selskabets finansdirektør.

Demonstranter ved den højt profilerede retssag mod Huawei topchefen Meng Wanzhou viser sig at være aflønnet af den kinesiske telegigant, skriver britiske The Guardian.

Meng Wanzhou er finansdirektør i Huawei og datter af selskabets stifter Ren Zhengfei.

Flere end et dusin demonstranter mødte tidligere på ugen op foran en canadisk domstol i Vancouver for at støtte Meng Wanzhou under bannere som ’Free Meng’ og ’Trump stop bullying us’.

De amerikanske myndigheder har begæret om at få Huawei-chefen udleveret til USA af de canadiske retsinstanser for at svare på sigtelser om banksvindel og sanktionsbrud.

Nogle af de demonstrerene viser sig at være betalt af den kinesiske telegigant, som ifølge mediet er blevet aflønnet med 100 canadiske dollar, godt 510 kroner, for to timers ’filmoptagelser’.

'Et klamt, billigt bredageri'

En af de lønnede demonstranter, Julia Hackstaff, beskriver Huaweis ansættelsesforhold som ’et klamt, billigt bedrageri’ på sin Facebook-side efter at have modtaget hadefulde beskeder online.

Her beskriver hun, hvordan hun er blevet bedraget til at deltage i demonstrationen i troen om, at hun fik arbejde som statist ved filmoptagelser.

En anden deltager i protesterne, Ken Bonson, fortæller om en lignende historie til avisen Toronto Star. ”Jeg er mildest talt flov og skamfuld,” siger hun til mediet, hvor hun forklarer, at hun intet anede om Meng Wanzhous juridiske stridigheder.

En talsperson fra Huawei har overfor nyhedsbureauet AP afvist, at selskabet har var været involveret i protesterne. Meng Wanzhou har siden hendes anholdelse i december 2018 nægtet sig skyldig i de amerikanske anklager.

Læs også: Nu ruller retssagen mod Huawei-stifterens datter: Modsætter sig udlevering til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere