Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgenbriefing: 3 opgraderer hundredvis af telemaster / Nye vejledninger skal styrke offentlige myndigheders it / Nokia lander kæmpe 5G-aftale i Frankrig

Morgenbriefing: 3 opgraderer hundredvis af telemaster / Nye vejledninger skal styrke offentlige myndigheders it / Nokia lander kæmpe 5G-aftale i Frankrig

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Til at skyde uge seks i gang er der 5G-nyt fra televerdenen, særligt teleselskabet 3, Nokia og Orange samt et sæt nyt vejledninger fra digitaliseringsstyrelsen.

Jeres morgenbestyrer er Niels de Boissezon.

3 opgraderer hundredvis af telemaster

Teleselskabet 3 udvider netværkskapaciteten over hele landet.

I løbet af 2020 vil teleselskabet udvide sine eksisterende 2.300 mastepositioner med yderligere 200.

Tyndt befolkede områder vil få glæde af styrket 4G-dækning med udvidelsen. Inden udgangen af året kan op til 99 procent af landet forvente kvik 4G-forbindelse, lyder det.

Samtidig vil selskabet udfase 3G-udstyr i byerne, mens de første 5G-frekvenser tages i brug.

”Alle vores netværksudvidelser og -opgraderinger i 2020 vil være 5G-kompatible. Og så ser vi selvfølgelig frem til 5G-auktionen, som Energistyrelsen planlægger at holde i 2020, hvor 3,5 GHz-båndet kommer i udbud. Når vi får adgang til det, kan vi for alvor øge kapaciteten i netværket og begynde at give kunderne en forsmag på, hvordan fremtidens mobile bredbåndsdækning vil kunne måle sig med fiber,” siger 3’s netværksdirektør Kim Christensen i en pressemeddelelse.

Nye vejledninger skal styrke offentlige myndigheders it

Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner udarbejder nyt vejledningsmateriale med tilhørende cases til at styrke offentlige myndigheders it-sikkerhed, når det gælder fire udvalgte områder: Risikostyring, leverandørstyring, beredskabsstyring samt evaluering og forbedring.

”Vi oplever, at myndighedernes modenhed i forbindelse med implementering af ISO 27001 hele tiden øges. Men det er også et komplekst arbejde, og derfor har Digitaliseringsstyrelsen sammen med KL og Danske Regioner nu udviklet konkret vejlednings materiale blandt andet vedrørende leverandørstyring, som vi ved er vanskeligt for mange myndigheder,” fortæller Marie Wessel, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsens Kontor for cyber- og informationssikkerhed.

I det nye materiale findes blandt andet et beredskabsspil, hvor en myndighed kan trykteste de forskellige roller i beredskabsorganisationen, i tilfælde af en sikkerhedshændelse.

Nokia lander kæmpe 5G-aftale i Frankrig

Det bliver den finske Nokia, der skal sikre den franske telegigant Oranges overgang til 5G-netværksteknologi.

Partnerskabet vil munde ud i end-to-end 5G-løsninger til selskabets franske netværk som blandt andet automatiseringsværktøjer, netværksmanagement og andre relaterede ydelser.

”Vi er henrykte over at kunne udvide vores partnerskab med Nokia, en nøglemedspiller, når et stærkt og innovativ 5G-netværk skal udvikles. 5G vil gøre det muligt for os at udvikle nye use-cases og services og at blive førende indenfor end-to-end netværksinfrastruktur,” fortæller Fabienne Dulac, administrerende direktør hos Orange France.

Få tilskud til at gøre virksomheden grønnere med data

Klokken 9.00 mandag morgen 3. februar, åbner muligheden for at søge en ny tilskudspulje for grøn omstilling via data og teknologi.

Her kan danske SMV’er søge om tilskud til vejledning i optimering af ressourceforbrug, logistik samt processer der kan nedbringe klimabelastninger.

Der kan søges for op mod 25.000 kroner til rådgivning indenfor to felter: 'Styrk din e-handel med grøn profil' eller 'Brug af data til bedre ressourceoptimering og vedligeholdelse af produkter'.

Puljen er en del af initiativet SMV:Digital og kan søge på denne hjemmeside.

It-konsulenthus udvider i det jyske

Konsulenthuset eCapacity har jyske virksomheder i kikkerten, med sin udvidelse af virksomhedens aktiviteter i Aarhus.

Selskabet flytter der ind i nye større lokaler og udvider staben med en medarbejder ved lejligheden.

”Vi satser nu mere strategisk på det jyske marked, både hos vores eksisterende kunder og hos andre større virksomheder, der har en ambitiøs digital-forretning. Den vækststrategi kan kun lykkes ved, at vi er tæt på vores kunder, for hverdagskontakten og face to face-møderne gør bare en kæmpe forskel,” siger Rasmus Lund, der er Head of Office og Head of Data Science hos eCapacity i Aarhus.

eCapacity tæller i alt 35 medarbejdere og har hovedkontor i København.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.