Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: NNIT bliver medlem af Danish Cloud Community / Linkedin-chef trækker sig efter 11 år / Coronavirus truer en af tech-branchens største messer

Morgen-briefing: NNIT bliver medlem af Danish Cloud Community / Linkedin-chef trækker sig efter 11 år / Coronavirus truer en af tech-branchens største messer

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgenbriefing torsdag 6. februar.

Med morgenens nyhedsoverblik er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

NNIT bliver medlem af Danish Cloud Community

It-virksomheden NNIT bliver det nyeste medlem af brancheorganisationen for cloud- og hosting-virksomheder Danish Cloud Community.

”NNIT A/S har et ønske om at bidrage aktivt til den fortsatte udvikling af vores community, og vi glæder os meget til et gensidigt udbytterigt samarbejde”, udtaler DCC-direktør Jens E. Thorndahl i en pressemeddelelse.

Danish Cloud Communitys målsætning er at sikre gode vilkår til den danske cloud- og hosting-branche samt øge kvaliteten af branchens ydelser, lyder det i beskeden.

Linkedin-chef trækker sig efter 11 år

Det sociale medie Linkedins administrerende direktør igennem 11 år, Jeff Wiener, trækker sig 1. juni 2020. Hans toppost overtages af Ryan Rolansky.

Jeff Wieners afløser, blev den første medarbejder, som han hvervede til selskabet helt tilbage i 2008.

”De seneste 11 år har været den største professionelle oplevelse i mit liv, og intet af det ville have muligt uden jer, eller vores brugere,” lyder mail-beskeden fra den afgående chef til hans stab.

Denne kan nu læses på hans Linkedin-blog.

Det professionelt-orienterede sociale medie, har været en del af Microsofts økosystem siden opkøbet i juni 2016.

Direktørens exit har været undervejs siden sommeren 2019, hvor Jeff Wiener og Microsoft CEO, Satya Nadella, har planlagt hans fratræden.

Coronavirus truer en af tech-branchens største messer

Sidst i februar vil årets største messe indenfor mobil- og netværksteknologi, Mobile World Congres, åbne portene i Barcelona, Spanien.

Messen, der tiltrækker mere end 100.000 besøgende fra 200 lande, ser dog ud til at blive stækket af truslen fra den verserende coronavirus epidemi i Kina. Sygdommen har indtil videre krævet 565 ofre, hvoraf de 564 omkom i Kina.

En tech-gigant har indtil videre meldt afbud, sydkoreanske LG, mens andre frygtes at melde afbud, skriver The Verge.

Den kinesiske mobilkæmpe ZTE har ifølge mediet aflyst visse MWC-planer. Selskabet har siden officielt bekræftet, at det vil have en tilstedeværelse under messen, men af det samtidigt vil indføre en stribe forholdsregler for at undgå eventuel smitte.

For at undgå smittefare under messen vil organisationen bag MWC, GSMA, øge mængden af sundhedspersonale samt styrke desinficeringsmulighederne. En ’no-handshake’ politik anbefales endda for alle messens deltagende.

IFS afslutter 2019 med stærkt regnskab

Software-selskabet IFS kan præsentere et godt regnskab for 2019, hvor nettoresultatet lander 20 procent over året før: I alt 4,53 milliarder kroner.

Her er det særligt licensindtægterne, der bærer væksten, med vækstrater på i alt 32 procent og en omsætning på sammenlagt 1,09 milliarder kroner.

Samtidig nyder selskabets cloud- og SaaS indtægter vækstrater på 56 procent.

”Jeg er virkelig stolt over at lede et team, der performer så stærkt. Vores medarbejdere har en meget klar forståelse af virksomhedens fokus. De føler ejerskab for vores fremdrift, og de har en fælles, stærk passion for vores kunder. Vi differentierer os ikke på at tale om kundefokus, men på at levere kundeværdi. De investeringer, vi foretog sidste år i vores produkter og partnere, vil tilføre værdi til virksomheden på den lange bane og får en positiv indflydelse på vores kunder - og vores egen forretning - i 2020 og årene frem,” siger Darren Roos, CEO i IFS.