Artikel top billede

Mark Zuckerberg vil have skærpet reglerne for sociale medier

Facebook-stifter og chef vil gerne underlægge sine sociale platforme som Instagram og Facebook for strengere krav fra myndighederne.

Facebook-stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg efterlyser skærpede regler for at inddæmme skadeligt online-indhold på de sociale medier.

Den overraskende melding fra chefen for to af klodens førende sociale medier, Facebook og Instagram, samt den sociale beskedåplatform Whatsapp, kom ved sikkerhedsmessen Munich Security Conference, skriver britiske BBC.

Ved konferencen opfordrer han myndigheder og regeringer til at finde på et nyt regel-framework for sociale medier. Her foreslår han et regelsæt, der læner sig op af de nuværende regler der gælder for den etablerede tele- og mediebranche.

Med forslaget lægger Mark Zuckerberg op til, at ansvaret for at vurdere hvad der udgør skadeligt og samfundsundergravende indhold lægges over til regeringer.

”Vi ønsker ikke, at private foretagender skal træffe så mange beslutninger omkring samfundsmæssige forhold uden en demokratisk proces” siger han og fortsætter: ”I mangel af den slags reguleringer, vil vi forsøge at gøre vores bedste.”

Her indrømmer Facebook-stifteren samtidig, at det sociale medie samtidig har været længe om at indse alvoren i koordinerede misinformationskampagner fra aktører som den russiske stat. Samtidig påpeger han, at de aktører er blevet stadigt bedre til at sløre deres spor som ip-adresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere