Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Mark Zuckerberg vil have skærpet reglerne for sociale medier

Facebook-stifter og chef vil gerne underlægge sine sociale platforme som Instagram og Facebook for strengere krav fra myndighederne.

Facebook-stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg efterlyser skærpede regler for at inddæmme skadeligt online-indhold på de sociale medier.

Den overraskende melding fra chefen for to af klodens førende sociale medier, Facebook og Instagram, samt den sociale beskedåplatform Whatsapp, kom ved sikkerhedsmessen Munich Security Conference, skriver britiske BBC.

Ved konferencen opfordrer han myndigheder og regeringer til at finde på et nyt regel-framework for sociale medier. Her foreslår han et regelsæt, der læner sig op af de nuværende regler der gælder for den etablerede tele- og mediebranche.

Med forslaget lægger Mark Zuckerberg op til, at ansvaret for at vurdere hvad der udgør skadeligt og samfundsundergravende indhold lægges over til regeringer.

”Vi ønsker ikke, at private foretagender skal træffe så mange beslutninger omkring samfundsmæssige forhold uden en demokratisk proces” siger han og fortsætter: ”I mangel af den slags reguleringer, vil vi forsøge at gøre vores bedste.”

Her indrømmer Facebook-stifteren samtidig, at det sociale medie samtidig har været længe om at indse alvoren i koordinerede misinformationskampagner fra aktører som den russiske stat. Samtidig påpeger han, at de aktører er blevet stadigt bedre til at sløre deres spor som ip-adresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere