Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Mark Zuckerberg vil have skærpet reglerne for sociale medier

Facebook-stifter og chef vil gerne underlægge sine sociale platforme som Instagram og Facebook for strengere krav fra myndighederne.

Facebook-stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg efterlyser skærpede regler for at inddæmme skadeligt online-indhold på de sociale medier.

Den overraskende melding fra chefen for to af klodens førende sociale medier, Facebook og Instagram, samt den sociale beskedåplatform Whatsapp, kom ved sikkerhedsmessen Munich Security Conference, skriver britiske BBC.

Ved konferencen opfordrer han myndigheder og regeringer til at finde på et nyt regel-framework for sociale medier. Her foreslår han et regelsæt, der læner sig op af de nuværende regler der gælder for den etablerede tele- og mediebranche.

Med forslaget lægger Mark Zuckerberg op til, at ansvaret for at vurdere hvad der udgør skadeligt og samfundsundergravende indhold lægges over til regeringer.

”Vi ønsker ikke, at private foretagender skal træffe så mange beslutninger omkring samfundsmæssige forhold uden en demokratisk proces” siger han og fortsætter: ”I mangel af den slags reguleringer, vil vi forsøge at gøre vores bedste.”

Her indrømmer Facebook-stifteren samtidig, at det sociale medie samtidig har været længe om at indse alvoren i koordinerede misinformationskampagner fra aktører som den russiske stat. Samtidig påpeger han, at de aktører er blevet stadigt bedre til at sløre deres spor som ip-adresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere