Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Central rolle til dansk it-selskab i europæisk Covid-forskning / Kinesiske hackere under anklage: Hacker taiwanske myndigheder/ SKI er klar med ny hjemmeside

Morgen-briefing: Central rolle til dansk it-selskab i europæisk Covid-forskning / Kinesiske hackere under anklage: Hacker taiwanske myndigheder/ SKI er klar med ny hjemmeside

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 19. august.

Morgenens nyhedsoversigt er signeret af morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Central rolle til dansk it-selskab i europæisk Covid-forskning

Europas største Covid19-forskningprogram vil benytte sig af danske it-kræfter.

Det står fast efter at det danske software-hus Scifeon blev valgt som leverandør til det pan-europæiske forskningsprojekt CARE, Corona Accelerated R&D in Europe, samt det offentligt-private partnerskab, The Innovative Medicines Initiative (IMI).

Her skal Scifeons software anvendes til at opsamle, dele og bearbejde forskningsdata over de kommende fem år, lyder det i en pressemeddelelse.

I alt investerer den europæiske pharma-industri og EU-kommissionen lige mange penge i projekterne, som sammenlagt løber op i 72 millioner euro.

Af disse midler modtager Scifeon en million euro, svarende til knap 7,5 millioner kroner.

Kinesiske hackere under anklage: Taiwanske myndigheder og borgere ramt

De taiwanske myndigheder og borgere er udsat for et omfattende hacker-angreb af offentlige it-systemer med regeringsoplysninger og borger-data.

Ifølge chef-efterforsker ved taiwans cyber-sikkerheds myndighed, Investigation Bureau, Liu Chia-Zung er kinesiske hacker-grupperinger kaldet ’Blacktech’ og ’Taidoor’ ude efter regeringsoplysninger samt taiwanske borgeres data, skriver Bloomberg.

Selvom det er muligt at fastslå, at regeringsoplysninger er blevet lænset, herunder 6.000 e-mails, er det ikke muligt at vurdere, i hvilket omfang hacker-grupperne har lænset borgernes data, lyder det.

SKI er klar med ny hjemmeside

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) søsætter denne uge en ny hjemmeside på web-adressen ski.dk.

Med sit nye design vil ski.dk give en mere enkel oversigt over aftaler tilpasset organisationen, lyder det i en pressemeddelelse.

Nye farvekoder vil fremover indikere, hvorvidt en aftale er obligatorisk, kan anvendes, er åben for tilsutning eller hvorvidt den skal undersøges nærmere eller slet ikke kan anvendes.

Digitaliseringsstyrelsen udpeger tilgængelighedsleverandør

Efter flere måneders udbudsproces finder Digitaliseringsstyrelsen sin nye leverandør til monitorering af hjemmesiders og mobil-apps tilgængelighed.

Det oplyser myndigheden på sin hjemmeside.

Den nye leverandør bliver et konsortium bestående af blandt andre Special Minds A/S og Inklusio ApS, som sammen skal sikre tilsyn og vejledning af offentlige myndigheder når det gælder webtilgængelighed.

Styrelsen vurderer, at op imod 20 procent af Danmarks befolkning har vanskeligt ved at besøge offentlige hjemmesider.

Konsortiet består af Special Minds ApS, Inklusio ApS, Diversa Docs ApS, Fer-rologic Denmark ApS og WHYsite, som bidrager med forskellig ekspertiser inden for webtilgængelighed.