Artikel top billede

Nu kommer gevinsterne ved PCIe 4-standarden: Lynende hurtige harddiske

Samsung nye ssd-kollektion leverer hidtil usete hastigheder for et ssd-drev i et M2 format.

Den sydkoreanske teknologigigant Samsung løfter denne uge sløret for sine hurtigste M2-drev til dato med 980 Pro ssd-kollektionen.

Her diskes op med drev i både 250 gigabyte, 500 gigabyte, en terabyte samt på sigt to terabyte der formår at udnytte den spritnye PCI-e 4.0 standard til fulde.

Det betyder, at der kan opnås læse og skrivehastigheder på henholdsvis 7.000 og 5.000 megabyte per sekund – op til dobbelt så hurtigt, som med den ellers i forvejen kvikke PCI-e 3.0 lager- og tilbehørsstandard.

Omsat til videofiler, vil det svare til at overføre omkring to-tre timers Full HD video på bare et enkelt sekund.

De vilde hastigheder forudsætter dog, at din pc er udstyret med de rette komponenter, som i øjeblikket kun tæller den nyeste generation af Ryzen processorer og tilhørende bundkort fra AMD eller en maskine med de endnu uudgivne 11. generations Core-processorer fra Intel.

Hvis PCI-e forbindelsen er begrænset til den ældre 3.0 version vil drevene maksimalt levere datahastigheder på 3.500 megabyte per sekund.

Drevene med 500 og 250 gigabytes kapacitet er samtidig yderligere begrænset i deres skrivehastighed, som maksimalt kan opnå 3.400 og 2.700 megabyte per sekund.

Samsungs 980 PRO drev får salgsdebut senere på måneden til priser på 90, 150 og 230 amerikanske dollar. Det svarer til henholdsvis 570, 950 og 1.460 kroner før moms of afgifter for kapaciteterne 250, 500 og 1000 gigabyte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere