Nu kommer gevinsterne ved PCIe 4-standarden: Lynende hurtige harddiske

Samsung nye ssd-kollektion leverer hidtil usete hastigheder for et ssd-drev i et M2 format.

Den sydkoreanske teknologigigant Samsung løfter denne uge sløret for sine hurtigste M2-drev til dato med 980 Pro ssd-kollektionen.

Her diskes op med drev i både 250 gigabyte, 500 gigabyte, en terabyte samt på sigt to terabyte der formår at udnytte den spritnye PCI-e 4.0 standard til fulde.

Det betyder, at der kan opnås læse og skrivehastigheder på henholdsvis 7.000 og 5.000 megabyte per sekund – op til dobbelt så hurtigt, som med den ellers i forvejen kvikke PCI-e 3.0 lager- og tilbehørsstandard.

Omsat til videofiler, vil det svare til at overføre omkring to-tre timers Full HD video på bare et enkelt sekund.

De vilde hastigheder forudsætter dog, at din pc er udstyret med de rette komponenter, som i øjeblikket kun tæller den nyeste generation af Ryzen processorer og tilhørende bundkort fra AMD eller en maskine med de endnu uudgivne 11. generations Core-processorer fra Intel.

Hvis PCI-e forbindelsen er begrænset til den ældre 3.0 version vil drevene maksimalt levere datahastigheder på 3.500 megabyte per sekund.

Drevene med 500 og 250 gigabytes kapacitet er samtidig yderligere begrænset i deres skrivehastighed, som maksimalt kan opnå 3.400 og 2.700 megabyte per sekund.

Samsungs 980 PRO drev får salgsdebut senere på måneden til priser på 90, 150 og 230 amerikanske dollar. Det svarer til henholdsvis 570, 950 og 1.460 kroner før moms of afgifter for kapaciteterne 250, 500 og 1000 gigabyte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.