Artikel top billede

Nu kommer gevinsterne ved PCIe 4-standarden: Lynende hurtige harddiske

Samsung nye ssd-kollektion leverer hidtil usete hastigheder for et ssd-drev i et M2 format.

Den sydkoreanske teknologigigant Samsung løfter denne uge sløret for sine hurtigste M2-drev til dato med 980 Pro ssd-kollektionen.

Her diskes op med drev i både 250 gigabyte, 500 gigabyte, en terabyte samt på sigt to terabyte der formår at udnytte den spritnye PCI-e 4.0 standard til fulde.

Det betyder, at der kan opnås læse og skrivehastigheder på henholdsvis 7.000 og 5.000 megabyte per sekund – op til dobbelt så hurtigt, som med den ellers i forvejen kvikke PCI-e 3.0 lager- og tilbehørsstandard.

Omsat til videofiler, vil det svare til at overføre omkring to-tre timers Full HD video på bare et enkelt sekund.

De vilde hastigheder forudsætter dog, at din pc er udstyret med de rette komponenter, som i øjeblikket kun tæller den nyeste generation af Ryzen processorer og tilhørende bundkort fra AMD eller en maskine med de endnu uudgivne 11. generations Core-processorer fra Intel.

Hvis PCI-e forbindelsen er begrænset til den ældre 3.0 version vil drevene maksimalt levere datahastigheder på 3.500 megabyte per sekund.

Drevene med 500 og 250 gigabytes kapacitet er samtidig yderligere begrænset i deres skrivehastighed, som maksimalt kan opnå 3.400 og 2.700 megabyte per sekund.

Samsungs 980 PRO drev får salgsdebut senere på måneden til priser på 90, 150 og 230 amerikanske dollar. Det svarer til henholdsvis 570, 950 og 1.460 kroner før moms of afgifter for kapaciteterne 250, 500 og 1000 gigabyte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere