Dusinvis af tjenester lagt ned: Apple ramt af timelangt nedbrud

En lang række af Apples mest populære og anvendte tjenester blev lammet natten til onsdag.

Efter Microsoft natten til tirsdag oplevede et flere timer langt sammenbrud, blev en anden tech-gigant lammet af massive problemer i serverrummet natten til onsdag.

Denne gang blev det Apples tur til at døje med knas i maskinrummet, hvilket lammede 25 af selskabets tjenester, heriblandt iCloud login, mail og kalender samt App Store, skriver The Verge.

Følgende tjenester oplevede udfald: Game Center, iCloud konto & login, iCloud Backup, iCloud Kalender, iCloud Kontakter, iCloud Mail, iCloud.com, iWork for iCloud, Fotos, Apple Arcade, Apple Music, Apple TV Plus, Radio, App Store og Apple Books.

Ifølge Apples statusside stod problemerne på mellem klokken to og frem til omkring klokken fire i nat. Seneste driftsmelding fra selskabet er, at alle systemer fungerer som de skal nu.

Omfanget af sammenbruddet er ifølge Apple afgrænset til ’nogle brugere’ om end andre tjenester som AppleCare og Apple School Manager melder om at alle brugere er berørt.

Læs også: Globalt nedbrud i Microsoft 365-kontorpakken: Flere services berørt
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.