Artikel top billede

Huawei klar til at opgive mobilbrand: Handel for over 20 milliarder under opsejling

Den kinesiske mobilgigant skulle være i færd med at frasælge et af sine mobil-brands. Flere potentielle købere er i spil, skriver medie.

Kinesiske Huawei hører til i den absolutte top, når det gælder mobilsalg, men det kan der snart blive rykket ved.

Nyhedsbureauet Reuters erfarer, at mobilgiganten er i dialog med flere potentielle købere med henblik på en handel, hvor datterselskabet Honor, med sine mobiltelefoner af samme navn, skal frasælges.

Blandt de interesserede købere er Digital China Group C. Ltd, som vurderes at være den mest sandsynlige opkøber. De øvrige interesserede virksomheder tæller den kinesiske elektronikproducent TCL samt mobilrivalen Xiaomi.

I handlen vil indgå Honor-brandet samt virksomhedens forsyningskæde og R&D, lyder det fra mediets kilder.

Salget forventes at indbringe mellem 15 og 25 milliarder yuan, svarende til mellem 14 og 24 milliarder kroner.

Win-win scenarie

Bag Huaweis frasalg er samtidig et ønske om at omprioritere sit fokus fra prisvenlige brands som Honor til mere high-end produkter fra Huawei.

Kursskiftet kommer efter, at amerikanske handelssanktioner har presset Huawei ud af det amerikanske marked samt fraskærer virksomheden fra nøgleteknologi som 5G-komponenter fra amerikanske virksomheder.

Dertil er Huaweis forment adgang til amerikanske software-platforme som Googles app-butik, Play Store.

Ifølge mobil-analytiker Kuo Ming-chi fra TF International Securities vil sådan en handel være win-win for både Honor, Honors leverandører og den samlede kinesiske elektronikindustri.

”Hvis Honor er uafhængig af Huawei, vil virksomhedens komponentkøb ikke længere være ramt af amerikanske restriktioner. Det vil styrke smartphone-forretningen hos både Honor og sine leverandører,” forklarer han.

Kort dansk karriere

Huaweis Honor-brand debuterede i sin tid som et subbrand hos virksomheden i 2013, men blev siden spundet ud som selvstændigt brand med fokus på et yngre publikum og online-salg.

Honor-telefonerne nåede også at være til stede på det danske marked i nogle år, med den uheldigt opkaldte ’Honor 9’ model som spøjs parentes.

Læs også: Test af Honor 9: Glimrende smartphone - til en stærk pris