Overgangen til Apples nye Macs buldrer afsted: Disse vigtige apps melder sig ARM-klar - se hele listen her

Få overblikket over, hvilke nøgleprogrammer der er nu er opdateret til at kunne udnytte Apples bomstærke M-processorer fuldt ud.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Se, hvilket apps der nu spiller bedst sammen med Apples M1-maskiner
  • Se, hvad det kan betyde for øvrige ARM-enheder
585
3 min
Med introduktionen af sine egenudviklede og særdeles højtydende serie af M-processorer, har Apple også givet app-udviklere til platformen en udfordring.

M1-chippen er bygget op omkring en fundamentalt anderledes 'ARM'-arkitektur, hvilket gør, at programmer enten skal omskrives eller oversættes for at fungerere optimalt.

Oversættelsen sørger Apple for med sit Rosetta 2 tolkeprogram, men altså med risiko for knas i softwaren og forringet ydelse.

Derfor er der, siden introduktionen i begyndelsen af november, skudt et kapløb i gang blandt udviklere, som ønsker at give deres kunder en optimal brugeroplevelse.

Computerworld gør her status over de favorit-apps og -programmer, der nu er klarmeldt af udviklerne.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?


Premium
Efter kæmpe kritik af Sundhedsplatformen: Nu afslutter Rigsrevisionen sagen
Region Hovedstanden har bragt så mange kritikpunkter vedrørende brugen af Sundhedsplatformen i orden, at Rigsrevisionen nu har valgt at afslutte sagen. Her er forklaringen.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.