Artikel top billede

Aula trænger til massive forbedringer: "Vi havde en forventning om, at Aula ville være et tidssvarende digitalt værktøj"

Status efter et år med Aula er, at det er tungt dræn af ressourcer og tid, konkluderer ny undersøgelse.

Det har været et drøjt år for brugerne af afløseren til Forældreintra, Aula, som ved et etårs eftersyn skoses i en ny undersøgelse udarbejdet af Skolelederforeningen kort før jul.

Blandt de knap 1.000 deltagere er en udbredt oplevelse af fejl og mangler i systemet, som karakteriseres som tungt og et dræn af ressourcer og tid.

”Vi havde en forventning om, at Aula ville være et tidssvarende digitalt værktøj. Men her efter et år må vi sande, at det ikke er tilfældet. Skolelederne oplever hverken, at Aula er tidssvarende eller enkelt, og det understøtter slet ikke skolens behov for kommunikation og samarbejde”, fortæller formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal i en meddelelse.

Særligt kernefunktioner som beskedsystemer og kalendersystemet karakteriseres som problematiske.

En stribe forslag

For at komme problemerne til livs er Skolelederforeningen ude med en stribe forslag til rettelser og forbedringer til KL og KOMBIT, som har indkøbt it-platformen hos Netcompany..

Dertil kommer ønsker om nye features som vikarhåndtering, klasselog og arkivsystem samt en nye support-funktione, hvor brugernes let kan søge om hjælp.

”Vi håber, at KOMBIT/KL tager svarene i undersøgelsen lige så alvorligt, som vi gør, og at de vil tage vores anbefalinger med i det videre arbejde med Aula. For det haster altså at få gjort noget ved problemerne”, slutter Claus Hjortdal.

Læs også: Kombit overvejer genudbud af Aula: Stærkt utilfreds med Netcompanys skyhøje priser for videreudvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere