Artikel top billede

Aula trænger til massive forbedringer: "Vi havde en forventning om, at Aula ville være et tidssvarende digitalt værktøj"

Status efter et år med Aula er, at det er tungt dræn af ressourcer og tid, konkluderer ny undersøgelse.

Det har været et drøjt år for brugerne af afløseren til Forældreintra, Aula, som ved et etårs eftersyn skoses i en ny undersøgelse udarbejdet af Skolelederforeningen kort før jul.

Blandt de knap 1.000 deltagere er en udbredt oplevelse af fejl og mangler i systemet, som karakteriseres som tungt og et dræn af ressourcer og tid.

”Vi havde en forventning om, at Aula ville være et tidssvarende digitalt værktøj. Men her efter et år må vi sande, at det ikke er tilfældet. Skolelederne oplever hverken, at Aula er tidssvarende eller enkelt, og det understøtter slet ikke skolens behov for kommunikation og samarbejde”, fortæller formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal i en meddelelse.

Særligt kernefunktioner som beskedsystemer og kalendersystemet karakteriseres som problematiske.

En stribe forslag

For at komme problemerne til livs er Skolelederforeningen ude med en stribe forslag til rettelser og forbedringer til KL og KOMBIT, som har indkøbt it-platformen hos Netcompany..

Dertil kommer ønsker om nye features som vikarhåndtering, klasselog og arkivsystem samt en nye support-funktione, hvor brugernes let kan søge om hjælp.

”Vi håber, at KOMBIT/KL tager svarene i undersøgelsen lige så alvorligt, som vi gør, og at de vil tage vores anbefalinger med i det videre arbejde med Aula. For det haster altså at få gjort noget ved problemerne”, slutter Claus Hjortdal.

Læs også: Kombit overvejer genudbud af Aula: Stærkt utilfreds med Netcompanys skyhøje priser for videreudvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere