Artikel top billede

Aula trænger til massive forbedringer: "Vi havde en forventning om, at Aula ville være et tidssvarende digitalt værktøj"

Status efter et år med Aula er, at det er tungt dræn af ressourcer og tid, konkluderer ny undersøgelse.

Det har været et drøjt år for brugerne af afløseren til Forældreintra, Aula, som ved et etårs eftersyn skoses i en ny undersøgelse udarbejdet af Skolelederforeningen kort før jul.

Blandt de knap 1.000 deltagere er en udbredt oplevelse af fejl og mangler i systemet, som karakteriseres som tungt og et dræn af ressourcer og tid.

”Vi havde en forventning om, at Aula ville være et tidssvarende digitalt værktøj. Men her efter et år må vi sande, at det ikke er tilfældet. Skolelederne oplever hverken, at Aula er tidssvarende eller enkelt, og det understøtter slet ikke skolens behov for kommunikation og samarbejde”, fortæller formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal i en meddelelse.

Særligt kernefunktioner som beskedsystemer og kalendersystemet karakteriseres som problematiske.

En stribe forslag

For at komme problemerne til livs er Skolelederforeningen ude med en stribe forslag til rettelser og forbedringer til KL og KOMBIT, som har indkøbt it-platformen hos Netcompany..

Dertil kommer ønsker om nye features som vikarhåndtering, klasselog og arkivsystem samt en nye support-funktione, hvor brugernes let kan søge om hjælp.

”Vi håber, at KOMBIT/KL tager svarene i undersøgelsen lige så alvorligt, som vi gør, og at de vil tage vores anbefalinger med i det videre arbejde med Aula. For det haster altså at få gjort noget ved problemerne”, slutter Claus Hjortdal.

Læs også: Kombit overvejer genudbud af Aula: Stærkt utilfreds med Netcompanys skyhøje priser for videreudvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere