Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook vælger den termonukleare option i Australien: Spærrer for nyhedskilder – inklusive regeringens egne

Facebook er gået efter at udelukke australske nyhedssider efter 'den bredest mulige fortolkning'.

Et omstridt lovforslag får Facebook til helt at stoppe for nyhedsmedier virke på den sociale platform i Australien.

Her søger den australske regering efter at regulere søgemaskiners indeksering og visning af indhold fra nyhedsmedier, ved at indføre en økonomisk godtgørelse. Et forslag som vil ramme Facebook trafik, hvor nyheder deles flittigt.

Denne uge blev lovforslaget vedtaget ved den første instans, hvorefter det sociale medie svarede på tiltale ved at spærre for samtlige australske nyhedssider på platformen – et træk der dog synes at gå langt ud blot nyhedsmediers Facebook-sider.

Officielle Australske myndighedssider såsom det australske meteorologiske institut, samt flere beredskabstjenester sider som brandvæsenets og sundhedsmyndigheders sider er også blokeret af Facebook, skriver The Verge.

I en kommentar til mediet, bedyrer Facebook at blokeringen ikke burde berøre myndigheders Facebook-sider, men peger samtidig på, at lovgivningen forårsager tvivl om hvilket indhold der er dækket af lovgivningen – hvorfor Facebook har tolket lovgivningen efter ’den bredest mulig fortolkning’, lyder det.

Mens Facebook vælger ikke at kompensere nyhedsmediet som den autralske lov lægger op til, har en anden søgegigant, Google, netop indgået en tre-årig aftale med australiens største mediekoncern, News Corp.

Læs også: Kovending fra Google: Trækker sig ikke ud af Australien trods sine trusler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere