Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook vælger den termonukleare option i Australien: Spærrer for nyhedskilder – inklusive regeringens egne

Facebook er gået efter at udelukke australske nyhedssider efter 'den bredest mulige fortolkning'.

Et omstridt lovforslag får Facebook til helt at stoppe for nyhedsmedier virke på den sociale platform i Australien.

Her søger den australske regering efter at regulere søgemaskiners indeksering og visning af indhold fra nyhedsmedier, ved at indføre en økonomisk godtgørelse. Et forslag som vil ramme Facebook trafik, hvor nyheder deles flittigt.

Denne uge blev lovforslaget vedtaget ved den første instans, hvorefter det sociale medie svarede på tiltale ved at spærre for samtlige australske nyhedssider på platformen – et træk der dog synes at gå langt ud blot nyhedsmediers Facebook-sider.

Officielle Australske myndighedssider såsom det australske meteorologiske institut, samt flere beredskabstjenester sider som brandvæsenets og sundhedsmyndigheders sider er også blokeret af Facebook, skriver The Verge.

I en kommentar til mediet, bedyrer Facebook at blokeringen ikke burde berøre myndigheders Facebook-sider, men peger samtidig på, at lovgivningen forårsager tvivl om hvilket indhold der er dækket af lovgivningen – hvorfor Facebook har tolket lovgivningen efter ’den bredest mulig fortolkning’, lyder det.

Mens Facebook vælger ikke at kompensere nyhedsmediet som den autralske lov lægger op til, har en anden søgegigant, Google, netop indgået en tre-årig aftale med australiens største mediekoncern, News Corp.

Læs også: Kovending fra Google: Trækker sig ikke ud af Australien trods sine trusler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere