Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Glem kobber og fiber: Gennembrud gør det muligt at producere USB-kabler af ren plast

Et teknologisk gennembrud gør det muligt at skabe en afløser til USB-C kablet, som måske på sigt kan opnå vilde dataoverførsels-hastigheder.

Et teknologisk gennembrud gør det muligt at skabe en afløser til USB-C kablet, der tilbyder højere dataoverførselshastigheder end dyre eller skrøbelige materialer.

Et forskerhold kunne i forrige måned løfte sløret for et plastmateriale, der kan tilbyde bedre forbindelser end nuværende kabelmaterialer som kobber eller optiske fibre.

Mens kobber i dag er populært, kræver det højere strømforbrug i takt med, at datamængderne, der sendes over kablet, øges, skriver gruppen på det amerikanske MIT-universitets hjemmeside.

"Der er en grundlæggende sammenhæng mellem den energi, der forbruges, og den mængde informationer der overføres," forklarer chefforskeren Jack Holloway fra forskergruppen.

I stedet har holdet fundet frem til en typer polymer, som på sigt vil kunne fremstilles billigere end kobber-baserede kabler.

Ved at benytte de nye materialer forenes fordele fra både kobber og fiber-materialer, mens det er fuldt ud kompatibelt med eksisterende forbindelser, forsikrer gruppen.

På sigt håber chefforskeren at kunne gruppere flere af polymertrådene for at opnå vilde hastigheder. "Data-raten kan blive 'off-the-charts' - den kunne nå en terabit per sekund, men stadig være billig," forklarer han.

Læs også: Total forvirring om USB-standarderne: Fremover dækker USB 3.2 over vidt forskellige hastigheder - se oversigten her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere