Artikel top billede

Glem kobber og fiber: Gennembrud gør det muligt at producere USB-kabler af ren plast

Et teknologisk gennembrud gør det muligt at skabe en afløser til USB-C kablet, som måske på sigt kan opnå vilde dataoverførsels-hastigheder.

Et teknologisk gennembrud gør det muligt at skabe en afløser til USB-C kablet, der tilbyder højere dataoverførselshastigheder end dyre eller skrøbelige materialer.

Et forskerhold kunne i forrige måned løfte sløret for et plastmateriale, der kan tilbyde bedre forbindelser end nuværende kabelmaterialer som kobber eller optiske fibre.

Mens kobber i dag er populært, kræver det højere strømforbrug i takt med, at datamængderne, der sendes over kablet, øges, skriver gruppen på det amerikanske MIT-universitets hjemmeside.

"Der er en grundlæggende sammenhæng mellem den energi, der forbruges, og den mængde informationer der overføres," forklarer chefforskeren Jack Holloway fra forskergruppen.

I stedet har holdet fundet frem til en typer polymer, som på sigt vil kunne fremstilles billigere end kobber-baserede kabler.

Ved at benytte de nye materialer forenes fordele fra både kobber og fiber-materialer, mens det er fuldt ud kompatibelt med eksisterende forbindelser, forsikrer gruppen.

På sigt håber chefforskeren at kunne gruppere flere af polymertrådene for at opnå vilde hastigheder. "Data-raten kan blive 'off-the-charts' - den kunne nå en terabit per sekund, men stadig være billig," forklarer han.

Læs også: Total forvirring om USB-standarderne: Fremover dækker USB 3.2 over vidt forskellige hastigheder - se oversigten her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere