Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tilsyn: Facebooks smartbrille er for lette at smugoptage med / OnePlus skrotter toptelefon dette efterår / Jeff Bezos donerer 6,3 milliarder til naturbevarelse

Morgen-briefing: …Tilsyn: Facebooks smartbrille er for lette at smugoptage med / OnePlus skrotter toptelefon dette efterår / Jeff Bezos donerer 6,3 milliarder til naturbevarelse

Velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld 21. september. Dagens overblik er sammensat af Niels de Boissezon.

Tilsyn: Facebooks smartbrille er for lette at smugoptage med

Facebook og solbrilleproducenten Ray-Ban tørnede tidligere på måneden sammen om at kreere en smartbrille, med udgangspunkt i Ray-Bans ikoniske Wayfarer design.

Smartsolbrillen bliver nu grillet af flere forskellige europæiske myndigheder, heriblandt det irske datatilsyn ’DPC’ og italienske ’Garante’ forbrugermyndighed, som begge så tvivl om hvorvidt en lysdiode tydeligt indikerer, når der bliver optaget med solbrillen.

Ifølge de irske myndigheder er den indbyggede lysdiode, som Facebook har inkluderet, for at indikere at der optages, ’meget lille’.

Det udgør ifælge myndigheder for en utilstrækkelig sikring, for at undgår snigoptagelser, vurderer myndigheden ifølge netmediet Techcrunch.

OnePlus skrotter toptelefon dette efterår

Den kinesiske smartphone-producent OnePlus dropper sin ellers mangeårige tradition for at søsætte to flagskibstelefoner om året, heraf en såkaldte T-model i efteråret.

Det bliver altså ikke til nogen efterårsopdatering af OnePlus 9, i form af en OnePlus 9T.

Det oplyser OnePlus CEO Pete Lau ved et interview, skriver netmediet The Verge.

Jeff Bezos donerer 6,3 milliarder til naturbevarelse

Klodens rigeste mand og Amazon-stifter Jeff Bezos giver flere af sine milliarder til velgørenhed denne uge, ved at øremærke en milliard dollar, godt 6,3 milliarder kroner til naturbevarelse.

Det skriver finansmediet CNBC.

Donationen bliver en del af Bezos’ eksisterende ’Bezos Earth Fund’, en velgørenhedsfond på over 10 milliarder dollar øremærket til at støtte forskning i, aktiviteter og organisationer der adresserer klimaforandringer.

Trifork vil skabe børnehospital i verdensklasse med BørneRiget Fonden

It-virksomheden Trifork indgår partnerskab med BørneRiget Fonden om at skabe et banebrydende hospital for børn, unge og fødende i verdensklasse.

Direktør for BørneRiget Fonden Louise Schønau siger: ”Jeg ser frem til at BørneRiget Fonden sammen med blandt andet Trifork kan hjælpe BørneRiget til at forbedre vilkårene for fremtidige generationer og sætte nye standarder for hospitalsophold og behandlinger blandt børn, unge og fødende.”

Trifork VP i Digital Health Karen Skjerbæk Jørgensen forudser, at kernebehandling skal udbygges med oplevelser.

”Næste skridt inden for sundheds-IT er for os hos Trifork at give oplevelser ud over kernebehandlingen. Oplevelser, der er med til at fremme bedringen ved at motivere til mere aktivitet, socialt samvær og dermed gladere børn. Derfor er vi meget glade for at være blevet partner med BørneRiget Fonden,” forklarer hun i en pressemeddelelse.