Artikel top billede

Savner du det velkendte Windows 10? Så er tiden snart inde til, at du skifter tilbage.

Har du fortrudt skiftet til Windows 11? Nu haster det med at skifte tilbage

Du har kun få dage til at skifte tilbage til Windows 10, hvis du vil tilbage til dit velkendte Windows 10-system.

Microsoft har omrokeret en del med interfacet i Windows 11 og det er ikke givet, at alle er lige henrykte over, hvordan det nye software er i brug.

Fortryder du, at du fik foretaget skiftet er der dog veje tilbage – men du skal efterhånden skynde dig, for du har blot få dage til at rulle dit system tilbage til velkendte Windows 10.

Se hvorfor det haster med at skifte tilbage, og hvordan du gør her.

Få dage tilbage

Vil du tilbagerulle dit system til, hvordan det var før, har Microsoft en indbygget funktion, til at genskabe din pc til sådan, som den var engang.

Her er det yderst vigtigt at bemærke, at backup-filen af dit system kun lagres i 10 dage, hvorfor du allerede nu kun har tre dage tilbage til at fortryde, hvis du var blandt de første til at skifte dengang Microsoft udsendte Windows 11 5. oktober.

Når du ikke fristen, vil du skulle geninstallere Windows for at kunne skifte tilbage til Windows 10. Og alle dine filer, indstillinger og programmer vil blive fjernet i den proces.

Guide: Sådan ruller du tiden tilbage

Er det under 10 dage siden, at du fik opgraderet til Windows 11, har du nu fortsat muligheden for at rulle tiden tilbage til Windows 10.

Det gør du ved at åbne indstillingerne (⊞+I) hvor du under menuen ’System’ kan vælge ’Genoprettelse’.

Inde i den menu, kan du vælge at aktivere ’Gå tilbage’-funktionen. Er der gået mere end 10 dage, siden du opdaterede, vil funktionen ikke være tilgængelig.

Når processen er igangsat, vil Microsoft spørge ind til, hvorfor du fravælger din opdatering. Der kan du give selskabet din feedback.

At du ruller tilbage til Windows 10 betyder ikke, at din pc fremover ikke vil blive opdateret.

Microsoft er allerede nu i færd med at overhale Windows 10 til en ny version for efteråret, mens Microsoft har meddelt, at man vil understøtte Windows 10 frem til 2025.

Alternativet: Start på en frisk

Skulle du have misset muligheden for at rulle dit system tilbage, er det dog stadigt muligt at skifte tilbage til Windows 10 ved ganske enkelt at geninstallere styresystemet.

Det vil betyde, at alle dine filer, indstillinger og programmer vil blive slettet, hvorfor en backup er nødvendigt, før du fortsætter.

For at geninstallere Windows 10 kan du hente seneste windows 10 version på denne Microsoft-side.

Her kan via selskabets ’Download tool’ hente en Windows 10 ISO-fil, som kan igangsættes ved at navigere til den i Stifinder-app’en, hvor den sandsynligvis vil ligge under ’Overførsler’.

Selv installationen igangsættes ved at højreklikke på filen og montere den som drev, ved at højreklikke 'Åbn med' og vælge 'Stifinder' et virtuel drev med installationdisken dannes og du kan dobbeltklikke på ’setup’ filen.