Artikel top billede

(Foto: Invision)

Afgørende nyt til Microsofts spil-butik til pc: Udvikler sig i retning af Steam

Det ser ud til at det i fremtiden vil blive langt mere interessant for spilkøbere at blive i Microsoft-folden.

Microsoft vil fremover lave om på, hvordan sin pc-spilbutik, Xbox Game Pass for PC, vil fungere.

Software-giganten agter at fjerne en af afgørende begrænsninger ved spil-installationer i programmet. Fremover vil brugere frit kunne vælge og tilgå de foldere, hvor spillene er installeret.

Et træk der gør det muligt for brugere at flytte hvor spillene ligger på systemet og at ’modde’ dem frit, erfarer netmediet The Verge.

Ifølge mediet bliver en ny Xbox Game Pass app testet internt og skulle ifølge kilder tæt på udviklingen også byde på funktioner kendt fra Windows spil-butikker som Steam eller Battle.net.

Xbox Game Pass brugere vil dermed kunne genskabe eller reparere spil efter at de installere, i lighed med de to tredjeparts spilbutikker.

”Med fede pc-spil som Back 4 Blood, Age of Empires IV, Forza Horizon 5 og Halo Infinite fra dag et på Game Pass, ønsker vi at tilbyde spillere flere muligheder for at skræddersy deres oplevelse i Xbox app’en,” fortæller partner-direktør for Xbox-oplevelser, Jason Beaumont.

Microsoft app-butik til spil er ikke den eneste, der står overfor en omsiggribende overhaling. Selskabets udskældte Windows Store vil i forbindelse med skiftet til Windows 11 udvides med langt mere gunstige forhold for udviklere samt indgå i et app-partnerskab med Amazons Appstore, hvilket vil bane vejen for hundrede tusindvis af Android-baserede apps til Windows, heriblandt populære apps som TikTok eller Snapchat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere