Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Microsoft indrømmer: Din lynhurtige ssd sløves af Windows 11 - vi arbejder på et fix

Windows 11 styresystemet får diskene ombord på din maskine til at foretage unødvendige skriveoperationer.

Har du et af de lynhurtige NVMe-diske i din Windows 11 maskine, er der en vis sandsynlighed for, at Microsofts nye styresystem får tingene til at gå langsommere end de plejer.

Det skriver netmediet MSPoweruser, som i en test af både Windows 11 og Windows 10 systemer oplever sænkede skrivehastigheder med en top-ssd fra Samsung: En Samsung 980 Pro på en terabyte.

Det nye styresystem får disken til at yde omkring 35 procent ringere i skrivedisciplinen, ved at udløse en score på 1.272 points med Windows 11 fremfor 1.954 points tidligere.

Når det gælder læsehastigheden, daler ydelsen blot et par procent, mens den samlede score sænkes med 15 procent.

Microsoft: Problemet rammer bredt
Problemet er blevet opdaget af Microsoft, og skulle være fejlrettet i en ny valgfri opdatering (KB5007262).

Af selskabets dokumentation fremgår, at problemet ikke blot berører lynhurtige diske, men både ssd’er og klassiske spindende harddiske:

” [Opdateringen, red.] Adresserer en performance-issue for alle diske (NVMe, ssd’er og harddiske) med Windows 11 ved at udføre unødvendige operationer, mens der skrives. Problemet opstår kun når NTFS USN journaliseringen er slået til. Bemærk at journaliseringen altid er slået til på C: drevet,” lyder forklaringen fra Microsoft.

Du kan læse Microsofts fulde problembeskrivelse og dokumentation til opdateringen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere