Artikel top billede

Lovende tal: Ny Intel-processor kan hamle op med Apples vilde M1 Max processor

Nye benchmark-resultater indikerer, at Intel er i gang med et comeback på laptop-scenen.

Den amerikanske chip-gigant Intel har igennem lang tid måtte se sig udkonkurreret af først AMD og senest Apple og sine vilde M1-processorer, når det gælder ydelse i laptop-format.

En stribe tests fra benchmark-programmet Geekbench indikerer dog, at Intels kommende top-processor igen kan bide skeer med de stærkeste på markedet.

I benchmark-programmets database optræder resultater fra en gamer-laptop fra Gigabytes Aeros serie med en særlig 12. generations Core i7-12800H processor ombord.

Denne mønstrer med i alt 14 regnekerner, der tilsammen kan bearbejde 20 regnetråde på en gang, som leverer en score på 1.654 og 9.618 points i henholdsvis enkelt-kerne og multi-kerne disciplinerne, skriver laptopmediet Notebookcheck.

Det betyder, at den yder omkring 21 procent højere end forgængeren i 11. generations core og 26 procent over konkurrenten Ryzen 9 5900HX fra AMD når alle regnekerner sættes i sving. Forspringet svinder dog ind til henholdsvis 12 og 17 procent målt på en enkel tråds ydelse, noterer mediet.

Haler ind på Apple

En ny test foretaget med en anden maskine baseret på selvsamme processor, en Razer Blade årgang 2022, tegner et endnu lysere billede for Intels nye CPU, skriver netmediet Digitaltrends.

Her leveres hele 1.791 points og 12.636 points i de to discipliner, hvilket får Intels nye processor til at matche Apples vilde M1 Max processor, hvis 10 kerner kan leverer 1.773 points og 12.636 points i de to discipliner.

Hvorvidt de resultater står til troende vil blive be- eller afkræftet i starten af 2022, hvor de første maskiner med Intels nye drøn forventes at debutere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere