Artikel top billede

(Foto: Samsung PR / ID)

Så er Samsungs nye flagskib søsat: Mød Galaxy S21 FE og døm selv hvorvidt den er for dyr

Samsung er klar med en ny topmobil. Prissætningen og timingen kunne dog være bedre.

Samsung er klar med endnu en topmobil til S-serien. Årets første telefon fra selskabet er en udvidelse af S21-familien, som bliver en såkaldt ’Fan Edition’ rigere.

Som med sidste års FE-udgave af S20 serien, betyder det primært, at Samsung tilbyder en mere prisoptimeret variant af forårets topmodel, mens der på mange måder fortsat tilbydes det high-end, som S-serien er kendetegnet ved.

Samsung Galaxy S21 FE er således også prydet af en flot skærm med 120Hz evner. Den strækker sig over 6,4 tommer, hvilket får den til at lande præcis mellem S21 og S21 Plus’ dimensioner.

Mobilen er også kendetegnet ved S-seriens design: En vandtæt mobil i metal med en kameratrio oppe i højre hjørne.

Lidt frem og tilbage

Inde under aluminiumshuden på S21 FE genfindes mange af de komponenter, der hersker i S21 familien.

Drivkraften findes altså igen i en Exynos 2100 octa-core processor, modemmet giver solide 5G-evner, mens der kan fås enten 128 eller 256 gigabyte lager.

Der er dog forskelle. Billigste variant får eksempelvis kun seks gigabyte ram at arbejde med, mens der til gengæld tilbydes noget mere batteri end i S21. Her leveres i alt 4.500 mAh kapacitet mod 4.000 i S21. Kvikopladning både kablet og trådløst er stadig en del af pakken, om end du må undvære en egentlig oplader i salgsæsken.

Selve telefonen debuterer med Android 12 og Samsung OneUI 4.0, som siden november er blevet sendt ud til S21 familien.

Den anden lille svaghed man finder i S21 FE i forhold til forårets model, finder man i telefoto-kameraet, som kan zoome mindre ind og leverer færre pixels.

De to øvrige kamera-moduler er dog identiske med dem du finder i S21.

Computerworld mener: Tvivlsomme priser

Samsungs nye S-stjerne får dog svært ved at gøre sig gældende med de priser, som selskabet lægger ud med.

Den samlede pakke debuterer til en pris på 5.999 kroner, mens opgraderingen til 256 gigabyte lager og otte gigabyte ram løber op i 6.499 kroner.

Dermed får telefonen svært ved at konkurrere med S21 fra salgsstart af, da denne nyder godt af en reduceret dagspris på under 4.800 kroner efter snart et år på markedet.

Samsung S21 FE står samtidig til snart at blive overhalet af den kommende Galaxy S22 som rygtes til at debutere en gang i januar eller februar måned ifølge verserende rygter.