Artikel top billede

Nye tal i konsolkrigen: Sådan ser Xbox salget ud i forhold PlayStation

Microsoft har haft held med at navigere i den verserende komponent-tørke og det styrker selskabet i sin kamp mod ærkerivalen fra Sony.

Salget af spillekonsoller har, ligesom al andet forbrugerelektronik, været ramt af at komponenterne igennem det seneste år har været yderst svære at få fingre i.

Til trods for det, synes Microsoft at have haft held med at få fremstillet og udbredt sin nye kollektion af Xbox X og S spillekonsoller.

Salgstallet ligger ifølge analytikker Daniel Ahmad på 12 millioner solgte enheder, hvilket gør det til den bedst sælgende Xbox-model i Microsofts historie, skriver netmediet OnMSFT.

Microsoft strategi med at satse på to heste, den avancerede og fuldt udstyrede Xbox X samt den billigere og enklere Xbox S har betydet, at Microsoft har haft forskellige komponenter at vælge imellem.

Seneste tal fra november måned af, indikerer dog, at den mere prisvenlige Xbox S synes at trække fra sin dyrere søskende, når det gælder salgstal. Xbox-chef Phil Spencer har dog tidligere antydet, at S-modellen sandsynligvis ville blive den bedst sælgende i denne generation.

Indhenter ikke PlayStation

Mens Microsofts konsol har haft sine bedste styksalg til dato, synes det ikke at være nok til at indhente ærkerivalen fra Sony: PlayStation 5.

Der foreligger ikke nogle direkte sammenlignelige salgstal, men sidste status fra oktober 2021 lyder, at Sony dengang fik solgt i 13,4 millioner PS5-konsoller på globalt plan.

Lægger man den hektiske jule-trimesters salgstal oveni, vil der fortsat være et godt stykke ned til Microsoft Xbox-salgstal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere