Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon splitter aktien op – bliver 20 gange billigere / Tre anholdt for databedrageri / Koks i kommunes mail-indbakke – nu opfordres borgere til at gensende mails

Morgen-briefing: Amazon splitter aktien op – bliver 20 gange billigere / Tre anholdt for databedrageri / Koks i kommunes mail-indbakke – nu opfordres borgere til gensende mails

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing torsdag 10. marts.

Morgenens nyhedsudpluk er udvalgt af morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Amazon splitter aktien op – bliver 20 gange billigere

Bestyrelsen hos den amerikanske cloud- og e-handelsgigant Amazon vil gøre det billigere at købe aktien, ved at foretage sin første aktiesplit, siden selskabets børsnotering i 1999 og det fjerde siden selskabets børsnotering i 1997.

Det skriver finansmediet CNBC,

Den finansielle operation vil betyde, at nuværende aktie-ejere vil modtage 20 aktier, for hver nuværende aktie. Amazon vil samtidig tilbagekøbe aktier for 10 milliarder dollar.

Nyheden fik hurtigt banket aktiekursen i vejret i pre-markedet, så den med en stigning på 6 pct kunne runde en kurs på 3.060 dollar. Holder kursen vil det betyde, at de nye aktier vil koste 153 dollar stykket.

Tre anholdt for databedrageri

Tre mænd i alderen mellem 18 og 25 år blev tidligere på ugen anholdt ved en koordineret aktion af København Politi.

De tre er nu sigtede for databedrageri i en række svindelsager rettet mod ældre mennesker. Her har de anholdte telefonisk udgivet sig for at ringe fra banken med besked om ’at betalingskort og pinkode er blevet misbrugt’ – efterfulgt af, at en person kom til adressen for at afhente kort og kode.

I flere tilfælde lykkedes det at hæve store beløb fra de stjålne kreditkort.

”Vi modtog på få dage i omegnen af 10 anmeldelser om de her bedragerier, og derfor jeg er også tilfreds med, at vores efterforskning hurtigt har ført os i retning af de formodede gerningsmænd. Tilbage sidder helt uskyldige og ældre medborgere, der er er blevet snydt og frastjålet deres penge, og vi skal selvfølgelig gøre alt for at få de ansvarlige stillet til regnskab,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi i en meddelelse.

De tre blev stillet for et grundlovsforhør 9. marts.

Koks i kommunes mail-indbakke – nu opfordres borgere til at gensende mails

En menneskelig fejl mundede ud i en gabende tom mail-indbakke hos alle @randers.dk mail-adresser hos Randers Kommune.

Et særligt mail-filter, der skulle værne mod spam og farlige mails blev opsat og endte med at slette indgående mails, skriver TV2 Østjylland.

Fejlen betød at samtlige mails modtaget i tidsrummet tirsdag 7. marts mellem 13:54 og 19:45 blev slettet.

Hos kommunen beklager man sagen og opfordrer til, at man gensender sin e-mail, hvis man har tidligere har sendt en mail i det pågældende tidsrum.

Pentia køber app-bureau

It-konsulenthuset Pentia udvider både forretningen og indvier et nyt serviceområde med opkøb af app-bureauet House of Code.

Med købet styrkes Pentia med app-udviklingskompetencer, som blandt andet har erfaringer med apps for Stofa, Energi Fyn, Gul & Gratis og Ooono.

”Vi har igennem de seneste tre år været igennem en større transformation, hvor vi tidligere nok var mest kendte for dyb teknisk kompetence inden for Sitecore området – til i dag, hvor vi kører hele processen lige fra forretningsrådgivning til design af brugeroplevelsen og eksekvering på digitale platforme. Med opkøbet af House of Code kan vi udvide paletten yderligere og nu koble apps på som et decideret serviceområde,” fortæller COO hos Pentia, Christian Ruud.

De to bureauer rykker sammen den 9. marts 2022 og vil sammenlagt tælle 150 medarbejdere fordelt i Aarhus, Odense, København og Malmö.