Artikel top billede

Elon Musk står over for milliard-bøde, hvis Twitter-opkøb går i vasken

Både Elon Musk og Twitter kan blive ramt af monsterbøder, hvis Elon Musks Twitter-opkøb ikke går igennem.

Det kan blive rigtig dyrt for den amerikanske rigmand og tech-iværksætter Elon Musk, hvis han ikke gennemfører sit opkøb af det sociale nyhedsmedie Twitter.

Får han ikke opkøbt Twitter til de aftalte 44 milliarder dollar, godt 300 milliarder kroner, vil det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commission, pålægge Elon Musk en bøde på klækkelige en milliard dollar.

Den amerikanske rigmand finansierer sit opkøb igennem flere kilder, heriblandt 21 milliarder dollar af sin egen formue.

Dertil kommer et lån på 12,5 milliarder optaget mod hans Tesla-aktiebeholdning.

Lignende betingelser gælder også for Twitter, som omvendt ville skulle betale en bøde på en milliard kroner, hvis handlen ikke gennemføres på grund af salg til en tredjepart, eller hvis bestyrelsen fraråder medlemmer at stemme for Musks opkøbstilbud, skriver finansmediet Bloomberg.

Oven på nyheden om handlen styrtdykkede Tesla-aktien og registrerede et kursfald på over 12 procent på en enkel dag. I selvsamme handelsvindue faldt Twitter-aktien med knap fire procent i værdi.

Går handlen igennem som planlagt, står Twitter-medstifter og tidligere direktør Jack Dorsey til en milliardgevinst med en kontant udbetaling på 978 millioner dollar for hans nuværende aktiebeholdning på 2,4 pct af Twitter.

Både Elon Musk og hans selskab Tesla er tidligere blevet pålagt bøder af SEC-tilsynet. I 2018 blev begge parter pålagt en bøde på 20 millioner dollar oven på misvisende meldinger om en børsafnotering fra Elon Musk.