Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk står til at blive klodens mest forgældede CEO / Teleselskabet 3 hyrer 20 mand i det nordjyske / Ny rapport afdækker unges og børns digitale tryghed og trivsel

Morgen-briefing: Elon Musk står til at blive klodens mest forgældede CEO / Teleselskabet 3 hyrer 20 mand i det nordjyske / Ny rapport afdækker unges og børns digitale tryghed og trivsel

Godmorgen og velkommen til ugens og månedens sidste morgen-briefing fra Computerworld og nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Vi runder måneden af med nyt om Elon Musk omdiskuterede opkøb af Twitter, Teleselskabet 3's nordjyske ekspansion og SIC DK's rapport om børn og unges digitale trivsel og tryghed.

Elon Musk står til at blive klodens mest forgældede CEO

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk opkøb af det sociale nyhedsmedie Twitter vil gøre ham til klodens mest forgældede administrerende direktør.

Det skriver finansmediet CNBC, som noterer at klodens rigeste mands finansiering af den forstående handel vil øge rigmandens udeståender til 90 milliarder dollar ud fra estimater fra analysehuset Audit Analytics. Det svarer til over 600 milliarder kroner.

Når Twitter-handlen er gennemført, vil han optage banklån for 13 milliarder dollar, hvor 12,5 milliarder dollar er bundet op til mogulens Tesla-aktier. Aktiens høje beta-værdi betyder dog at Tesla-aktier for omkring 65 milliarder dollar er øremærket eventuel dækning.

Hans personlige formue løber op i omkring 250 milliarder dollar, som er bundet op i primært Tesla-aktier, samt andele i raketvirksomheden SpaceX og infrastruktur-virksomheden The Boring Co.

Teleselskabet 3 hyrer 20 mand i det nordjyske

Teleselskabet 3’s kontor i Aalborg står til snart at blive halvanden gange flere med en udvidelse af staben på 20 medarbejdere.

Salgskontoret får til formål at styrke forretningens vækst i Jylland, oplyser selskabet i en meddelelse.

Aalborg er en by med masser af potentiale, når det kommer til kvalificeret arbejdskraft til vores salgskontor, fortæller salgsdirektør Sigurd Leth, som fortsætter: ”Og det er ikke den eneste fordel ved Aalborg. Vi har også opdaget, at de jyske kunder godt kan lide, og måske endda foretrækker, at tale med vores jyske medarbejdere som sidder på Aalborg-kontoret”.

Kontoret har haft sæde i Skibbrogade, Aalborg, siden 2005.

Ny rapport afdækker unges og børns digitale tryghed og trivsel

Organisationen Sikker Internet Center Danmarks, SIC DK, nyeste rapport er ude.

Her afdækker organisationen, som er et partnerskab mellem Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik materialer og aktiviteter til styrkelse af børn og unges digitale tryghed, trivsel, kompetencer og rettigheder.

I rapporten figurerer et overblik over indsatser og aktiviteter fra parterne i perioden fra 1. april 2021 til 31. marts 2022.

Rapporten kan hentes på Medierådets hjemmeside her.

AddPro Danmark overtager jysk ERP-virksomhed

ERP-virksomheden AddPro, tidligere kendt som 4dimensions, udvider med overtagelsen af den Randers baserede ERP-virksomhed Systemcenter.

Sammen bliver de en del af den svenske AddPro-koncern, oplyser selskabet.

”Vi mener, at vi har fundet det perfekte match med Systemcenter”, siger administrerende direktør Christian Arndt fra AddPro Danmark, og fortsætter, ”Systemcenter leverer kvalitetsydelser inden for infrastruktur/cloud og har desuden betydelige ERP-kompetencer indenfor Microsofts systemer og Uniconta. Alt sammen kan spejles direkte i det, AddPro Danmark leverer i dag, så matchet er der, og mulighederne for at blive endnu dygtigere ved at tage det bedste fra de to selskaber burde give kunderne en endnu bedre oplevelse”.

Den nye konstellation forventer markant vækst i den kommende fremtid, både på organisk vis og ved opkøb, lyder det i en meddelelse.