Artikel top billede

En solid ny feature styrer mod Microsofts Edge-browser: Indbygget VPN

Microsofts Edge-browser bliver styrket med en solid sikkerhedsfeature.

Microsoft er i færd med at integrere et virtuelt privat netværk, eller VPN, ind i kommende versioner af selskabets Edge-browser.

Funktionen omtales på selskabets hjemmeside, hvor den kaldes for ’Microsoft Edge Secure Network’.

Med denne slået til, vil brugerne få krypteret deres browser-data, mens der surfes på nettet og dermed forhindre netværksudbydere eller andre infrastruktur-selskaber fra at følge ens gøren og laden på nettet - i dette tilfælde med undtagelse af Microsoft selv, da tjenesten kræver en Microsoft konto.

VPN slører også brugeres lokationsoplysninger, hvilket gør dem populære til at tilgår lokationsbestemte sider eller tjenester, såsom udenlandske streamingstjenester indhold.

Den indbyggede Edge-VPN kan ikke afprøves endnu, skriver entusiastmediet XDA Developpers, som noterer at den endnu ikke er integreret i Microsoft beta-versioner af Edge, heriblandt udvikler-kanalerne.

Tjenesten er baseret på sikkerhedsvirksomheden Cloudflare VPN-løsning.

Selve tjenesten vil være begrænset til en bestemt mængde data, hvor den første gigabyte sikret internettrafik er gratis, hvilket andet lige indikerer, at der vil skulle betales for yderlige VPN-trafik.

Ander browsere som Mozilla, Opera og Brave tilbyder også indbyggede VPN-funktioner, om end Microsoft Edge står til at bliver en af de mest udbredte browser med en VPN-feature ombord.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere