Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Ny billig-bærbar fra Microsoft fås i friske farver – og nu slutter galskaben omsider

Microsofts billigste laptop i Surface-familien, Laptop Go, er netop overhalet. Her diskes op med overhalet indmad, nye muligheder og friske farver.

Lige siden Microsoft for et årti siden debuterede med Surface-serien har selskabet budt på sit efterhånden velkendte miks af lysegrå, matbørstet letvægtsmetal.

Af og til blev der flirtet med mørkegrå og sorte nuancer – men der blev altså ikke skejet ud på noget tidspunkt.

Men nu synes Microsoft at være indstillet på at sætte lidt kulør på Surface-tilværelsen i sin nye kollektion af den prisvenlige Surface Laptop Go bærbare maskine.

Mød Surface Laptop Go 2

De nye Surface-modeller vil kunne kendes på de tre nye farver ’isblå’, ’sandsten’, ’salviegrøn’ og så den oprindelige magnesium-grå, som kendes fra den øvrige Surface-familie.

Ud over de sarte nye farver disker Microsoft ikke med meget nyt rent visuelt. Selskabets vicepræsident for enheder, Pete Kyriacou, noterer dog, at materialerne ombord er af førsteklasses aluminium.

Modsat med de tidligere Surface-produkter er Microsoft nu indstillet på at gøre det nemmere og billigere at opgradere og servicere enheden ved nu at give nemmere adgang til både SSD-drev, batteri og både tastatur og skærm-cover.

Her lover Microsoft at der tilbydes "udskiftelige komponenter, der hjælper med at forøge levetiden på din enhed."

Moderat udvikling

Inde i maskinrummet i Surface Laptop Go 2 er der ikke de store revolutioner at melde om.

Den ombordværende Core i5-processor fra Intel er nu en postgang nyere – en 11. generations Core i5-1135G7.

Ydelsesmæssigt bydes der altså fortsat på en quad-core, men det er dog værd at bemærke, at den ombordværende grafik nu er en ’Iris Xe’ fremfor den G1 typen. En tredobling af ydelse på grafikfronten er altså i kortene.

Touch-skærmen strækker sig fortsat over 12,5 tommer og tilbyder en halvsløj opløsning på 1.526 gange 1.024 pixels, hvilket dog gør, at grafikkortet ikke får alt for mange pixels at skulle brødføde med data.

Selve maskinen vejer fortsat blot 1,1 kilo, mens der nu loves en driftstid på imod 13,5 timer, hvilket ifølge Microsoft skulle række til et helt døgns brug, når der lidt søvn og andre nødvendige pauser medregnes.

Slut med galskaben

Vigtigste overhaling i den kollektion vil dog findes i prissætningen. Til trods for inflation og stigende komponentpriser debuterer den nye model til samme pris som forgængeren i 2020.

Den vejledende pris begynder ved 5.299 kroner.

Det, der er mest prisværdigt, er, at Microsoft billigste model nu er udstyret med dobbelt så meget lagerplads. I stedet for de nærmest ubrugelige 64 gigabyte lager, er indstiger-modellen nu udrustet med 128 gigabyte til at huse en fuld Windows 11 installation.

Opgraderingerne er dog fortsat dyre, hvorfor der skal slippes 700 kroner for at løfte hukommelsen fra fire til otte gigabyte, mens et drev på 256 gigabyte koster yderlige 700 kroner.

Microsoft Surface Laptop Go 2 får dansk salgsdebut den 7. juni og kan forudbestilles allerede nu på selskabets hjemmeside.