Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Musk: Selvkørende Teslaer er lige om hjørnet

Elon Musks sætter nyt mål for Teslaer selvkørende biler: Vil have bred udrulning inde udgangen af året

Den amerikanske rigmand og tech-iværksætter Elon Musk har sat sig to klare opgaver for efteråret, med to banebrydende målsætninger for henholdsvis rumraket-industrien og den selvkørende bilindustri.

Det skriver nyhedsmediet Reuters efter et interview med rigmanden ved en energikonference i Stavanger, Norge.

”Der er to teknologier jeg ideelt set er fokuseret på: At få vores Starship i kredsløb, og efterfølgende på at få Tesla biler til at være selvkørende inden udgangen af året,” fortæller Tesla- og SpaceX-chef Elon Musk i interviewet.

”At have selvkørende egenskaber udrullet bredt i hvertfald i USA. Og potentielt også i Europa, men det afhænger af myndigheders godkendelse,” præciserer rigmanden.

Lige om hjørnet

Elon Musk har ved flere tidligere lejligheder varslet at særligt Tesla-bilernes selvkørende evner skulle være lige om hjørnet.

Allerede i 2017 varslede han, at Tesla-biler ville være i stand til at krydse det amerikanske kontinent uden input fra brugeren – en bedrift som ikke er opnået endnu.

I oktober 2019 lovede Tesla-chefen at selskabets selvkørende evner vil gøre det muligt at udleje ens Tesla-bil til et netværk af ’robottaxaer’ inden udgangen af 2020. Et løfte som siden er blevet gentaget i 2022, men nu er skudt frem til 2023 eller 2024.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere