Artikel top billede

Nye corona-nedlukninger truer kinesisk elektronik-produktion

Flere kinesiske millionbyer skal igennem flere dages coronanedlukninger.

Den kinesiske regering igangsætter en ny runde corona-relaterede nedlukninger og stramninger i hjertet af landets elektronik- og industri-storbyer.

Dusinvis af millioner indbyggere i byerne Chengdu og Shenzhen og 66 øvrige byder underlægges nu restriktioner, der kan vare i ugevis, skriver finansmediet Financial Times.

Blandt restriktionerne er delvis og hele nedlukninger, som i Shenzhens 17,5 millioner indbyggere er underlagt i tre dage, efter af 17 nye corona-tilfælde er blevet opdaget i byen. Shenzen er centrum i Kinas chip- og elektronik produktion, hvor tidligere lockdowns har bidraget til den komponenttørke, der har plaget de globale markeder.

I industri-byen Chengdu er 21 millioner indbyggere underlagt et fire dages lockdown, efter at 140 tilfælde af corona-virus er blevet påvist.

De nye corona-tiltag presser en i forvejen medtaget kinesisk økonomi hvor en gryende boligboble og gentagne corona-nedlukninger har stækket landets BNP-vækst til blot 0,4 procent i seneste kvartal. Det svarer til en tredjedel af den forventede vækst, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital