Artikel top billede

Nye corona-nedlukninger truer kinesisk elektronik-produktion

Flere kinesiske millionbyer skal igennem flere dages coronanedlukninger.

Den kinesiske regering igangsætter en ny runde corona-relaterede nedlukninger og stramninger i hjertet af landets elektronik- og industri-storbyer.

Dusinvis af millioner indbyggere i byerne Chengdu og Shenzhen og 66 øvrige byder underlægges nu restriktioner, der kan vare i ugevis, skriver finansmediet Financial Times.

Blandt restriktionerne er delvis og hele nedlukninger, som i Shenzhens 17,5 millioner indbyggere er underlagt i tre dage, efter af 17 nye corona-tilfælde er blevet opdaget i byen. Shenzen er centrum i Kinas chip- og elektronik produktion, hvor tidligere lockdowns har bidraget til den komponenttørke, der har plaget de globale markeder.

I industri-byen Chengdu er 21 millioner indbyggere underlagt et fire dages lockdown, efter at 140 tilfælde af corona-virus er blevet påvist.

De nye corona-tiltag presser en i forvejen medtaget kinesisk økonomi hvor en gryende boligboble og gentagne corona-nedlukninger har stækket landets BNP-vækst til blot 0,4 procent i seneste kvartal. Det svarer til en tredjedel af den forventede vækst, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere