Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Alt tyder på, at Googles danske mobil-comeback er sat i værk: Her er prisen på Pixel 7

Meget tyder på, at Google om få uger er klar med et dansk smartphone-offensiv.

Google har igennem en årrække overset de danske mobilkøbere, siden selskabet i 2016 vragede sin serie af Nexus-smartphones til fordel for afløserne i Pixel-serien.

Men efter flere forlydender om en opbygning af en dansk mobil-afdeling hos Google, begynder forhandlere nu at varme op til en særlig Google-lancering 6. oktober.

Mobilselskabet Telia søsætter denne uge en kampagne for det, der ser ud til at være et endnu ikke offentliggjort produkt fra søge- og annoncegiganten.

En lignende teaser er elektronikkæden Elgiganten ude med, hvor der loves ’noget helt specielt’ fra Googles hånd.

Datoen stemmer sammen med Googles planlagte smartphone-event, hvor telefonerne Pixel 7 og Pixel 7 Pro vil blive offentliggjort.

Pixel 6-serien er kun blevet ført i udvalgte markeder som USA, Canada, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien, Irland, Japan og Singapore.

Den syvende Pixel

Verserende læk viser, at to telefoner vil være i spil: Pixel 7 samt en større, dyrere og mere avanceret Pixel 7 Pro, som skulle byde på en 6,7 tommers 120 Hz skærm.

Designet på telefonerne er blevet lækket af Google selv og viser, at Pixel 7 vil byde på et dobbeltkamera bagpå, mens Pro-modellen får en kamera-trio på bagsiden.

Inde i telefonen er det produktet af et samarbejde mellem Samsung og Google, der vil drive nyeste Android-version frem.

En egenudviklet chip kaldet Tensor G2 skulle ifølge Android Authority byde på den nyeste 4nm printteknologi og en octa-core processor, der ledsages af op til 12 gigabyte ram og 256 gigabyte lagerplads.

En variant med 512 gigabyte lager skulle også være i spil, men ikke til det europæiske marked, lyder det fra det tyske netmedie WinFuture.

Minimalistisk smartwatch

Pixel-lanceringen forventes at blive ledsaget af introduktionen af Googles første egenudviklede smartwatch, siden det for snart otte siden debuterede med Moto 360 uret.

Flere læk af uret i sit prototypestadie viser, at der bliver tale om en særdeles minimalistisk enhed, som vil ligne en lille afrundet metal-skive, men gemme på en række smartwatch-funktioner med en videreudvikling af selskabets WearOS.

I hvilket omfang det også vil dukke op i de europæiske markeder er dog uvist.

Pixel 7 - pris og tilgængelighed

Mens pris og dato for salgsstart først vil blive konkretiseret den 6. october, giver et lækket prisblad fra den amerikanske forhandler-kæde Target, som netmediet 9to5Google har opsnappet, meget klare indikationer om hvilke prisniveauer, der kan forventes herhjemme.

Af disse fremgår det at Pixel 7 vil debutere ved 599 amerikanske dollar, mens Pixel 7 Pro vil løbe op i 899 dollar for billigste konfiguration.

Omsat til danske priser svarer det til henholdsvis 4.570 og 6.850 kroner.

Medregnes der moms og told vil de danske debutpriser rettere begynde et sted omkring de 6.000 og 9.000 kroner

Her nævnes samtidig tre farver for Pixel 7: sort, hvid og ’citrongræs-grøn’. Pro-modellen står omvendt til at debutere i sort, hvid og mørkegrøn.

Tyske Winfuture nævner at Pixel 7-modellerne vil kunne forudbestilles allerede ved lanceringen med forventet levering fra to uger efter.